Dolar 32,4522
%-0.11
Euro 34,7352
%-0.68
Altın 2.436,040
%-0.01
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül’den kongre takvimi ve değişim raporu

Şengül’den kongre takvimi ve değişim raporu

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, kongre takviminin 3 Mart’ta başlayacağını, 15 Nisan’a kadar süreceğini açıklayarak, 11 ilçe başkanı ile yola devam edileceğini, 19 ilçe başkanıyla ilgili yeniden değerlendirme yapılacağını söyledi. Şengül’den kongre takvimi ve değişim raporu

  • Ege Postası
  • 24.02.2018 - 11:12

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Ankara’daki İl Başkanları Toplantısı’ndan dönen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, ayağının tozuyla basın toplantısı düzenledi. Kongre takviminin 3 Mart’ta başlayacağını, 15 Nisan’a kadar tamamlanacağını belirten İl Başkanı Aydın Şengül, 11 ilçe başkanı ile yola devam edileceğini, 19’unun beş koordinatörün de katılacağı geniş çaplı bir değerlendirme sonunda belirleneceğini kaydetti.

DEVAM EDECEK İLÇE BAŞKANLARI

Bergama, Kınık, Beydağ, Kiraz, Bayındır, Seferihisar, Karabağlar, Menderes, Torbalı, Kemalpaşa, Bayraklı ilçeleri değişmeyecek 11 ilçe arasında yerini aldı.  

 

İlçe başkanı değişmeyecek olan 11 ilçenin kongre takvimi ise şöyle; 

Bergama 3 Mart Cumartesi, saat 12.00

Kınık 3 Mart Cumartesi saat 14.00

Beydağ 4 Mart Pazar, saat 12.00 

Kiraz 4 Mart Pazar saat 14.00

Bayındır 9 Mart Cuma, saat 14.30

Seferihisar 13 Mart Cumartesi, saat 11.00 

Karabağlar 13 Mart Cumartesi, saat 15.00 

Menderes 11 Mart Pazar, saat 11.00

Torbalı 11 Mart Pazar, saat 15.00

Kemalpaşa 18 Mart Pazar,. saat 11.00

Bayraklı 18 Mart Pazar, saat 15.00

3 MART’TA BAŞLAYIP 15 NİSAN’A KADAR BİTİRECEĞİZ

Kongrelerin ardından sahaya ineceklerini belirten İl Başkanı Şengül, “Önceliğimiz bir an önce kongre sürecimizi tamamlamak. Mart 3’ünde başlayıp nisan 15’ine kadar bitirip seçime hazır hale geleceğiz. Kongreden sonra bismillah deyip sahaya ineceğiz” diyerek söze başladı.

11 İLÇE BAŞKANIMIZLA YOLA DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “15 Şubat günü görev süremiz başladı. Devir teslim töreninden sonra ikinci dönem görevimiz başladı. 6’ncı olağan kongresi devam ediyor. En son ataması yapılan il İzmir oldu. İlçe kongrelerimizde delege seçimlerimiz yapılmış ancak ilçe kongrelerimiz bekletilmeye alınmıştı. Atamayla beraber tekrar ilçe başkanlarımızla kısa değerlendirme ön araştırma yaptık. Milletvekili arkadaşlarımızla görüştük. Hangi ilçe başkanlarıyla yolumuza devam edeceğiz, kimlerle yenileme yapılacağına karar verdik. 11 ilçe başkanımızla yola devam edeceğiz, 3 Mart’ta başlayacak” dedi.

