Dolar 32,4434
%-0.13
Euro 34,7639
%-0.59
Altın 2.441,050
%0.2
Bist-100 9.920,00
%2.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel'den kongrede örgüte ön seçim çağrısı

Sertel'den kongrede örgüte ön seçim çağrısı

CHP İzmir İl Kongresi'nde konuşma yapan İzmir Milletvekili Atila Sertel, belediye başkanları, meclis üyeleri ve milletvekillerinin örgüt tarafından belirlenmesi çağrısında bulunarak, ‘siyasette torpil olamayacağını, hamili  kart yakınımdır diyerek belediye başkanlığı, meclis üyeliği ve milletvekilliği görevi yapılamayacağını’ vurguladı ve İzmir’in her iki bölgesinden sadece birer tane kontenjan milletvekili gösterilmesini, geri kalan adayların da örgüt tarafından belirlenmesini istedi. Sertel'den kongrede örgüte ön seçim çağrısı

  • Ege Postası
  • 07.01.2018 - 14:02

HALİDE DEMİR POLATLI / EGEPOSTASI - CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel kongrede yaptığı konuşmada örgüte ön seçim çağrısında bulundu. 

Sertel, kongredeki konuşmasında “Bizler çok acı çektik. Silivri zindanlarından yurtseverler eksik olmadı. Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay gibi pek çok arkadaşımız mücadele etti. Silivri zindanlarını siz yıktınız. Karamsar olmadınız. Geleceği siz belirlediniz. Bu kongrenin İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum. Kardeşliğimizin temelinde barış-kardeşlik-yarış vardır ama asla küsmece, darılmaca yoktur" dedi.

"Gelin İzmir’i bir taşıma ili olarak görmeyin" diyen Sertel, her iki bölgede birer kontenjan milletvekili hakkı kullanılmasını, gerisinin ise örgüt tarafından belirlenmesini istedi. Sertel sözlerine şöyle devam etti:

"Siyasette torpil olmaz. Hamili kart yakınımdır diyerek belediye başkan adaylığı, meclis üyeliği görevi üstlenmez. Başta büyükşehir belediyesi olmak üzere örgütün belirlediği belediye başkanları ve meclis üyeleriyle, milletvekilleriyle İzmir’i Türkiye’de yüzde 80-85 olan gerçek kalesi haline getirelim. Ön seçimden başka bir yöntemi kullanmayalım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.