Dolar 32,4277
%0.05
Euro 34,4645
%-0.09
Altın 2.489,500
%0.25
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel'den flaş Basmane Çukuru teklifi: Büyükşehir Belediyesi TMSF ile masaya otursun

Sertel'den flaş Basmane Çukuru teklifi: Büyükşehir Belediyesi TMSF ile masaya otursun

Folkart Yapı’nın Basmane Çukuru projesinden vazgeçtiğini TMSF’ye bildirmesinin ardından CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’den Basmane Çukuru için flaş bir teklif geldi. CHP’li Sertel, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni TMSF ile görüşmeye davet ederek alanın ‘Milli Park’ yapılması için çağrıda bulundu. Basmane Çukuru’na flaş teklif

  • Ege Postası
  • 13.05.2019 - 12:30

EGEPOSTASI- İzmir’de yıllardır tartışmalara sebep olan Basmane Çukuru‘na gökdelen projesi olan Folkart Yapı projeden vazgeçti. Folkart, TMSF’ye projeden çekildiğini bildirdi. Folkart’ın projeden çekilmesiyle tekrar gündeme gelen Basmane Çukuru’na CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’den ‘Milli Park’ önerisi geldi. 

‘MİLLLİ PARK’ TEKLİFİ 

Sosyal medyadan yaptığı açıklamada Folkart’ın projeden çekilmesini şans olarak değerlendiren CHP’li Sertel, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TMSF ile masaya oturmasını ve İzmirlilerin kullanacağı bir ‘Milli Park’ yapılması için çağrıda bulundu. 

Basmane Çukuru için hukuki olarak inşaat izninin olmadığını savunan Sertel sosyal medyada yaptığı açıkmada, “ Folkart’ın Basmane’de yüksek bina yapmaktan vazgeçmesi İzmir için bir şanstır.“Basmane Çukuru” olarak tanımlanan 40 bin metrekare alan Fuar’ın parçasıdır. Sit alanı olan bu alanda hukuk inşaat izni vermemektedir. Bu alan İle ilgili öneriler açıktır.40 bin metrekare alan milli park ilan edilmeli, 400 bin metrekare olan Fuar alanı 440 bin metrekareye çıkarılmalıdır. 9 Eylül alanı İzmir’e yakışır bir hale getirilmeli, trafik bu bölgede yer altına alınmalı, insanlarımızın soluk alacağı alan büyütülmelidir” ifadelerini kullandı. 

AZİZ KOCAOĞLU VE HAVAGAZI FABRİKASI ÖRNEĞİ 

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde tarihi Havagazı Fabrikası’nı örnek gösteren Sertel, İzmir Büyükşehir Belediyesini TMSF ile görüşmeye devet etti. 

İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir Elektrik Fabrikası’nı satın aldığını hatırlatan Sertel, “İzmir Büyükşehir Belediyesi TMSF ile masaya oturmalı ve İzmir halkının alanını milli park yapmak İçin kolları sıvamalıdır.Unutulmamalı ki, rant ve kazanç her şey değildir. İzmir, yüksek binalar ile İstanbul’a çevrilirken kentimizde ki yeşil alanları hep birlikte korumalıyız.İzmir’de Havagazı Fabrikası Aziz Kocaoğlu sayesinde kalıcı bir soluk alacak alan olarak korunmuştur.Tunç Soyer, göreve geldiği gibi İzmir Elektrik Fabrikası’nı satın alarak bu bölgeyi toplumun yararına sunacaktır.
Şimdi sıra Fuar’dan koparılan alanın İzmir’e iadesidir” dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.