Dolar 32,5269
%0.24
Euro 34,7479
%0.08
Altın 2.493,430
%1.26
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk Ayhan sahaya indi... Neden aday olduğunu açıkladı

Selçuk Ayhan sahaya indi... Neden aday olduğunu açıkladı

CHP Bayraklı’da 21 Aralık’ta gerçekleştirilecek kongre öncesi ‘uzlaşı aday’ Selçuk Ayhan sahaya indi. Ayhan, Yamanlar’da partililerle ve delegelerle bir araya geldi. Neden aday olduğunu, ilçe başkanı seçilirse ne yapacağını açıkladı.  ‘Ağabey’ sahaya indi... Neden aday olduğunu açıkladı

  • Ege Postası
  • 11.12.2019 - 11:05

EGEPOSTASI- CHP’de 21 Aralık’taki kongre öncesi aday krizini yaşandığı Bayraklı’da Belediye Başkanı Serdar Sandal ve İl eski Başkanı Rıfat Nalbatoğlu’nun yaprıkları görüşmelerde uzlaşı adayı olarak belirledikleri İl eski Başkanı ve İzmir eski Milletvekili Selçuk Ayhan sahaya indi.

Ayhan, eski meclis üyesi Recep Kazan’ın organize ettiği toplantıda Yamanlar’da partililer ve delegelerle bir aray geldi. Dün akşam 20.00’de başlayan toplantı gece gece saatlere kadar sürerken, Ayhan’a ilginin oldukça yoğun olduğu belirtildi. 

Partililere kendini tanıtan Ayhan, “Gecenin bu saatinde buraya geldiğiniz için teşekkür ederim. Beni eski partililer tanır ama gençlerin bir kısmı tanımayabilir.  CHP’deki siyasi yaşamıma 1992 yılında Konak İlçe Sekreteri olarak başladım. Daha sonra il başkan yardımcılığı ve iki dönem il başkanlığı yaptım. 2007-2011 yılları arasında da parlamentoda partimizi milletvekili olarak temsil ettim. O günden sonrada partimizin bir üyesi olarak sizlerle birlikte CHP çatısı altında yaşamaya devam ediyorum” dedi.

NEDEN ADAY OLDU'

Neden aday olduğunu anlatan Ayhan, “Şimdi bu adaylık nereden çıktı bunu size anlatayım. Yaklaşık 25 gün önce gerek parti tabanından gerekse de partinin üst kademelerinde görev ayapan arkadaşlar Bayraklı ilçe örgütünün çok karışık ve dağınık olduğunu, huzursuzluk yaşandığını, partiyi bütünleştirmek için burada insanların kabul edebileceği, benimseyebileceği gerektiğinde abilik yapacak bir adayın ihtiyaç olduğu şeklinde baskılar ve telkinler gelmeye başladı. Öncelikle bunu kabul etmedim.  Kabul etmememin değişik gerekçeleri var. Birincisi partinin değişik kademelerinde çeşitli görevler yapmış ve bu onuru yaşamış biriyim. Başka arkadaşalrın da bu görevleri yapmak isteyeceğini ve yapabileceğini  düşündüğüm için. İkincisi ‘yav nerden çıktı bu adam. İşte belli bir yaşa gelmiş, torunlarıyla ilgilenmeye başlamış. Siyasete kıyıdan köşeden destek olmaya çalışan biri neden karşımıza tekrar Bayraklı ilçe başkan adayı olarak çıktı’ sorusuyla muhatap olmak istemedim. Üçüncüsü ‘efendim bütün görevleri bunlar mı yapacak, milletvekiliğini, il başkanlığını bunlar mı yapacak, belediye başkanı bunlar mı olaca? Parti de başka insan yok mu’ gibi söylemlerle muhatap olmak istemedim. Bu görevleri de bana öneren ısrarcı olanlara şunu dedim benim canım sıkılacak, ileri geri konuşanlar olacak. Bu görevi yapabilecek, abilik ablalık yapacak başka arkadaşlar mutlaka vardır. Onları bulun biz de elimizden gelen desteği verelim dedim. Ancak süreç üzerimdeki baskıları artırdı. Ve aday olarak çıkan arkadaşların hepsine saygım sonsuz. Her partili kardeşimin her makama aday olma haklarıdır. Onlara da başarılar dilerim. Ama aralarında uzlaşmaz çelişkiler olduğu, değişik mahallelerden arkadaşlarda üzerime gelerek bana da yansıtılmasya başlayınca bu görevi üstlenmek zorunda kaldım. Geçmişte birçok haksız eleştiriye maruz kaldım. Ancak CHP’nin vereceği her görev bizim için kutsaldır. İlçe başkanlığı görevi saygın bir görevdir. Ben il başkanlığı yaptım ilçe başkanlığı görevinde ne işim var diyecek bir adam değilim.  Ben ilçede de ilde de mecliste de görev yapmış bir arkadaşınız olarak, Bayraklı ilçesinin böyle bir ihtiyacı olduğunu algıladığım için üç gün önce aday olmaya karar verdim. Bu kararımda gerek Belediye Başkanımız Serdar Sandal, gerek Büyükşehir Belediye Başkanımızın gerekse de Bayraklı ilçe örgütümüzün üye ve delegelerinin çok büyük etkisi  vardır. Bana ‘gerektiğinde bize de Büyükşehir Belediye Başkanına da il başkanına da abilik yaparsın senin tecrübelerine ihtiyacımız var. Bugün biz Bayraklı’da örgütümüzün yeniden ayağa kalkmasını, birbiriyle kucaklaşmasını, hak ettiği saygın yere kavuşmasını istiyoruz’ dedikleri için aday olma görevini kabul ettim" dedi.

