Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikadan grev öncesi son uyarı!

Sendikadan grev öncesi son uyarı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sendika arasında devam eden toplu sözleşme krizi, kentte kendini göstermeye devam ediyor. Ansızın eylemlerle toplu taşımada iş bırakarak, yaşanan sözleşme krizi karşısında tepkisini dile getiren sendika bu sefer de gece saatlerinde kontak kapatarak grev öncesi önemli bir hamlede bulundu. Diğer yandan, ulaşım alanında grev kararına izin vermeyeceğini dile getiren ve toplu taşımada daha önceden gerçekleşen eylemlere sert tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun son gelişmeler karşısında ne tepki göstereceği merakla bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 24.07.2013 - 22:20
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- DİSK’E bağlı Genel-İş Sendikası’nda örgütlü bulunan ve 10 bin emekçinin ücret artışlarını kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerinin işveren konumundaki İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Yüksek Hakem Kurulu’na taşınması ile birlikte taraflar arasında artan tansiyon giderek yükseliyor. 26 Temmuz’da grev kararını hayata geçirmeye hazırlanan sendika yönetimi, bir yandan masa başında anlaşma sağlayabilmek için adımlar atarken, düzenlediği çeşitli eylemlerle de tepkisini dile getirmeye devam ediyor. Son olarak, İZELMAN kadrosunda bulunan yaklaşık bin 250 şoför, Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube tarafından alınan karar doğrultusunda gece geç saatlerde kontak kapatarak toplu taşımada geçici süreli iş bıraktı.

KRİTİK 48 SAAT - HABER İÇİN TIKLAYINIZ


“GREV ÖNCESİ SON UYARI”


Sendika yönetimi tarafından “Grev öncesi son uyarı” olarak nitelenen eylem sonrası kentte tıpkı geçtiğimiz eylemlerde olduğu gibi manzaralar oluşurken, akşam saatleri olmasına rağmen duraklarda yine uzun kuyruklar oluştu ve durumdan habersiz çok sayıda vatandaş bekleyişe devam etti.

BİN 250 ÇALIŞAN İŞ BIRAKTI

Cuma günü 8 bin çalışan ile birlikte İzmir genelinde iş bırakmaya hazırlanan Genel-İş Sendikası’nın 1 No’lu Şube Başkanı Fikret Ocak, şoförlerin toplu taşımada doğrulamış olduğu eylemi doğrularken, “Bu bir uyarı eylemdir. 22:00-24:00 saatleri arasında İZELMAN’a bağlı yaklaşık bin 250 şoför arkadaşımız eyleme çıkarak iş bıraktı. İzmir halkının mağdur olmaması adına bu eylemi gece saatinde düzenledik. Akşam mesaisinde olan arkadaşlarımızın tamamı bu eyleme destek vermektedir. Ancak şu bilinmelidir ki, biz halen masa başında anlaşma sağlanmasından yanayız” diye konuştu.

“ASIL TEPKİ CUMA GÜNKÜ GREV OLACAK”


Diğer yandan düzenlenen eylem, gece yarısına kadar devam ederken, garaj ve atölye çalışanları mesaileri bittiği için eyleme destek vermedi. Eylem hakkında açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi ve Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Memiş Sarı ise, “İşveren Büyükşehir ile anlaşma sağlanamadığından ötürü Cuma günü greve gidiyoruz. İzmir’de hayat bir gün duracaktır. Ancak bunun sorumlusu biz değiliz. Bugüne kadar yaptıklarımız sadece birer uyarı eylemiydi. Asıl tepkimizi Cuma günü yapacağımız grev ile dile getireceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.