Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk'ta 2016 da belleğe alındı

Selçuk'ta 2016 da belleğe alındı

2016 yılını da dolu dolu geçiren Selçuk Efes Kent Belleği, eğitsel ve bilimsel toplantıların, öğrenci ziyaretlerinin, şiir dinletilerinin, oyuncak ve resim sergilerinin de adresi oldu.

  • Ege Postası
  • 20.02.2017 - 11:08

Selçuk Efes Kent Belleği, yıl boyunca düzenlenen etkinliklerin yanı sıra aralarında sekiz farklı üniversite öğrencisinin de bulunduğu 9689 ziyaretçiyi ağırladı. Belleğin ziyaretçi sayısında 2015 yılına göre %50 oranında artış kaydedildi.  

Değerlerimize sahip çıkmak ve geliştirmek görevimiz olmalı

Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Kırkyama Kursu’na katılan kadınlar ve öğrenciler tarafından düzenlenen pek çok serginin de adresi olan Selçuk Efes Kent Belleği’nin kentin hafızası olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Bu hafızaya sahip çıkmak ve onu geliştirmek hemşehrilik bilincinden kaynaklanan görevimizdir. 2016 yılı da Selçuk Efes Kent Belleğimiz’de birbirinden anlamlı etkinlikler gerçekleşti. Kadınlarımız, çocuklarımız burada çeşitli sergiler açtılar.  Bu etkinliklere Selçuk’un yanı sıra, çevre ilçe ve illerden gelen pek çok kişi de dahil oldu. Bunun yanı sıra belleğimizin ziyaretçi sayısı bir önceki yıla göre %50 oranında arttı.  Bu da ilçemiz adına bizi çok mutlu etti. Amacımız Selçuk’umuzu sanat ve spor alanlarında da hak ettiği noktaya taşımaktır” dedi.

Gelenekten geleceğe…

Selçuk’un yüzlerce yıl öncesine uzanan tarihinin kayıt altına alındığı Selçuk Efes Kent Belleği’nde 2016 yılı da birbirinden renkli kültür ve sanat etkinlikleriyle geçti. Selçuk Efes Kent Belleği’nde yıl içerisinde düzenlenen ve başta çocuklar olmak üzere yetişkinlerin dahi ilgisini çeken “Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Sergisi” ile geçmişte kalan sokak oyunları ve oyuncaklar günümüz çocuklarına tanıtıldı. Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali kapsamında düzenlenen sergide çocuklar tahta, tel, bez gibi malzemelerden yapılan  kukla, bebek, arabalar, abaküs, tren, misket gibi oyuncuklarla tanışma fırsatı buldu. Bunun yanı sıra çocukların çember çevirme, ip, top oynama sokak oyunlarıyla da tanıştığı sergi,   2016 yılında Selçuk Efes Kent Belleği’nin en çok ziyaret edilen etkinleri arasında yer aldı.

Sempozyum öncesi adres de kent belleği

Bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Selçuk Efes Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Sempozyumu öncesinde akademisyenler yine Selçuk Efes Kent Belleği’nde bir araya gelerek bu önemli sempozyum öncesinde fikir alış verişinde bulundular.

Anlamlı jest

Selçuk Efes Kent Belleği birbirinden önemli sergi ve etkinliklerin yanı sıra bu yıl anlamlı bir jeste de ev sahipliği yaptı. Aykut Sani Ünver, yapımı iki yıl süren Çamlık Tren Maketi’ni Belleğe hediye etti. 1/87 ölçeğiyle yapılan, 12 volt elektrik sistemiyle çalışan ve istasyon çevresinde yer alan figürlerin gerçeğini aratmayacak şekilde konumlandığı maket geçtiğimiz Ekim ayında Selçuk Efes Kent Belleği’nde yerini aldı. Maket ziyaretçilerin büyük taktirini topluyor.

Selçuk Efes Kent Belleği hafta içi 08. 30 – 17. 30; Cumartesi günü ise 10.00 – 17.30 saatleri arasında ziyarete açık.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.