Dolar 32,5679
%0.09
Euro 34,8967
%0.2
Altın 2.426,430
%0.13
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel, Burak Oğuz'a sahip çıktı ve iddialı konuştu: Bu dava kesin beraatle sonuçlanacak

Sertel, Burak Oğuz'a sahip çıktı ve iddialı konuştu: Bu dava kesin beraatle sonuçlanacak

Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) üye olduğu iddiasıyla tutuklanan eski Urla Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Burak Oğuz'un yargılanmasına devam edildi. Bugün görülen duruşmada Burak Oğuz'un ‘tutukluluğunun devamına’ karar verilirken, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Oğuz’a sahip çıktı. Öte yandan mahkeme heyeti davayı 21 Mayıs’a erteledi.

  • Ege Postası
  • 30.03.2020 - 14:41

EGEPOSTASI- Urla Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Burak Oğuz, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 'mahrem imamlar' ile telefonda görüştüğü iddiasıyla, 16 Aralık günü ifadesi alınmak üzere adliyeye çağrıldı. Savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen Oğuz, 'FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı ve görevden alındı. Oğuz'un avukatı, müvekkilinin tutuklanması kararına itiraz etti. İtirazı inceleyen 6. Sulh Ceza Hakimliği, tutukluluğun usule ve yasaya aykırı olmaması ve sanık hakkında kuvvetli suç şüphesi bulunması gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar verdi. İlk duruşması 14 Şubat'ta görülen davanın ikinci duruşması bugün görüldü.

İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Oğuz, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. 

Koronavirüs önlemleri kapsamında duruşma salonuna seyirci ve basın mensupları alınmadı.

Duruşmada iki tutuklu tanığın da bulundukları cezaevinden ifadeleri alındı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, dinlenmeyen tanıkların dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. 

Oğuz’un hakim karşısına çıktığı duruşmayı takip eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “tutukluluğun devamına” karar verilmesi sonrası açıklamalarda bulundu.

Burak Oğuz’a sahip çıkan Atila Sertel, sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

"Bugün İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Urla Belediye Başkanımız Burak Oğuz’un duruşmasını izledik. İddianamede adı geçen tüm tutuklu tanıklar, Burak Oğuz ile muhasebeci-müşteri ilişkisinden öte hiç bir örgütsel bağ olmadığını söylemesine, tüm deliller başkan Oğuz’un lehine olmasına rağmen mahkeme heyeti kendi aralarında görüşme yapmak için ara vermeden “Tutukluluğun devamına” duruşmanın 21 Mayıs’a ertelenmesine karar verdi. Bana inanın ve güvenin. Ergenekon davalarından bugüne yüzlerce dava izledim. Bu dava kesin beraatle sonuçlanacaktır.

Burak Oğuz FETÖ’den suçlanırken, örgüt üyeleri ile birlikte Afrika’ya gittiği iddia ediliyordu. Zamanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün en yüksek mertebelerde halen iltifat edilen iş adamlarının yanısıra bu seyahate katılan Burak Oğuz’un suçlanması da çok komik bir iddiadır.

Burak Oğuz mali müşavirdir. Profesyonel yaşamında 420 şirketin defterini tutmuştur. Bunların içinden yalnızca 7’si Fetö ile bağlantılı görülmüştür. Ticari yaşamda insanlarla iş yaparken “Sen hangi görüştensin, partidensin'” diye sorulur m? Eğer bu delilse herkes tutuklanabilir.

Bugüne kadar inanmadığım hiç bir davanın arkasında durmadım, durmam da. Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un mali müşavirlik mesleğinden kaynaklanan ilişki dışında Fetöcülerle ne bir bağı, ne ilişkisi, ne sempatisi vardır. Bylock yok. Bank Asya’da para yok. Öyleyse niye tutuklu'" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.