Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk'ta Uluslararası Leylek Festivali

Selçuk'ta Uluslararası Leylek Festivali

İzmir'in Selçuk ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali başladı.

  • Ege Postası
  • 19.04.2016 - 09:30

Selçuk Belediyesi tarafından doğal yaşamla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ve çocuklara ithaf edilen Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali, Aslanlı Havuz'dan başlayan kortej yürüyüşüyle start aldı. Sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları, Aydın Özel Başak Koleji Bando Takımı, öğrenciler, vatandaşlar ve Ağaçkakan İnteraktif Kukla Gösterisi Grubu’nun katıldığı kortej yürüyüşü İstasyon Meydanı’nda son buldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı. Festivalin içeriği hakkında bilgi veren Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bahadır Varvar, “Hafta boyunca çocuklar için çeşitli etkinlikler planladık. Bilgisayarı hayat sanan çocukların sokakta oyun oynamasını amaçladık” dedi.

Varvar, “Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği katkılarıyla 9 ülkeden resim sanatçılarını çocuklarımızla buluşturarak hayal dünyalarını genişleterek sanatta bir vizyonla tanışmalarını hedefledik. Bu festivalle bilgisayarı hayat sanan çocuklarımızın sokakta oyunlar oynamasını amaçladık. Çocuk müzisyenler hafta boyu sahnelerimizde olacaklar. Belediyemiz sanat ve gençlik korosu konserleriyle sizlerle buluşacak. Satranç turnuvası, kukla tiyatrosu ve belediye tiyatrosu gösterilerini sahne sokağında sergileyecektir. Bilim ve matematik istasyonları kurarak eğlenceli problemler çözmelerini istedik. Ben bu festivalin oluşmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı, 2009 yılında leylek yuvalarının iyileştirilmesi ile ilgili başlayan çalışmalara değindi. Türkiye’de ilk defa leylek yavrularının halkalanması çalışmalarının Selçuk’ta başladığını dile getiren Sıkı, “Aydın’da, İzmir Menemen, Çiğli ilçelerinde ve Sındırgı’da devam ettirdik. Temenni ediyorum bu çalışmaları Türkiye genelinde yayarak hem leyleklerimize, hem de insanlarımıza faydalı bir çalışma yapmanın sonucunu göreceğiz. Bu konuya emeği geçmiş daha önceki belediye başkanlarımıza, yuvaların asılmasında, hatta yerleştirilmesinde emeği geçen GEDAŞ’a teşekkür ederiz” dedi.

“FESTİVAL GİDEREK DEĞER KAZANACAK”
“Bu etkinliklerin Selçuk’ta gerçekleştirilmesinin ne kadar önemli olduğu gelecek yıllarda anlaşılacaktır” diyerek sözlerine başlayan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ise, “Gerçekten Selçuk’un leyleklerle özdeş hale gelmesi ve önceki çalışmaların da festival ile renklendirilmesi önemli bir aşamadır” dedi.
Leyleklerin Selçuk’a gelişi ve Selçuk’tan ayrılışının her zaman ilçe halkı için önemli olduğunu ifade eden Bakıcı, “Böylesine önemli bir hareketin bu şekilde bir festival ile taçlandırılması uygun olduğunu düşündüğümüz bir etkinliktir. 23 Nisan ile özdeş hale getirmek de bizim çocuklarımıza verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Leylek ve Doğal Yaşam Festivali çocuklara bir armağan olarak görülmektedir. Bu denli bir etkinliğin hem bilim anlamında, hem kültür, spor ve doğa saygı anlamında çeşitli etkinliklerle kutlanması Selçuk’a yakışan bir davranıştır. İşte bu birincisini düzenlediğimiz Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali bizim canlılara verdiğimiz değeri, kutsallara verdiğimiz değeri, doğaya verdiğimiz değeri anlatmaktadır” dedi.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise, leyleğin Türk geleneklerinde her zaman önemli bir sembol olduğunu belirterek, “Bugün 15- 22 Nisan tarihleri arasında başlamış olduğumuz Turizm Haftası içerisinde Leylekler Festivali icra edilmektedir. Hafta boyunca çocuklarla ilgili çok güzel etkinlikler düzenlendi. Bu güzel etkinlikler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na kadar birleşti. UNESCO kenti Selçuk’ta her imkan katlanarak önümüze gelecek. Bu festival dolayısıyla bir kez daha belediyemizi kutluyorum” dedi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından Aydın Özel Başak Koleji Bando Takımı marşlardan oluşan küçük bir konser verdi. Festivalin ilk günü Zuhal Fitness Step Grubu, Selçuk Gençlik Dans Grubu, Selçuk Belediyesi Minik Zeybek Grubu'nun gösterileriyle sona erdi. Gösterilerin ardından Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, festival dolayısıyla açılan Kadın Emeği Pazarı ve festival boyunca çocuklara tahsis edilen oyun sokağını gezdi. Alanda çocuklarla çeşitli oyunlar oynayan Başkan Bakıcı, “Çocuklarla vakit geçirmek ayrı bir mutluluk. Onların dünyası bir anlamda insanlığın özlem duyduğu bir dünyadır. Ailelerimizin bu sokağa mutlaka çocuklarını getirmelerini arzu ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.