Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel eleştirilerini sürdürdü: 'Hiçbir makam kalıcı değil'

Sertel eleştirilerini sürdürdü: 'Hiçbir makam kalıcı değil'

Radyoegepostası'nda Birol Soylu’nun sunduğu Onuncu Köy programına telefonla katılan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, geçtiğimiz gün yaşamını yitiren CHP İzmir İl eski Başkanvekili ve il sekreteri Zikri Dursun’un çalıştığı belediyedeki işinden edilmesiyle ilgili açıklamalarını sürdürdü. Sertel hiçbir makamın kalıcı olmadığını belirterek, ders çıkarılması çağrısında bulundu. Sertel, "Zikri'nin ölümü İzmir'e ders olsun. Ders çıkarılsın. Başkasına yapılmasın bari ya. Hakikaten yapmayalım birbirimize kötülük.” dedi. Sertel eleştirilerini sürdürdü

  • Ege Postası
  • 21.09.2017 - 18:44

EGEPOSTASI - Zikri Dursun’a yapılan vefasızlığın bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan CHP İzmir Milletvekili Sertel, “Zikri’nin ölümü İzmir’e ders olsun. Ders çıkarılsın. Başkasına yapılmasın bari ya” serzenişinde bulundu.

“Biz gerçekler neyse söylemek zorundayız. Benim burada kimseyi hedef aldığım ya da düşman bildiğim bir durum yok. Olması gerekeni söylüyorum. Bir arkadaşımıza bir başkan iş veriyor. Sonra gelen de CHP’li. Bir başka partiden de değil. Seninle birlikte politika yapmıyor olabilir, sana destek vermemiş olabilir ama o bir CHP’li. Onu ekmeğinden ve aşından ettikten sonra onu zor duruma düşürdükten sonra ve o insan öldükten sonra ona övgü dolu sözler söylemenin bir anlamı kalmıyor” diyen Sertel, isim vermeden eleştirdiği Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun yaklaşımının tekrar edilmemesi, partisine emek vermiş insanların dışlanmaması gerektiğini tekrarladı.

HİÇBİR MAKAM KALICI DEĞİL

Atila Sertel, belediye başkanlığı dahil hiçbir makamın kalıcı olmadığının altını çizerek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Yani ben insanları yaşarken de takdir edilmesinden yanayım. Gerçekten CHP’de siyaset yapan insanların en büyük sıkıntısı yerel yönetimlerdeki sıkıntı. Tehdit var, korku, şantaj, belediye başkanına küfür var. Belediye başkanının kızdıkları var. İzmir halkının bize verdiği iktidarın, elbette ki İzmir için çalışacağız, ama kendi çocuklarımıza kötülük yapmak için gelmiyoruz ki. Zikri’yi uzun yıllardır tanıyorum. Birol da çok iyi tanır. O da ben de sen de çok çektik. İnsanlar kavga da edebilir ama dayanışmanın esas noktası İzmir’de örnek bir yerel yönetim modeli göstermek lazım. Belediye başkanlarına kızamıyorum. Neden kızamıyorum. Etrafını çabuk bir yağ tabakası kaplıyor. Onun hatalarını kimse söylemiyor. Sen büyüksün, yücesin, bir tanesin, 2,5 metre adım atıyorsun diye belediye başkanını putlaştırıyorlar, ilahlaştırıyorlar. Sonra da düştükten sonra o kişiler bir başkasına gidiyorlar. Belediye başkanı da yarın o makamdan indiğinde onun da çevresinin dostlarla sarılacağı bir ortamı yaşaması lazım. Hiçbir makam kalıcı değil. şu an milletvekiliyim, yarın emekli olacağım. Ona göre yaşamak durumundayım. Arkadaş niye kendi arkadaşlarımıza, insanlarımıza sahip çıkmayalım. Kimseye ders vermek gibi bir niyetim de yok. İçim neyse dışıma o taştı. Zikri iyi bir insandı. Çok iyi bir partiliydi. Ama o işten atıldığında orada o konuşanlardan hangisi belediye başkanına gidip de ‘ya arkadaş sen ne yapıyorsun’ dedi. O başkan, siyaset sayesinde belediye başkanı oldu. Seçimden çıksa helal olsun. Adamı tebrik ederiz. Yara yara geldi deriz. O da yok. Atanmışsın. Arkadaş, isim vermedim ama, gittiği yer belli. Zikri’nin ölümü İzmir’e ders olsun. Ders çıkarılsın. Başkasına yapılmasın bari ya. Hakikaten yapmayalım birbirimize kötülük.”

TÜM SEÇİMLER NİTELİKLİ ÜYELER ARASINDAN YAPILSIN

Delege seçimlerinde yaşanan rekabetin de zaman tartışma ve kavgaya dönüşmesinin anlamsız olduğunu dile getiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, seçimlerin parti üyesi, eğitim ve çalışmalara katılan nitelikli üyeler tarafından gerçekleşmesi gerektiğini söyledi:

“Delege seçimleri. Ya arkadaş birbirlerinin gözünü oyuyorlar. Birçoğunda sadece delege olduktan sonra belli gidişatın yönünü açmaya çalışanlar var. Eskiden sol kanat vardı, göbekçi kanat vardı, Baykalcılar, İnönücüler vardı. Şimdi o yok. Sen niye kavga ediyorsu? Belediyeler var belediyenin karşısındakiler var. Olmaz. Belediye de bizim. Parti de bizim partimiz. Şimdi düşmanlık üzerinden siyaset yapıldığı zaman parti içinde yara yara geliyorsunuz. Bu işin bile yeniden parti içinde değerlendirilip arkadaş tüm seçimler nitelikli, aidatını ödeyen üyeler arasından yapılsın. Eğitimlere katılan üyeler olsun. Bu parti bizim partimiz. Kaybedersek zaten ülkede çağdaş, laik eğitim, demokrasi bitti. Hergün birileri tutuklanıyor. Kaç gazeteci tutuklu var diyorum. Adalet Bakanı ben bilmiyorum diyor. Cumhurbaşkanı iki tane diyor. Ne olduğu belli değil ülkenin. Biz bunu niye yaşıyoru? Kendi aramızda bunları çözmemiz lazım.”

Cenaze töreninde Sertel'den sert sözler: O Başkan'ı hedef aldı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.