Dolar 32,4357
%-0.16
Euro 34,7387
%-0.67
Altın 2.441,490
%0.22
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Serdar Koç'tan kongre değerlendirmesi

Serdar Koç'tan kongre değerlendirmesi

CHP Karşıyaka İlçe Başkan adayı olan ancak kongrede rakibi Uğur Yıldırım karşısında istediği sonucu alamayarak seçim kaybeden Serdar Koç, seçim sürecini, eleştiri ve önerilerini Egepostası ile paylaştı. Serdar Koç'tan kongre değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 15.12.2017 - 12:43

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP Karşıya İlçe Başkan adayı Serdar Koç, seçimlerin delegeler yerine üyelerle yapılması gerektiğini, ilçe başkanlarının ise yetkileri dahilinde bulunan çarşaf liste yöntemini kullanabileceğini belirtti. Koç, kırgınlığı olmadığını ve partisi için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ AMA-YALNIZ-FAKAT-LAKİN OLMAKSIZIN İŞLETİLMELİ

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı için aday olan ancak kongrede kaybeden Serdar Koç, yeniden ilçe başkanı olan Uğur Yıldırım’a başarılar diledi ancak hemen ardından ekledi:

“Kazanan arkadaşımız Yıldırım’a başarılar dilerim. Ancak parti içinde üyelerin iradesi üzerinde hiçbir güç yoktur. Biz eğer gerçekten iktidar olmak istiyorsak parti içi demokrasi ama-yalnız- fakat- lakin ile başlayan cümleler olmaksızın  işletilmelidir.”

ETKİLİ OLABİLMEK İÇİN YETKİLİ OLMAK GEREKİR YETKİLİ OLAMADIĞINIZ ZAMAN…

Yeni arkadaşımıza hayırlı olsun. Daha iyi başarı elde edeceğine inanıyorum. Biz ayrışmadan kızgın hale gelmeden birbirimizi kırıcı eleştirmeden birlik ve beraberlik içinde partimizi iktidara taşımak en büyük hedefimiz” diyen Serdar Koç, etkili olabilmek için yetkili olmak gerektiğinin altını çizerek, kırgın olmadığını söyledi:

Etkili olabilmek için yetkili olmak gerekli. Yetkili olamadığınız süre içerisinde her zaman düşünce ve projeleriniz ikinci ve üçüncü sırada yer alır. Eleştirim yok. Delegenin kararına saygı duymalıyız. Delegelerin de arkasında üyelerimiz var. Ben hiçbir partilime kırgın olamam. Neticede bu bir seçim. Seçilen de olur seçilmeyen de olur. Önemli olan bundan sonraki süreçte partiyi nasıl iktidara taşırız hesaplarının yapılması.”

ARKADAŞLARA BİRLİK VE BERABERLİK DUYGUSUNU AŞILASINLAR, BU YAPILIRSA BAŞARI GELECEKTİR

Sanayici olduğunu, başarı odaklı çalıştığını dile getiren Serdar Koç, yeniden CHP Karşıyaka İlçe Başkanı seçilen Uğur Yıldırım’ın da partilerini iktidara taşımak için Karşıyaka özelinde güzel projeler gerçekleştireceğine inandığını belirtti ve en önemli noktanın parti içinde birlik ve beraberliği sağlamak olduğuna inandığını kaydetti:

“Herkesin kendine göre projeleri var. Ben sanayiciyim. Biz başarı odaklı insanlarız. Başarı nasıl elde ediliri iyi biliriz. Başkanımız Uğur Yıldırım partiyi iktidara taşımak için yeni proje üretecektir. Birlik ve beraberlik duygusunu arkadaşlara aşılasınlar. Bu yapılırsa başarı gelecektir. Biz birlik ve beraberlik içinde iktidara yürümek için yapmamız gereken ne varsa onu yapmalıyız. Proje üretmemiz gerekiyorsa proje üretelim.”

PARTİM İÇİN ZATEN ÇALIŞIYORUM

Serdar Koç, ilçe başkanlığına seçilmesinin partisi için çalışmasını engellemeyeceğini de vurgulayarak,

“Hiç kimse farkında değil. Gün içerisinde her dakika partiyi konuşuyorum. Telefonum sürekli açıktır. Süreç seçim süreciyle bitmez. Partim için zaten çalışıyorum” mesajını vermekten de geri durmadı.

HERKES KONUŞMAKTA ÖZGÜR

Kongrede Cihan Türsen’in konuşmasının ardından söz alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve eski belediye başkanı Cevat Durak’ın konuşmalarının Uğur Yıldırım’ın kongreyi kazanmasındaki etkisi üzerine değerlendirme yapmak istemedi:

“CHP içinde herkes konuşmakta ve düşüncelerini söylemekte özgür. Bununla ilgili yorum yapmak istemiyorum.”

ÜYELERLE YAPILACAK SEÇİMDE HİÇ KİMSE ÜYENİN İRADESİNE İPOTEK KOYAMAZ

CHP Karşıyaka İlçe Başkan Adayı Serdar Koç, ilçe başkanlığı seçimlerinin delegeler yerine partisinin tüm üyeleriyle ve çarşaf liste yöntemiyle yapılması gerektiğine inandığını, bunun tam demokrasinin de gereği olduğunu sözlerine ekledi.

Koç, konuyla ilgili düşüncelerini şöyle açıkladı:  “Seçimlerin üyelerin iradesiyle yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çarşaf liste olmalıydı. Bütün üyelerin o listede istedikleri noktalarda yer alabilmeli. Bu bizim demokrasideki en büyük anlayışımız. Parti içinde o kadar büyük değerler var ki yepyeni bir CHP yaratmak için çok değerli arkadaşlarımızı siyasetin içine sokabiliriz. Ancak kısıtlanmış bir seçim doğru sonuçları net olarak vermedi. Şu andaki seçilen arkadaşımız Uğur Yıldırım’ın da bu boyutta bir çalışma yapacağına inanıyorum. Bundan sonraki süreçlerde üyelerle bir seçim yapacağına inanıyorum. Üyelerle yapılan seçimde hiç kimsenin iradesine ipotek konulmaz. Bir önceki seçimlerde ön seçim geçirdim. 16 ilçede çalışmalar yaptık. Tüm üyelere dokunduğumuz için partimize katma değer kazandırdığımızı düşünüyorum. Aktif olması için onlara yetki verilmesi gerekiyor. O yüzden kişilerle kısıtlanmış seçim değil tamamen üyelerle yapılması gerekiyor.”

İLÇE BAŞKANININ ÇARŞAF LİSTE YAPMA YETKİSİ VAR

Delegelerle seçim için parti tüzük değişikliği gerektiğini ancak çarşaf liste yönteminin belirlenmesinde ilçe başkanının tasarrufunun yeterli olduğunu belirten Serdar Koç,

“Parti tüzük değişikliği gerekiyor ancak en kötü şartlarda şunu yapma yetkisi var ilçe başkanının. Çarşaf liste yapma yetkisi var. Bornova bunu yaptı. 16 idi 24’e çıkardılar yönetim kurulu üyesini. Bunu da Karşıyaka’da yapabiliriz. İlçe başkanının yetkisinde bu. Bunu Foça çok iyi yaptı. O zaman aday olacak arkadaşlarımızın daha detaylı çalışarak tüm örgütü harekete geçirme şansı oluyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.