Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel Delican'ın gazetecilere dava açmasını Meclis'e taşıdı

Sertel Delican'ın gazetecilere dava açmasını Meclis'e taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Atila sertel, Egepostası yazarı Mithat Umutoğulları’nın köşesinden duyurduğu, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın, İzmir’de faaliyet gösteren altı internet sitesine açtığı hakaret davasını TBMM gündemine taşıdı. Sertel Delican'ın gazetecilere dava açmasını Meclis'e taşıdı

  • Ege Postası
  • 21.10.2016 - 09:44

AK Parti İl Başkanı Delican, Egepostası yazarı Mithaİzmir merkezli altı internet sitesine kendisine hakaret ettikleri gerekçesiyle dava açtı. Davayı kişisel olarak açan Delican, dilekçeyi AKP İzmir İl Başkanlığı mührünü de kullanarak imzaladı. CHP İzmir Milletvekili Sertel de konuyu Meclis'e taşıdı.

CHP’li Sertel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın şahsına yönelik eleştirilerle ilgili Adalet ve Kalkınma Partisi’nin mührünü kullanarak dava dilekçesi sunmasının gerekçesi nedi? Bülent Delican imzalı dava dilekçesinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin mührünün kullanmasının nedeni hakim ve savcıları etki altına almak amacını mı taşımaktadır” diye sordu.

Egepostası yazarı Mithat Umutoğulları'nın da daha önce köşesinden duyurduğu konuyla ilgili, internet sitelerinde yayınlanan haberlerin AKP’yi değil Bülent Delican’ın şahsi çalışmalarını eleştirdiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

YARGIYA BASKI MI'

“İktidar devletin bütün kurumlarını kendininmiş sayıyor ve yargı başta olmak üzere tüm kurumları baskı altına almaya çalışıyor. İzmir merkezli bazı siteler Bülent Delican’ın çalışma ve açıklamalarıyla ilgili bir takım eleştirel haberler yapıyorlar. Ama sayın Delican’ın eleştiriye tahammülü olmadığından bu internet haber sitelerine dava açıyor ve yayın durdurma tedbiri istiyor. Buraya kadar belki herşey normal. Eğer yalan, iftira ve eleştiri sınırlarını aşan hakaret varsa elbette dava açabilir. Ancak dava dilekçesine baktığınızda altındaki mührün AKP İzmir İl Başkanlığına ait olduğunu görüyorsunuz. Bu apaçık hakim ve savcıları baskı altına almaktır. Hakim ve savcılara ‘benim ardımda iktidar’ var diyerek aba altından sopa göstermek ve yargıya dolaylı yollardan müdahale etmektir. Bu kabul edilemez bir yaklaşım. Bülent Delican her şeyden önce sade bir vatandaştır ve yarın bir gün görevden alınıp alınmayacağı da belli değildir. Eğer haberlerde yalan ve iftira varsa elbette dava açabilir ama bunu kişisel olarak yapmalıdır. Partinin kurumsal kimliğini işin içine karıştırıp, yargıya müdahale etmeye çalışmamalıdır.”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, konunun açıklığa kavuşması adına beş kritik sorudan oluşan önergesini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e sundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.