Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel’den AK Partililere kırmızı maske yanıtı: Kendilerini 'Milli ve Yerli' olarak tanımlayanların...

Sertel’den AK Partililere kırmızı maske yanıtı: Kendilerini 'Milli ve Yerli' olarak tanımlayanların...

TBMM, yeni tip corona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında 16 Nisan'da ara verdiği çalışmalara önceki gün başlarken, vekillerin farklı renk ve özellikte maske takması ise dikkat çekti. Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in İzmir'den götürüp dağıttığı üzerinde Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk imzalı kırmızı maske olay oldu. AK Partililer kullanım ömrü bittikten sonra üzerinde Türk bayrağı olan maskelerin çöpe atılmasına tepki gösterirken, Sertel yanıtı gecikmedi. Sertel, "Bülent Turan beyefendi bize akıl öğreteceğine AKP tabanına bayrağımıza olan sevgiyi ve saygıyı kavratmaya çalış, yerlerde Türk bayrağı görmeyelim" dedi.

  • Ege Postası
  • 04.06.2020 - 10:13

EGEPOSTASI- Corona virüs tedbirleri kapsamında çalışmalarına ara veren TBMM Genel Kurulu, 48 gün sonra önceki yeniden toplanırken, milletvekillerinin maske tercihleri dikkat çekmişti. CHP'li milletvekillerinin üzerinde Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk imzalı kırmızı maskesi çok konuşulmuştu. 

Kırmızı maskeyi İzmir Milletvekili Atila Sertel'in dağıttığı ortaya çıktı. Uzmanlar tek kullanımlık maskelerin sağlık açısından 4 saatte bir değiştirilmesi gerektiğini belirtirken, üzerinde Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk imzası bulunan maskelerin kullanım ömrünü tamamladıktan sonra çöpe atılmasına AK Partililerin eleştirmesine CHP'li Sertel yanıt verdi.

Sosyal medyadan açıklamalarda bulunan Sertel, "Bülent Turan beyefendi bize akıl öğreteceğine AKP tabanına bayrağımıza olan sevgiyi ve saygıyı kavratmaya çalış, yerlerde Türk bayrağı görmeyelim." ifadelerini kullandı.

Sertel'in paylaşımları şöyle;

1- Meclis’in 48 gün aradan sonra açılışında üzerinde Türk Bayrağı ve Atatürk’ümüzün imzasının bulunduğu kırmızı-beyaz maskeleri İzmir’den ben getirdim. Meclis’te tüm milletvekili arkadaşlarıma tek tek dağıttım ayrıca bu tweti atan kişiye de bir paket verdim. Aldı ve teşekkür etti.

2- Sonra bir twett atmış ve maskenin çöpe atılacağından söz etmiş. Aklı başında olan hiç kimse üzerinde bayrak ve Atatürk imzası olan maskeyi çöpe atmaz, o günün anısı olarak saklar. Çöpe bayrak atmak, hatta üzerine basmak konusunda ise AKP’nin sicili kirlidir. Fotoğraflara bakın

3- Kendilerini “Milli ve Yerli” olarak tanımlayanların her miting sonrası kendilerine dağıtılan Türk bayrağını ve üzerinde AKP logosu bulunan sopalı bezleri yere attıkları çok tepki çekmiştir. Trabzon’da Ülkücü gençler AKP’lilerin attıkları bayrakları toplamış ve yıkamıştır.

4- Bülent Turan beyefendi bize akıl öğreteceğine AKP tabanına bayrağımıza olan sevgiyi ve saygıyı kavratmaya çalış, yerlerde Türk bayrağı görmeyelim. Gezide milyonlarca insan her büyük toplantı sonrası meydanları, parkları tertemiz bırakmıştı. Biraz ders alın, temiz olun.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.