Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Serdar Yavaşoğlu Karşıyaka projelerini anlattı

Serdar Yavaşoğlu Karşıyaka projelerini anlattı

CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Serdar Yavaşoğlu, Radyo Egepostası ve TV 35 ortak yayınına katılarak proje ve planlarını anlattı. Seçime Doğru programında konuşan Serdar Yavaşoğlu, ekibiyle birlikte ciddi projeler hazırlayarak Karşıyaka'yı yurt içi ve dışından gelecek turistlerin de çekim merkezi haline getireceklerini söyledi.  Serdar Yavaşoğlu Karşıyaka projelerini anlattı 

  • Ege Postası
  • 05.12.2018 - 17:36

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Ege ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği başkanlığı dahil olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşunda görev alan yöneticilik deneyimleri bulunan CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Serdar Yavaşoğlu, iktidara giden yolun iyi belediyecilikten geçtiğini belirtti. 

AK Parti'nin iktidar olmasının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde hayata geçirdiği belediyecilikle olduğunu kaydeden CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Serdar Yavaşoğlu, CHP'nin iktidarının da başarılı belediyecilik örneklerinin çoğaltılmasıyla mümkün olduğunu kaydetti. 

İKTİDARIN YOLU İYİ BELEDİYECİLİKTEN GEÇİYOR 

Serdar Yavaşoğlu, "İktidarın yolu belediyecilikten geçtiğini biliyorum. İnsanlar partiye bakıyor ama öyle büyük bir grup var ki, o belediye başkanı başarılıysa o partiye genel seçimde de oy veriyor. Bugünkü AKP'nin gittiği yol İstanbul Büyükşehir Belediyesi. O nedenle belediyelerde biz başarılı olmak zorundayız. İktidara giden oyu bu şekilde alabiliriz. Doğru planlamayla alabiliriz. Ekonomik krizin getirdiği sonuç da bizim lehimizde. Halka doğru anlatabilirsek, yerel seçimlerin ardından CHP iktidarının yolunun açılacağını düşünüyorum" diye konuştu. 

BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUM 

Karşıyaka'ya kent meydanı yapmaktan kadın ve gençlerin istihdama katılmasına kadar çok sayıda projesi olduğunu anlatan Serdar Yavaşoğlu, 
"Arkadaşlarımla beraber ciddi bir ekibiyiz. Doğru projeler hazırlıyoruz. Karşıyaka'ya ben atanırsam farkındalık yaratacağız. Ovacık Belediyesi komunizmi sevdirdi dedi bir arkadaş. İnşaat mühendisiyim, beş yıldır belediyenin içindeyim. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Alnımızın akıyla bu beş yılın içinden çıkacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI: 

2000 yılında Konak belediye Başkanı Erdal İzgi ile birlikte Mimar Kemalettin Caddesi'nin İzmir'in Moda merkezi haline getirilmesi çalışmasına katıldım. Orayı faaliyete geçirdik. Avrupa'nın en büyük merkezlerinden biri oldu. Fevzi Paşa Bulvarı da gelinlik ve abiye firmalarıyla doldu. Aynı yıllarda İstanbul'da Moda Fuarı'nı kurduk. 2006 YILINDA gelinlik ve abiye fuarının kuruculuğunu üstlendim. Ege Giyim ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanlığı yaptım. Teşvik Yasası'nın hazırlanmasında katkım var. İhracatçı olduğumuz için dünyayı gezdik. Avrupa'da köylerde bir fabrika var. İnsanların yaşam düzeyi yükseliyor. Türkiye'de tam tersi. Kente sürekli göç var. 20 yıllık sivil toplum kuruluşu deneyimim var. 

İKTİDARA GİDEN YOL İYİ BELEDİYECİLİKTEN GEÇİYOR

 2009 yılında CHP'ye üye oldum. Siyasete 1979 yılında inşaat mühendisliği okurken, zor şartlar altında okudum. İzmirliysen İzmir'den tescilli komunist çıkar diye baktılar. Siyasete o yıllarda başladım evet. 2009'dan sonra üç dönem mahalle delegesi oldum. 2013 yılında arkadaşların ısrarıyla belediye meclis üyeliğine başvurdum. 2014 Nisan'ında belediye meclis üyesi oldum. İktidarın belediyecilikten geçtiğini biliyorum. İnsanlar partiye bakıyor ama öyle büyük bir grup var ki, o belediye başkanı başarılıysa o partiye genel seçimde de oy veriyor. Bugünkü AKP'nin gittiği yol İstanbul Büyükşehir Belediyesi. O nedenle belediyelerde biz başarılı olmak zorundayız. İktidara giden oyu bu şekilde alabiliriz. Doğru planlamayla alabiliriz. Ekonomik krizin getirdiği sonuç da bizim lehimizde. Halka doğru anlatabilirsek, yerel seçimlerin ardından CHP iktidarının yolunun açılacağını düşünüyorum. 

BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN AYRI BİR BİLGİ VE FORMASYON SAHİBİ OLMAK LAZIM 

İşadamıyım. Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarının yönetim ve başkanlıklarında bulundum. Global dünyada ekip ve takım çalışması çok önemli. Beş yıllık bir meclis üyesi deneyimim var. Karşıyaka Belediye Meclisi'nin TBMM gibi çalışmasını istiyorum. Her meslek dalından insanlar olmalı. Belediye başkanlığı için ayrı bir bilgi ve formasyona sahip olmak lazım. 

İZMİR'E ESKİŞEHİR MODELİNİ UYGULAMAK İSTİYORUM 

Altı kriz yaşamış bir insanım. Tüp gaz kuyruklarından başlayıp 24 Ocak kararları, körfez krizi, 24 Nisan krizi, 2001 krizi, 2008 global kriz. O kadar çok dayak yedik ki biri yumruk atsa artık canım acımıyor. Çünkü hükümetlerin hepsi aynı hataları yapıyor. Bu halka acıyorum. Ne çek ne senet ne kredi kullandım bugüne kadar. 16 yıldır bu ülkeyi demire, betona gömdüler. Rant uğruna ülke davul çala çala bu hale getirildi. Bir ekonomik krizin daha başındayız. Esas önümüzdeki aylarda krizin derinleşeceğini göreceğiz. Karşıyaka'da sanayi yok. Esnaf var ve yaşlı  bir nüfusumuz var. esnaf perişan bir durumda. İşim gereği dolaşıyorum. Esnafın büyük sıkıntıları var. Bir ürünü almanız için farkındalık yaratmalısınız. Eskişehir modelini uygulamak istiyorum. Bütün Türkiye'den Eskişehir'e tur düzenleniyor. 

YAVAŞOĞLU KARŞIYAKA PROJELERİNİ ANLATTI 

Bir kentin gelirini arttırmak için kent dışından yerli ve yabancı turistleri getirmeniz lazım ki o kentin geliri artsın. Alaybey Tersanesi'nin oludğu yer 115 bin metrekare. Taşınma olasılğıı yüksek. Orası olmazsa bir başka yerde projelerimizi yapacağız. Projelerimizin tamamının finansman altyapısı hazır. UNESCO'nun belirlediği eserlerin minyatürlerinin sergilendiği bir alan olabilir. Turistlerin bütün Türkiye'yi gezmesi mümkün değil. Onları bu alana getirebiliriz. İkincisi, dünya çocuklarının geldiği, her yıl bir ülkenin başkanlık yaptığı, onların parlamento binaları, spor alanları, televizyon ve radyolarının olduğu, kendilerini ifade edebildiği bir alandan bahsediyoruz. Serbest bölgedeki uzay merkezine her yerden çocuklar geliyor. vizyonları gelişiyor. Çok daha gelişmişini yapacağız. 365 gün bütün Türk çocuklarının aydınlanacağı bir proje olacak. 

KARŞIYAKA'YA KENT MEYDANI KAZANDIRACAĞIZ

 Bir başka projemiz şu; Atatürk'ün Selanik'teki evini göremeyen milyonlarca vatandaşımız var. Zübeyde Hanım Anıtı'nın olduğu yer o evin aynısını yapacağız. Avrupa'nın ve dünyanın gelişmiş ülkelerinde kent meydanları vardır. Ancak Karşıyaka'nın meydanı yok. Ödüllü mimar arkadaşlarımızla bir proje hazırladık. Birisi Çarşı'nın üst tarafında dolmuş duraklarının olduğu alandan bahsediyoruz. Çizimleri yapılıyor. Bir kent meydanı orada. İkincisi iskelenin orası. Yeni yapılan anıt alta girip vapuk iskelesinden çıkarak büyük bir kent meydanı yapacağız. İnsanların rahatça çarşıya girebileceği bir yer olacak. Bunlar ana projeler. 