19 DİĞER İLÇEYİ YENİDEN DEĞERLENDİRECEĞİZ

19 ilçenin nasıl belirleneceğine dair ayrıntılı açıklamalar yapan Başkan Şengül, “19 diğer ilçeyi yeniden değerlendireceğiz bazılarını da değerlendireceğiz. Çarşamba ve Perşembe günü beş koordinatör arkadaşımız gelecek. Geniş çaplı bir mülakat yapılıp son değerlendirme yapıldıktan sonra yeni ilçe başkanlarımızı belirleyeceğiz. Eski milletvekillerimizin ilçe koordinatörlerimizin görüşlerini alacağız. İlçe başkanlarımızın görüşlerini alacağız. Daha önce ilçe başkanlığı yapmış arkadaşlarımızın belediye meclis üyelerinin mahalle başkanları STK’lar kısaca tüm faktörlerini görüşünü alıp geniş bir araştırma sonunda belli isimleri belirleyip tekrar mülakattan sonra iki üçe indireceğiz. Genel başkanlığa göndereceğiz. Bazı ilçe başkanlarımızda ilçe başkanımız görevi yeni ilçe başkanına bırakıp mevcut ilçe başkanıyla beraber kongrede listesini değiştirecek” şeklinde bilgi verdi.

HER KONGRE DÖNEMİNDE YÜZDE 70 YENİLENME YAŞARIZ

“Önümüzde önemli bir süreç var. Tüm siyasi partiler seçime hazırlanıyor. Yerel seçimler, genel seçimler var akabinde. Seçimlere yeniden dinamik, 2002’den bugüne kadar gelip görev yapmış görevden alınmış bir şekilde kenarda dışarıda kalmış tüm arkadaşlarımızla birebir görüşme yapacağız. Yeni kadrolarımızı oluşturacağız” diyen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, her kongre döneminde olduğu gibi yüzde 70’e varan bir yenilenme yaşanacağını söyledi:

“AK Parti her kongre döneminde yüzde 70 yenilenme yaşar. İl ve ilçe yönetimlerinde olsun, ilçe başkanlarında olsun. Siyasetin okulu siyasi partiler. Yerimizi alacak ilçe belediye başkanlarını yetiştirmek için 25-35 yaş arası hiç siyasete girmemiş vizyon sahibi genç kardeşlerimizin ilçe ve il teşkilatlarımıza, gençlik ve kadın kollarını bir üst kademeye alıp yenilenerek devam edeceğiz.”

KADIN İLÇE BAŞKANLARI İÇİN CİDDİ ÇABA SARF EDİYORUM

İlçe başkanlarının çoğunun kadın olması için ciddi bir çaba sarfedeceklerini kaydeden Aydın Şengül, gençler ve kadınlardan partilerine ciddi teveccüh olduğunu dile getirdi:

“Kadın ilçe başkanı için ciddi sarf ediyorum. Gerçekten siyasete girmek isteyen ama bir şekilde bağlantı kurup siyasete girip genç ve bayan kardeşlerimiz bize başvurabilirler. Aralarından geleceğin siyasetçileri çıkabilir. Siyaset maalesef kendi içinde bir kısır döngüye girip belli insanlar siyasi ikballerini korumak adına kısır döngüye giriyor. Çok fazla açılım sağlayamıyor. İl yönetiminde bıraktığımda il başkanlığı yapabilecek 10 arkadaş bırakmak istiyorum. Birçok arkadaşımızı değerlendirip görev vereceğiz.”

İKİNCİ HEDEFİMİZ İZMİR’E DAİR GÜNDEMİ BELİRLEMEK

İkinci hedeflerinin İzmir gündemini değerlendirmek olduğunu kaydeden AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, nasıl bir yönetim anlayışı sergileyeceğini de anlattı:

“İkinci hedefimiz İzmir’de dair gündemi belirlemek. İzmir’in hassasiyetlerini çok iyi biliyoruz. İzmirle ilgili belki daha önce dinlemede frekans sorunu olabilir. Aynı frekansa gelmeye çalışacağız. Seçim çalışmalarımızı oy istemek için değil güven ve sevgisini yapmak için yapacağız. Bundan sonraki siyasi hayatımda da asla insanlara duymak istediklerini söylemeyeceğim. İnandığım vicdanımın kabul ettiği şeyleri söyleyeceğim açıkça. Umut da vermeyeceğim aldatmayacağım da. Hak eden çaba sarf eden emeği olan kişilerle yolumuza devam edeceğiz.”