SEÇİLİRSE NE YAPACAK'

Seçilirse ne yapacağını açıklayan Ayhan, “ ‘Şimdi ne yapacaksınız'’ diye sorduklarında öncelikle temel amacım oluşturacağım yönetim kuruluyla birlikte o yönetime 3-4 genç  arkadaşımızı yönetime mutlaka almak olacak.  Onları yarın ilçe başkanı adayı olabilecek şekilde yetiştirerek, tecrübelerimi aktararak, önümüzdeki seçimlerde CHP’ye gerek ilçe başkanı gerek yönetici olarak hizmet edecek kadrolara katkı koymak.  İkincisi partimizin politikalarını Bayraklı’da gerektiği gibi savunmak, halkla buluşmasını örgütümle birlikte sağlamak. Üçüncüsü Bayraklı Belediyesinde iktidarız, belediye başkanımız başta olmak üzere belediye çalışmalarını kamuoyuna doğru yansıtılmasını sağlamak. Daha verimli çalışmalarını sağlamak. Halktan aldığımız eleştirileri de belediyemizle paylaşarak daha verimli, sağlıklı ve üretken çalışmalarına katkı koymaktır” diye konuştu. 

İKTİDAR OLAMIYORSAK KENDİ SUÇUMUZ

Ayhan, “Ve son olarak son yerel seçimlerde göstermiştir ki CHP toplumun değişik kesimleriyle dayanışma içerisinde olduğu zaman ve ittifak yaptığında, insanları bir araya getirdiği zaman iktidar olabilecek potansiyele sahiptir. Büyükşehir belediyelerinin kazanılması bunun en çarpıcı örneğidir. Bugün Türkiye’nin yaşadığı ekonomik bunalım bizim iktidar olmamız için gerekli ortamı objektif olarak doğurmuştur.. Eğer biz iktidar olamıyorsak bu ancak bizim kendi suçumuz olur. Düzgün çalışmazsak, üretken olmazsak, parti görevlerini kişisel çıkarlarımızın önüne almazsak o zaman iktidar olamayız. Bunun bilinciyle çalışmalıyız. CHP’nin Türkiye genelinde iktidar omasına katkı koymak hepimizin görevidir. Elbette örgütlü bir toplum olarak bunu yapmak zorunludur. Bize teveccüh gösterirseniz yapmak istediklerimizin ana özeti budur” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.