Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel’den PTT’ye uyarı: Mülakatı bırakın liyakata bakın

Sertel’den PTT’ye uyarı: Mülakatı bırakın liyakata bakın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, PTT’nin 2023 yılına kadar 55 bin kişiye istihdam sağlayacağına yönelik açıklamaları Meclis gündemine taşıdı. CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “İşe alımlar ne zaman başlayaca? KPSS şartı neden kaldırıld? KPSS şartı aranmadan mülakat yöntemiyle gerçekleştirilecek alımlarda adam kayırmacılığın önüne nasıl geçilecek” diye sordu.

  • Ege Postası
  • 06.08.2019 - 10:55

Mülakatın liyakatı bitirdiğini vurgulayan CHP Milletvekili Sertel, milyonlarca vatandaşın işsiz olduğu bir ortamda tüm kamu kurumlarındaki alımların liyakat esaslı olması gerektiğini söyledi.

LİYAKATA DİKKAT ÇEKTİ

TBMM KİT Komisyonu üyesi olarak PTT başta olmak üzere diğer KİT’lerdeki personel alımlarını mercek altına alacaklarını ifade eden Sertel, şöyle devam etti:

“AKP iktidarında KPSS’de birinci olup atanamayan öğretmenleri, kurumların açtığı sınavda ilk beşte yer alıp yerleşemeyen gençleri sıklıkla gördük. Çok sayıda gencimiz Meclis koridorlarında hakkını, hukukunu aradı. Muhalefet milletvekilleri olarak onlara sahip çıkarak Meclis’te açıklamalar yaptık. Liyakatın esas alınmasını istedik. Bizim açıklamalarımıza ve gençlerin feryatlarına kulak tıkadılar. Bir dönem sınav sorularının çalınmasına göz yumarak FETÖ’cülerin KPSS ile devlet kurumlarına yerleşmesine göz yumdular. Şimdi ise KPSS neredeyse tamamen rafa kalktı. KPSS’ye girilse bile ardından mülakat uygulaması getirildi ve yüzlerce gencimiz haksız yere elendi. Tüm kurumlarda mülakatla alım yapılacaksa KPSS’ye ne gerek va? Torpilin adı mülakat oldu. KİT Komisyonu üyesi olarak ’55 bin kişiye istihdam yaratacağız’ diyen PTT’yi şimdiden uyarıyorum. ‘Eş-dost-akraba’yı bırakın; alımları liyakat esaslı yapın. Kul hakkına girmeyin, yeni mağdurlar yaratmayın.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.