BASINA SESLENDİ, DEDİKODU YAZMAK GAZETECİLİK DEĞİLDİR

Basın yayın kuruluşlarının dedikodu haber yapmamasını, kendilerinden teyit etmesini isteyerek adeta basına dizayn vermek isteyen Aydın Şengül, “İzmir’in çok sorunu var. İzmir’i yakından takip ettik. Bazı çalışmalara katıldık. Belki üç yıl içerisinde kendimizi dinleme geçmişi yorumlama anlamında. Kimseyle ilgili ayrım ya da belli gruba destek verip diğerinden uzak durma çabası içinde olmayacağız. Bazı köşe yazılarından okuduğumda uç, eleştirilerin alt yapısı olmadığını düşünüyorum. Bizle ilgili hamle yaparken bizlerden teyit ederseniz dedikoduyu haber yapmazsanız çok daha mutlu olacağımı ifade etmek istiyorum. Siyasette kendi bakış açısına göre herkes olmayan şeyleri olmuş gibi yansıtabilir. Dedikoduyu yazmak gazetecilik değildir. Daha dikkatli olmanız bizi mutlu edecektir.”

AZİZ BEY'İN BİZDEN KENDİ ADINA BEKLENTİLERİ VARDIR, HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ DOSYALARLA GELECEĞİNİ BEKLİYORUM

Yerelde muhalefetin tavrının kendi tavırlarını belirleyeceğini dile getiren Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendisini tebrik ettiğini ve ziyarete geleceğini anlatarak, Kocaoğlu’na İzmir adına destek vereceklerini kaydetti:

“Üslubu muhalefetin tavrı belirleyecek. Mesaj verme kaygısı,  olmayan şeyleri olmuş gibi gösterme, geleneksel basit siyasi anlayışlarla siyaset yapmayacağız. Siyaset üslubunun sertliği veya yumuşaklığı onlara bağlı. Kavga etmek ve sesimizi yükseltmek ve sırf muhalefet yapmak için muhalefet yapmayacağız. Üslubumuz farklı olacak. Söylemlerimizin altın daha dolu olacak. Saygı ve sevgide sıkıntı yok Aziz Bey. Kendisi aradı tebrik etti ziyarete geleceğini söyledi. Ziyaretten sonra arkadaşlarla görüşüyoruz. Bizden kendi adına beklentileri vardır. Her zaman olduğu gibi dosyalarla geleceğini bekliyorum. Kent adına yapabileceğimiz bir şey varsa gizli kapılar ardında değil kamuoyu önünde o destekleri yapacağımızı zaten söyledik.”

BİZİM DE TALEP VE BEKLENTİLERİMİZ OLACAK

Kendilerinin de yerelde muhalefet olarak CHP’li yöneticilerden beklenti ve talepleri olacağını dile getiren Aydın Şengül, “Bizim de talep ve beklentilerimiz olacak. Eleştirdiğiniz konuların aynısını siz yapıyorsanız samimiyetinizi sorgulamak lazım. Bir iki ay gözlemleyeceğim takip edeceğim. Büyükşehir grubu ve belediye başkanlarıyla değerlendiriyoruz” dedi.

Partilerine ciddi teveccüh olduğunu kaydeden İl Başkanı Aydın Şengül, tüm teşkilatlara yönelik eğitim çalışması başlatacaklarını, başvurular arasından seçilenlerin il ve ilçe yönetimlerini alınacağını dile getirdi:

“Partimize ciddi teveccüh var. Kadın ve gençlik kolları ile bize çok sayıda CV geliyor. Genç dinamik eğitimli, iş dünyasından ve STK’lardan her kesimden insan var. Bakıp değerlendireceğiz. Konferans salonlarımızda teşkilat mensuplarımızı eğitime alacağız. Görev alan arkadaşlar bazen kendinden öncekilerden geleneksel takip ediyor. Bunu önlemek adına daha bilimsel daha profesyonel konusunda uzman kişilerden eğitim alacağız. Teşkilatımıza eğitime kongrelerden sonra başlayacağız.”

