Dolar 32,3768
%0.18
Euro 35,0120
%-0.15
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk'ta resim ve oyuncak sergisi

Selçuk'ta resim ve oyuncak sergisi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ulusal Egemenlik şenlikleri kapsamında Selçuk Efes Kent Belleği’nde “Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları Çocuk Oyuncaklar Sergisi” ve Resim Sergisi açılışı yapıldı.

  • Ege Postası
  • 23.04.2017 - 11:36

Selçuk Efes Kent Belleği’nde geçtiğimiz yıl açılan ve büyük ilgi gören “Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları ve Çocuk Oyuncakları Sergisi bu yıl da Ulusal Egemenlik Şenlikleri kapsamında bir kez daha Selçuklularla buluştu. Açılışa Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, İzmir Valiliği İl Kültür ve Turizm Eski Müdürü Abdülaziz Ediz, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İzmir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları Çocuk Oyuncaklar Sergi geçtiğimiz yıl olduğu gibi çocukların yanı sıra büyüklerin de ilgisini çekti. Ahşap, bez, ip, boncuk gibi materyallerden yapılan bebek, beşik, abaküs, lak lak, müzik aletleri,  gibi oyuncakların yer aldığı sergi 2 Mayıs Salı gününe kadar Selçuk Efes Kent Belleği’nde kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Serginin açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, çocukların eski oyuncakları keşfetme heyecanına da ortak oldu. Çocuklarla birlikte oyuncak sergisini gezen Başkan Bakıcı; “ Çocuklarımızın gelişimi için oyunlar, oyuncaklar, kültür ve sanat çok önemli. Bugün burada açılan oyuncak ve resim sergilerinde çocuklarımızın farklı oyuncaklarla tanışma ve yaptıkları resimleri sunma heyecanına tanık olmak mutluluk verici. Ben bir kez daha tüm çocuklarımızın ve hemşehrilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları Çocuk Oyuncaklar Sergisi’nde yer alan 1300 oyuncağı toplayan Folklor Araştırmacısı İzzet Kocadağ serginin bu yıl da gördüğü ilgiden memnun olduğunu belirterek; “Oyun, oyuncak çocuklarla iç içe olması gereken kavramlar. Gelişen teknoloji elbette oyuncakların, oyunların da şeklini değiştiriyor. Fakat ne olursa olsun bizler çocukların sokaklarda oyun oynamasını, oyuncakları tanımasını istiyoruz. Bu amaçla geçtiğimiz yıl açılan sergimizi bu yıl da açmayı istedik. Selçuk Belediyesi ve Belediye Başkanımız Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da bize bu konuda büyük destek oldu” dedi.

ÇOCUKLARIN RESİMLERİ SERGİLENDİ

Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları Çocuk Oyuncaklar Sergisi’nin ardından yine Selçuk Efes Kent Belleği’nde Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde resim kursuna katılan öğrencilerin yaptığı resimlerden oluşan serginin açılışına geçildi. Çocukların yaptığı resimleri tek tek inceleyen Başkan Bakıcı sergiyi gezdikten sonra öğrencilere sertifika verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ulusal Egemenlik Şenlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikler yarın Selçuk Belediyesi Sanat Evi Bahçesinde resim yapma etkinliği, Kamber Karameşe, Murat Gezer ve Züleyha Abdullahyeva’nın müzik dinletisi ile devam edecek. Ayrıca Selçuk Belediyesi Sanat Evi’nde İzmir Devlet Opera ve Balesi Müzisyenlerinden Fazıl Hakan Gürkan’ın Çello Dinletisi ve çocuklar için çello ile tanışma etkinliği de düzenlenecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.