Dolar 32,5149
%0.09
Euro 34,9775
%0.02
Altın 2.439,850
%0.15
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül’ün Ankara mesaisi başladı

Şengül’ün Ankara mesaisi başladı

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, il kongresi öncesi oluşturması beklenen il yönetim kurulu listesinde yer alan isimleri Ankara’da Genel Merkez yöneticilerinin onayına sunmak için Ankara’da görüşmelerine başladı. 150 ismi İzmir koordinatörleri ve Teşkilat Başkanı Ataş ile değerlendirecek olan İl Başkanı Aydın Şengül, Ankara dönüşünde onay alan isimlerle ilgili son değişiklikleri yapıp listesine son şeklini verecek ve açıklayacak. Şengül’ün Ankara mesaisi başladı

  • Ege Postası
  • 24.04.2018 - 11:26

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 28 Nisan’da gerçekleşecek İl Kongresi için hazırlıklarını sürdürürken, yoğun mesaisine Ankara molası verdi. Kongreye gideceği il yönetim kurulu üyelerini belirlemek için bırakılan 500 CV sayısını önce 300’e sonra 150’ye indiren AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül sabah saatlerinde Ankara’ya gitti.

İl Başkanı Aydın Şengül, önce AK Parti İzmir Koordinatörleri Ömer Ünal ve Mustafa Köse ile biraraya geldi. Gün içerisinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ile de görüşmesi beklenen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün listesinde Hristiyan, Alevi isimlerin yanı sıra teşkilatta uzun süre görev almış isimlere yer vermesi bekleniyor.

İl kongresi öncesi beraberinde yönetimine almak istediği isimlerin listesi olduğu halde Ankara’da olan Aydın Şengül’ün listesinde yeniden görev almak isteyen mevcut il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görev talep eden eski teşkilat üyeleri de hiç görev almamış isimler de bulunuyor.

ÇOĞUNLUĞU ESKİ İLÇE BAŞKANLARINDAN OLUŞAN LİSTEDE YER ALAN İSİMLERDEN BAZILARI ŞUNLAR

Egepostası’nın edindiği bilgilere göre İl Başkanı Aydın Şengül’ün listesinde, AK Parti Aliağa İlçe eski Başkanı Yaşar Akbulut, Karşıyaka İlçe eski Başkanı Abdullah Mertoğlu, Çiğli İlçe eski Başkanı Sedat Karatekin, mevcut İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan, AK Parti İl eski Yönetim Kurulu Üyesi Erol Bekar, mevcut İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Oğuz Çağlar Aslan, Teşkilat eski Başkanı Nurettin Türkyılmaz, İl Başkan eski Yardımcısı Fatih Pınar, İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Deniz Saka isimleri de yeralıyor.

GÖZDE KESKİN VE ADİL YÜKSEL VEKİL ADAYI OLMAZ İSE YÖNETİME ALINABİLİR

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları eski Başkanı Gözde Keskin ve AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları eski Başkanı Adil Yiğit’in de listede yer alması beklenirken, bu iki ismin Milletvekili adaylığı için genel merkez düzeyinde görüşme yaptığı, onay çıkması durumunda Milletvekili adayı olacakları için il yönetimine girmeyebileceği belirtiliyor. Gözde Keskin ve Adil Yüksel’in Milletvekili adayı olmaması durumunda il yönetimine alınabileceği kaydediliyor.

ANKARA’DAN ONAY ALAN LİSTESİNİ İZMİR’DE YENİDEN GÖZDEN GEÇİRECEK VE SON ŞEKLİNİ VERECEK

Öte yandan sabah saatlerinde Ankara’da partisinin koordinatör vekilleriyle görüşen, Teşkilat Başkanı ile görüşecek olan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir’e dönmeden önce Koordinatör Vekiller Ömer Ünal, Mustafa Köse ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ile bir kez daha toplantı yapıp listenin onay almış haliyle akşam İzmir’e dönüp kongre hazırlıklarını sürdürmesi bekleniyor. İl Başkanı Aydın Şengül’ün İzmir dönüşünde Ankara’dan onay alan isimlerle dolu listesini yeniden gözden geçirerek son şeklini vermesi ve yönetim kurulu üyelerini açıklaması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.