Dolar 32,5107
%0.07
Euro 34,8880
%-0.24
Altın 2.455,550
%0.79
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikadan Başkan Arda'ya çağrı: İşçinin Anayasal hakkına müdahale etmeyin

Sendikadan Başkan Arda'ya çağrı: İşçinin Anayasal hakkına müdahale etmeyin

Gaziemir Belediyesi'nde çalışan bazı işçiler Belediye Başkanı Halil Arda'nın baskısıyla örgütlü bulundukları Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No'lu Şubeden DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'na zorla geçirilmeye çalışıldıklarını iddia etti. Öte yandan belediye binası önünde toplanan ve basın açıklaması yapan işçiler Başkan Arda'ya "İş barışından yana duruş sergileyin, işçinin Anayasal ve yasal sendika seçme hakkına müdahale etmeyin" çağrısı yaptı. İşçiler, daha sonra, Şube Başkanı Ayhan Doğan'ın öncülüğünde, Başkan Arda hakkında şikayette bulundu. 'İşçinin Anayasal hakkına müdahale etmeyin'

  • Ege Postası
  • 15.08.2019 - 15:38

EGEPOSTASI- Gaziemir Belediyesi'nde örgütlü Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şubeye bağlı işçiler, Belediye Başkanı Halil Arda'nın baskı yaptığını iddia etti. İşçiler baskıyla Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası'na geçirilmeye zorlamdıklarını öne sürdü.

Sendikadan yapılan açıklamada; "Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şubemizin örgütlü olduğu Gaziemir Belediyesi’ndeki işçiler, Belediye Başkanı’nın baskısıyla DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’na zorla geçirilmektedir." denildi.

Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan ve sendika temsilcileri ile bir grup işçi basın açıklaması yaptı.

Gaziemir Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasında Belediye Başkanı Halil Arda'ya işçilerin anayasal hakkı olan sendika seçme hakkına müdahale etmeme çağrısı yapılırken, şu ifadeler kullanıldı:

“Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya çağrımızdır. İş barışından yana duruş sergileyin, işçinin Anayasal ve yasal sendika seçme hakkına müdahale etmeyin. Gaziemir Belediyesi şirketi GaziBel’de Belediye-iş üyeleri, bizzat Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın şoförü tarafından sabahın 8’inden gecenin 2’sine kadar gruplar halinde toplanarak baskıyla, tehditle sendikaları Belediye-İş’ten istifa edip DİSK Genel-İş’e üye olamaya zorlanıyor.
 Sayın Arda, daha bu sabah ‘Tarafsızım, işçi tercihini yapsın’ diyor ama ne hikmetse istifaya şoförü zorluyor. Sayın Başkan, ya şoförünüz sizden habersiz iş çeviriyor ya da siz gerçeği söylemiyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu'

TCK'YA GÖRE SUÇ

Sayın Başkan, size sendika seçme hakkının Anayasal ve yasal bir hak olduğunu, emekçileri bir sendikaya üye olmaya ya da bir sendikadan istifa etmeye zorlamanın ise TCK’ya göre suç olduğunu sanırım hatırlatmamıza gerek yoktur. Sizin ve ekibinizin bunu çok iyi bildiğinizi düşünüyoruz.
Beldiye-İş oalrak size çağrımızdır; Sosyal demokrat bir partinin, emekten yana olduğunu savunan bir partinin temsilcisi olduğunuzu gösterin. İş barışından ve emekten yana tavrınızı ortaya koyun, GaziBel emekçisinin sendika tercihine karışmayın.

Bir çift söz de geçmişin mirasını yiyen, adı sendika olan yapıya: Türkiye’de örgütsüz, sendikasız tonla işyeri varken, Belediye İş’in yılalrdır örgütlü olduğu iş yerlerine saldırmanız; sizin emekten de sınıftan da demokrasiden de nasibinizi almadığınızı bir kez daha ortaya koymaktadır.”  

ŞİKAYET ETTİLER

Doğan, daha sonra beraberindeki işçilerle polis merkezine gidip, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda hakkında şikayette bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.