Dolar 32,5719
%0.26
Euro 34,9905
%0.05
Altın 2.459,320
%0.95
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel'den flaş iddia! Rektör sağlık çalışanlarının fazla mesai ücretini kesti

Sertel'den flaş iddia! Rektör sağlık çalışanlarının fazla mesai ücretini kesti

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu. Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimliği açıklama yaparak CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in iddialarına yanıt verdi. Sertel, Başhekimliğin açıklaması sonrası sert bir açıklama yaparak "siz muhatabım değilsiniz. Açıklamayı eski AKP vekili Rektör yapsın" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 19.04.2020 - 21:09

EGEPOSTASI- CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, sosyal medya hesabından "AKP eski milletvekili Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar, üniversite hastanesinde görev gören sağlık çalışanlarının fazla mesai ücretini kesmiş. Sağlık çalışanlarını alkışlayacaksın, çok çalıştıracaksın. Sonra ya vali gibi hakaret et, yada mesaisini kes. AKP zihniyeti" açıklamasında bulundu.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Adem Sarıçoban da, DEÜ Hastanesi yönetiminin, acil servis, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinde görev yapan özel eğitimli sağlık işçilerinin fazla mesai ücretini vermeme kararı aldığını öne sürdü.

BAŞHEKİMLİK: GERÇEKLE İLGİSİ OLMAYAN İFADELER

Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimliği açıklama yaparak CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in iddialarına yanıt verdi.

SERTEL: SİZ MUHATABIM DEĞİLSİNİZ

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Başhekimliğin açıklaması sonrası sert bir açıklama yaparak "siz muhatabım değilsiniz. Açıklamayı eski AKP vekili Rektör yapsın" ifadelerini kullandı.

Sertel, "Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Adem Sarıçoban, “
“Hastane yönetimi, sağlık işçilerini zorla fazla mesaide çalıştırıyor. İtiraz eden hasta bakıcılar hakkında tutanak tutuluyor” diyor.
Açıklamayı eski AKP vekili Rektör yapsın, siz muhatabım değilsiniz" dedi.

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATILACAK

Öte yandan sendikanın yazılı açıklamasında ise şöyle denildi:

* Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği, imzalanan protokolün işçilerin ücretlerini belirleyen maddesine son bir aydır riayet etmemiş, üye işçilere bu ücretlerin ödenmemesi ısrarına devam etmiştir.

* Bahsi geçen 3. madde ile ilgili olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği ile defalarca kez görüşmemize rağmen işçilerimizin ücretleri geçen ay itibari ile kesilmiş ve işçilerimizin mağduriyetleri söz konusu olmuştur.

* Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği'nin protokolden tek taraflı vazgeçme hakkı yoktur.

* Sendikamız yöneticilerini tehdit ederek kazanılmış haklarımızdan vazgeçeceğimizin düşünülmesi, hem üyelerimiz, hem de sendikamız adına asla taviz veremeyeceğimiz bir durumdur.

* Bu tür davranışlar çalışan motivasyonu açısından olumsuz bir durum teşkil etmektedir.

* Hastane yönetimi tarafından alınan bu karara karşı hukuk mücadelesi vereceğiz.

* Tüm üyelerimizin emek mücadelesindeki haklarının sonuna kadar takipçisi olacağız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.