Dolar 32,4665
%-0.06
Euro 34,7382
%-0.67
Altın 2.440,150
%0.16
Bist-100 9.935,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk'ta Yörükler'i buluşturan şenlik

Selçuk'ta Yörükler'i buluşturan şenlik

İzmir'in Selçuk İlçesi'nde, belediyenin katkıları ile 'Yörük Şenliği' düzenledi. Yöredeki Yörükleri biraraya getiren şenlikte renkli görüntüler yaşandı.

  • Ege Postası
  • 27.03.2017 - 16:41

Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı tarafından Selçuk'un kırsal Barutçu Mahallesi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen şenliğe, Yörükler'in yanı sıra Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, Selçuk Kültür ve Turizm Vakfı üyeleri, TRT İzmir Radyosu Müdürü Mustafa Büyükışık da katıldı. Keşkek kazanlarının kaynadığı şenlikte TRT İzmir Radyosu sanatçıları Osman Kalay ve Ezgi Azizoğlu birbirinden güzel türküleri seslendirdi. Selçuk Efes Folklor Grubu'nun zeybek gösterisi ile devam eden şenlikte kurulan standlarda Yörük kadınlarının yaptığı gözlemeler büyük ilgi gördü. 

Şenlikte konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Yörükler'in Anadolu tarihinin, Türk kültürünün önemli bir parçası olduğunun altını çizip, "Gittikçe büyüyen, gelişen bir organizanla bu şenliği düzenliyoruz. Bu bayrak altında, hepbirlikte, birlik, bütünlük içerisinde geleceğe doğru gideceğiz. Allah hiçbir zaman bayrağımızı yerlere indirmesin. 'Vatanımız, milletimiz için canımız feda olsun' diyoruz. En büyük dileğimiz, ağız tadıyla bir arada yaşama kültürünü ileri taşımaktır. Bu duygunun her Türk'te var olduğunu hepimiz biliyoruz. 'Ne Mutlu Türküm Diyene.' Gelecek festivallerde yine bir arada olacağız" dedi. 

Konuşmaların ardından çalan parçalar eşliğinde halaylar çekilip, zeybek oynanmasıyla devam eden şenliğin sonunda, Kaymakam Boyacı ve Başkan Bakıcı TRT Sanatçılarına çiçek ve hediye vererek hep birlikte Onuncu Yıl Marşı'nı söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.