Dolar 32,5853
%0.34
Euro 34,8063
%0.21
Altın 2.505,070
%0.83
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şenol Güneş zaman istedi!

Şenol Güneş zaman istedi!

Futbol camiasında sular durulmuyor. Son olarak Beşiktaş’ın mağlubiyeti üzerine tüm gözlerin çevrildiği Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş yaptığı açıklama ile eleştirilerin hedefi haline geldi. Şenol Güneş açıklamasında zaman istedi ve “ayağa kalkacağız” ifadesini kullandı. Ancak taraftarların tepkileri sürmeye devam ediyor. Genk maçında alınan yenilgi ülkenin spor gündeminde büyük yankı uyandırdı.

  • Ege Postası
  • 06.11.2018 - 11:38

Beşiktaş Teknik Direktörü Genk maçının hemen ardından bu karşılaşmayı değerlendiren bir açıklama yaptı. Güneş’in açıklaması bir kesim tarafından çok olumlu karşılanırken bir diğer kesim tarafından da kızgınlıkla karşılandı. Özellikle Beşiktaş taraftarlarının bu yenilginin ardından yükselen sesi, Güneş’in açıklaması ile azalmadı. Güneş açıklamasında "Futbolcularımı sitem ederek, kızarak, bağırarak değiştiremem. Ayağa kalkacağız. Bunu da hep birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Bunu Hep Birlikte Yapacağız”

Genk ile karşılaşan Beşiktaş’ın müsabakadan 4- 2 yenik ayrılması tüm gözlerin bir anda Şenol Güneş’e çevrilmesine neden oldu. Güneş, Beşiktaş'ın Genk'e 4-2 yenildiği maçın ardından yayıncı kuruluşa bir açıklama yaptı. Düşündükleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını ifade eden Güneş aynı zamanda rakip takımı da değerlendirdi. Güneş rakibin karakterinin hızlı hücum olduğunu ve hızlı hücumu müsabakada rakibin iyi değerlendirdiğini dile getirdi.

Güneş açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "İlk yarı özellikle oyun formatı olarak düşündüğümüz şekilde oynamaya çalışırken, ilk golde taç itirazımız vardı. Rakibin karakteri hızlı hücumdu. Bunları iyi değerlendirebiliyorlar. Oyun olarak kontrollü oynamaya çalışan rakip, golle daha da kontrollü oynamaya çalıştılar. İkinci yarıda da aynı şekilde goller buldular. İkinci yarı pozisyonlar ürettik ama basit hatalar yaptığımız goller yedik. Bizim için kötü bir oyun, kötü bir sonuç. Takım ilk yarı oyun disiplininden çok kopuktu. Rakip goller bulunca morali ve gücü arttı. Bizim isteklerimiz kontrolsüz olunca düşündüğümüz oyunu sahaya yansıtamadık.”

“Eleştireceğiz, Değiştireceğiz”

Taraftarların yüksek dozdaki eleştirileri de Güneş’in gündemindeydi. Ancak Güneş Beşiktaş taraftarlarının tepkilerine dair son derece ılımlı ifadeler kullandı. Taraftarlara tepki göstermek yerine bu tepkinin beklentilerinden kaynaklandığını söyledi ve Beşiktaş takımının taraftarlarıyla bir bütün olduğunu vurguladı.

Güneş taraftarların tepkilerine dair yaptığı açıklamada “Taraftarların üzgünlükleri, sevgilerini ve tepkilerini de abartılı kullanabiliyorlar. Bugün de öyle oldu. Sevdikleri oyunculara tepki göstermeleri, beklentilerinden. Bu kulüp yönetimiyle başkanıyla taraftarıyla bir bütün. Biz bir ekibiz. Kazandığımızda da, kaybettiğimizde de böyledir. Bugün hatalar benimdir. Geçmişi konuşmak yerine ne yapacağımızı konuşmak lazım. İsteğimizi, oyunumuzu sahaya yansıtamadık. Eleştireceğiz, değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Yanlış Yaparsak Daha Kötü Duruma Düşeriz”

Bundan sonrası için nasıl bir yol izleneceği de Şenol Güneş’in yaptığı açıklamada değerlendirdiği unsurlar arasında yer aldı. Güneş konuşması boyunca izlediği ılımlı tavrı bu konuya değinirken de korudu. “Yanlışlar yaparsak daha kötü duruma düşeriz” ifadelerini kullanan Güneş, şunları kaydetti: “Teslim olup, yıkılıp, savaşmayan bir takım olursanız büyük olamazsınız. Bu mağlubiyetten sonra daha inançlı, daha sabırlı, birlikte gitmemiz gerekiyor. Herkesin takımın başarısı için çalışacağını düşünüyorum. Yanlışlar yaparsak daha kötü duruma düşeriz. Bunu yapanlara izin vermemek lazım.”

Sözlerine “günü yaşayacağız, yarını planlayacağız” şeklinde devam eden Şenol Güneş konuşmasında yapılan eleştirilere de değindi. Güneş “Kayseri maçında Quaresma alkışlanıyordu, bugün tepki gördü. Bunlar yaşanabilir. Bu kulüp de sorunları yaşayarak büyüdü. Beklentiye cevap veremediğiniz zaman tepkiler olabilir. Eleştiriler olabilir fakat bunları yok ederek yapmamalıyız. Günü yaşayıp, yarını planlayacağız. Futbolcularımı sitem ederek, kızarak, bağırarak değiştiremem. Ayağa kalkacağız. Bunu da hep birlikte yapacağız” şeklinde konuştu. Güneşin bu açıklaması online casino ve çeşitli spor paylaşım platformlarında da geniş yankı uyandırdı.

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.