İLÇE BAŞKANLARI BELEDİYE BAŞKANI-MECLİS ÜYESİ OLMAK İÇİN İSTİFA EDEBİLİR

İl Başkanı Aydın Şengül, yönetimlerin belirlenmesinin ardından seçim sürecinde belediye başkanı, meclis üyesi olmak isteyenlerin istifa edebileceğini, hiçbir engel olmadığını söyledi:

“İlçe başkanlarımız da belediye başkanı meclis üyesi olmak için istifa edebilir. Bir engel yok. Genel merkezden alınmış bir karar yok.”

Basın mensuplarının sorusu üzerine İYİ Parti ile ilgili değerlendirme de yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Yıldırım Beyi yakından tanıyoruz. Kısa bir süreç de olsa beraber çalışma imkanı oldu. Kendilerine başarılar diliyorum. Ne kadar öndeler nedir . tüm siyasi partiler tabanlarını motive etmek için bu tür söylemler içinde olabilir. Partim adına söylüyorum gerçekçi olmayan şeyler söylemeyeceğiz” dedi.

KAMUOYU ARAŞTIRMASI DA YAPIYORUZ, EN SON SEÇİMDEN DAHA İYİ DURUMDAYIZ

Başkan Şenül, kendilerinin de parti olarak İzmir’de kamuoyu araştırması ve anket çalışmaları yaptığını, geçmiş dönemden daha kötü olmadıklarını ve en son seçimden daha iyi durumda olduklarını belirtti:

“ İzmir’de şu anda çalışma ve kamuoyu araştırması da yapıyoruz. Geçmiş dönemden daha kötü değiliz.  En son seçimden daha iyi durumdayız. Belediyelerle ilgili araştırmalar yapıyoruz. Diğer ilçelerle ilgili de çalışmalarımız var. Stratejilerimizi belirlemek ve eksiklerimizi belirlemek adına çalışma yapıyoruz.”

KENDİNİZLE SAMİMİ OLURSANIZ BAŞKASININ NE DEDİĞİNİN ÖNEMİ YOK

Egosundan sıyrıldığını, bunun için her an çaba sarfettiğini dile getiren AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül,

“Sürekli alkışlanırsanız yanlış ve ayıplarınızı-günahlarınızı kapatmaya başlayınca insanın nefsi ve egosu da kandırmaya başlar. Sürekli kendimle kavga halindeyim. Dışarıda birçok şey söylenebilir ama bazen kalabalıkta gürültünün ortasında kendinizi kapatır ve kendinizi dinlersiniz. Kendinizle samimi olursanız başkasının ne dediğinin önemi yok. Egomla ve nefsimle kavga ettiğim gibi onların da etmesi için çaba sarf edeceğim.”

SAMİMİ VE NET OLURSANIZ BAŞARI ARKASINDAN GELİR

Yönetimi tanıdığı ve/veya güveneceği insanlardan oluşturacağını dile getiren Aydın Şengül açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Tecrübelerimiz birikimlerimiz son damlasına kadar samimi olarak kullanmaya çalışacağız. Biz elimizden geleni yaparız sonrası takdir. Siz eğer samimi ve net olursanız oluşturduğunuz kitlede birbirine güven olursa arkasından başarı gelir. Siyasette herkes belli bir hedef ve amaç için kafasının arkasında belli bir yapıyorsa başarı olmaz. Dedikodu başarısızlık ve karmaşa olur. Kağıt üzerinde görev vermekle olmaz. Teşkilatlarımızın en büyük sıkıntısı, 20-30 yönetim kurulu var. 3-5 kişi işleri yönetiyor. Diğerleri umudunu ve heyecanını kaybediyor. Ardından eleştiri ve homurdanma başlıyor. Herkesin görevini tam anlamıyla yapmasını sağlamak ve tanıdığım-güvendiğim kişilerle çalışmak istiyorum. Birisini tanıyorsam sonuna kadar görev veririm.”

YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK OLUR MU'

Gazetecilerin, yerel siyasette MHP ile ittifakın söz konusu olup olmayacağı yönündeki sorusunu da cevaplayan Şengül, "Genel seçimle ilgili böyle bir ittifak anlaşması yapıldı. Yerel seçimle ilgili böyle bir şey yok. Bunu süreç belirleyecek." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.