Dolar 32,5869
%0.35
Euro 34,7287
%-0.01
Altın 2.498,520
%0.56
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendika ve büyükşehir ön mutabakata vardı: Eylemlere bir hafta ara

Sendika ve büyükşehir ön mutabakata vardı: Eylemlere bir hafta ara

Büyükşehir önünde toplu sözleşme ve yetki itirazı nedeniyle yapılmak istenen basın açıklaması sırasında çıkan olaylar sonrası biraraya gelen büyükşehir belediyesi bürokratları ve Genel İş Sendikası temsilcileri ön mutabakata vardı. Büyükşehir bürokrat ve hukukçuları Genel İş’in yetkisine yaptıkları itirazı geri çekececeklerini taahhüt etti ve bir hafta süre istedi. Sendika temsilcileri bunun üzerine yarın başlayacakları eylemleri erteleme kararı aldı. Sendika ve büyükşehir ön mutabakata vardı

  • Ege Postası
  • 13.01.2019 - 15:12

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası’nda örgütlü İZENERJİ çalışanlarının toplu sözleşme talepleri nedeniyle büyükşehir belediye binası önünde yapmak istedikleri basın açıklamasına izin verilmemesi ve çok sayıda işçinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan olayların ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve sendika temsilcileri Cuma akşamı toplantı yaptı.

BÜYÜKŞEHİR BÜROKRATLARI VE SENDİKA MUTABAKATA VARDI 

Genel İş sendikası temsilcileriyle yapılan toplantı sonunda ön mutabakata varıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İZENERJİ’nin yetkisine yaptıkları itirazı geri çekeceklerini taahhüt etti. Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşeceklerini belirten büyükşehir bürokratları sendikadan bir haftalık süre istedi.

İKİ SAATLİK VE YARIM GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMLERİ ERTELENDİ

Bu gelişme üzerine Gene İş İzmir 2 No’lu Şube yetkilileri, işyeri temsilcileriyle biraraya geldi. Temsilciler Kurulu toplantısında büyükşehir belediyesi hukukçu ve yetkilileriyle yapılan görüşme ve ön mutabakat değerlendirildi. Toplantı sonunda Pazartesi (yarın) sendikaya bağlı kurumlarda çalışan işçilerin başlatacağı iki saatlik iş bırakma eylemi ertelendi. Sendika yetkilileri, 17 Ocak Perşembe günü gerçekleştireceklerini duyurdukları yarım günlük iş bırakma eylemini de bir hafta boyunca ertelediklerini belirtti. Büyükşehir bürokratlarının sendikadan istediği bir hafta sonunda anlaşmaya varılmaması durumunda yeniden gündeme geleceği kaydedildi.

EYLEMLERİ BİR HAFTA ERTELEDİK, İPTAL ETMEDİK

Genel İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, sendika hukukçularıyla büyükşehir hukukçu ve bürokratlarının biraraya geldiğini belirterek, “Görüşme sonunda büyükşehir hukukçuları ve bürokratları yetki itirazıyla ilgili mahkemeye verilecek itiraz yazısını geri çekeceklerini taahhüt etti. Bu konuda ön mutabakata varıldı. Aziz Başkana da soracaklarmış, bir hafta süre istediler. Biz de eylemlerimizi erteledik. Duyurduğumuz eylemleri iptal etmedik sadece erteledik. Sonucu bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

İŞÇİLERE MÜDAHALE EDİLMİŞ, 8 İŞÇİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının Genel İş sendikasının yetkisine yaptığı itirazı protesto etmek amacıyla Cuma günü büyükşehir belediyesi önünde açıklama yapmak istemiş. İşçilerin açıklama yapmasına müsaade edilmemiş, güvenlik güçleri işçilere biber gazı ve copla müdahale etmiş ve 8 işçi gözaltına alınmıştı. Bu gelişmeler üzerine Genel İş mensubu işçiler iş bırakmış, ESHOT şoförleri ile çöp kamyonları-iş makineleri bulundukları yerde kontakt kapatmıştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.