Dolar 32,4932
%0.02
Euro 34,9267
%-0.13
Altın 2.439,340
%0.13
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikadan Kobani'ye yardım eli

Sendikadan Kobani'ye yardım eli

Geçtiğimiz ay içerisinde Suruç’ta yaşanan İŞİD saldırısı ve 34 kişinin yaşamını yitirmesi sonrasında örnek bir yardım kampanyası başlatan DİSK Genel-İş Sendikası bölgeye yardım eli uzattı. İşçiler tarafından toplanan onlarca koli ve yardım malzemesi Kobani’deki çocuklara iletilecek. Sendikadan Kobani'ye yardım eli

  • Ege Postası
  • 01.09.2015 - 11:52
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Suruç’a ve Kobani’ye yardım eli uzatan DİSK Genel-İş Sendikası, bölgeye umut ışığı oldu. Yüzlerce işçinin katıldığı kampanya sonrasında toplanan yardım paketlerini bölgeye gönderecek olan sendikadan kritik barış mesajları ve önemli çağrılar da beraberinde geldi.
 
 
“İNSANLIK İÇİN ONUR MÜCADELESİ”
Suruç’ta gerçekleşen saldırı sonrasında terörü kınayan DİSK Genel-İş Sendikası 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde örnek bir yardım kampanyasının altına imza attı. işçi sınıfının dayanışma ruhunu hayata geçirdiklerini aktaran 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, DİSK Genel-İş Sendikası şubeleri adına yaptığı açılamada, “Gerici ve yobaz çetelerinin örgütü İşid'in Ortadoğu'nun kadim halklarına yönelik saldırıları devam ediyor. Başta Türkiye olmak üzere İşid'in de içinde olduğu Suriye isyancılarına destek veren ülkeler, bugün yarattıkları canavar karşısında çaresiz kalmışlardır. Kobani’nin yeniden inşası Kobani halkının tek başına başa çıkacağı bir süreç değildir. Kobane ve Rojova'nın inşa süreci tüm insanlık için onur mücadelesidir. Biz DİSK Genel-İş Sendikası İzmir Şubeleri olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. İşid çetelerinin bıraktığı yıkıntılar içinde çaresizce yaşam mücadelesi veren başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere tüm Kobane ve Rojova halkına yönelik destek ve yardımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye işçi sınıfının yardım ve danışmacı ruhunu tüm dünyaya göstereceğiz. Kobane çocuklarını öldürmek isteyenlere inat, o çocukların ellerini sıkı sıkıya tutup inadına yaşatmak, onların da bizim çocuklarımız gibi yaşamak gülmek, oyun oynama hakkının olduğunu göstermek bizim görevimiz olacaktır” dedi.
 
“KATİLLERDEN HESABI SORULACAK”
DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Karar, “Tüm Dünyadan beklentimiz Rojava ve Kobane halkına uzanacak bir yardım koridorunun açılmasıdır” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Eli kanlı cihatçı çetelere ve onların destekçileri olan işbirlikçilerine inat; bu onurlu yürüyüşü başlatan  gençlerimizi anıyor, onların idealleri olan, savaşa ve katliamlara karşı, barış, demokrasi ve özgürlük şiarı ile ilke edindikleri mücadelelerini bir kez daha saygıyla anıyoruz.  Suruç katliamı elbette bir gün tüm çıplaklığı ile açığa çıkarılacak, bu alçakça katliamı gerçekleştiren katiller ve bu katillere adres gösterenlerden hesap bir gün sorulacaktır. Kaybettiğimiz 33 gencimizi bir daha anıyor, katillerini nefretle lanetliyoruz. İnsanlık tarihinin en dramatik görüntülerinden birinin yaşandığı Kobane coğrafyasına ulaşması için bu gün İzmir'den yola çıkacak konvoya destek veren belediyelere ve duyarlı emekçi dostlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Bu onurlu dayanışmanın artarak sürdürülmesini tüm halkımızdan talep ediyoruz.”
 
HOPA VE TUNCELİ’YE DE YARDIM ELİ
Sendika bünyesinde işçiler tarafından toplanan yardım kolileri Suruç’ta oluşturulan koordinasyon merkezi üzerinden Kobani’ye ulaştırılacak. İnsani yardım malzemesi, giyecek, kitap ve oyuncak gibi malzemelerden oluşan yardımlar bölgedeki çocuklara dağıtılacak. Diğer yandan, sendika bünyesinde başlatılan iki ayrı yardım kampanyasında sel mağduru Hopa ve Tunceli’nin Ovacık ilçesine yönelik de yardım toplanmaya başladı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.