KARŞIYAKA ESNAFININ SIKINTILARINI AZALTACAĞIZ 

Halkın gelir seviyesini arttırmalıyız. Karşıyaka Çarşı'da 2 bine yakın esnaf var. Bina cephelerindeki o tabela kirliliğini kaldırarak, göze çirkin gelen görüntüleri de ortadan kaldırarak, yol işgallerini de kaldırarak, halkın rahatça dolaşabileceği, oturabileceği alanlar yapacağız. Özellikle geniş olan sokaklarda. Aydınlatmalarıyla, görsel güzellikleriyle çok daha güzel bir çarşı olacak. Moda ve marka günleri yapacağız. Oradaki esnafın ayağa kalkmasını sağlamamız lazım. AVM'lerin hepsinde aynı markalar var. 

KADINLARIN İSTİHDAMA KATILMASI İÇİN PROJELERİMİZ VAR 

Karşıyaka'yı ortadan bölen Çanakkale yolu var. Kadınların da iş dünyasına katılmasını istiyoruz. Çocuklarını uygun ücretli kreşlere vermeleri lazım. Bunun için mahallelere kreşler açacağız. Küçük çocuğu, yaşlısı var, geçim sıkıntısı yaşıyorlar. Gelinlik ve abiye firmalarının boncuk işleri var. Bu işlerin Karşıyaka'ya gelmesini sağlayacağım. En azından evinden çıkamayan ama oturduğu yerden gelir elde etmelerini sağlayacağız. Fabrika sahiplerinin hepsi arkadaşım. İşten çıkarmalar artacak, kriz derinleşecek. Bu süreçte bir belediye başkanının vazifesi değil ancak o kentte insanlar huzurlu ve mutlu değilse yaptıklarınızın da bir değeri kalmaz. 

GENÇLER VE YAŞLILAR İÇİN PROJELERİMİZ VAR 

Üniversite öğrencilerini de içine alacağımız part time çalışma modelleri uygulayacağız. Tarikat yurtlarına mahkum olmaması için boş zamanlarında günde iki üç saat çalışacakları iş olanakları ortamı yaratacağız. Esnafların çoğu elemanından memnun değil. Hem eğitim düzeyi olarak özellikle bayanlardan memnun değiller. Evde işsiz olanlara bu eğitimleri vererek, onları mesleklerini ileride gelecek olarak kabul etmelerini sağlayacağız. Karşıyaka'da yoğun bir yaşlı nüfusu var. Her mahalle biriminde öğrencilerin etüd merkezlerinin olduğu, insanların gelip sohbet edebildiği, sosyal aktivitede bulunduğu ortam yaratacağız. 

YAMANLAR'A TELEFERİK YAPACAĞIZ 

Yamanlar'da Karagöl, gençlik merkezi var. piknik alanı var. Yamanlar'a halkın rahat etmesi için bir teleferik yapacağız. Para kazanacak projeler de hazırladık. Bütün şantiye binalarının, pazar yerlerinin üzerine güneş panelleri yapacağız. 

KARŞIYAKASPOR KULÜBÜ'NÜN DÜZENLİ GELİRİ OLMALI 

Karşıyaka kulübüne gideceğim yarın 17.30'da. Kulüp yöneticileri nerede isterse onların önerileri neresi olursa hızla bu stat işini çözmemiz lazım. Statla beraber kulübe düzenli gelir sağlamalıyız. Bir işletmenin düzenli gelirinin olması lazım. Ortak akılla bunları hayata geçirmeliyiz. Aziz bey Bornova, Tire'de stat yaptı. Ortak akıl üretebilseydik Karşıyaka'da da yapabiliriz. Takımın şu anda durumu iyi değil. 

BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUM 

Arkadaşlarımla beraber ciddi bir ekibiyiz. Doğru projeler hazırlıyoruz. Karşıyaka'ya ben atanırsam farkındalık yaratacağız. Ovacık Belediyesi komunizmi sevdirdi dedi bir arkadaş. İnşaat mühendisiyim, beş yıldır belediyenin içindeyim. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Alnımızın akıyla bu beş yılın içinden çıkacağımıza inanıyorum. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.