Dolar 32,5863
%0.34
Euro 34,7861
%0.16
Altın 2.509,270
%1
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sektörün bayramı

Sektörün bayramı

SHOEXPO – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında dördüncü kez gerçekleşen Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nın önemine vurgu yapan Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Durmaz, “Üretimde kaliteyi, standardı yakalamanın yolu genç tasarımcılarımız. Bu doğrultuda her türlü desteği vermeye hazırız. Genç tasarımcılarımıza heyecan vermeye, verimli olmaları için kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.03.2019 - 10:26

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenecek SHOEXPO - 45. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 24 - 26 Nisan tarihlerinde fuarizmir’de sektörü bir araya getirecek. Gelecek sezonun moda ayakkabı ve çantalarını Türkiye ve dünyadan gelecek profesyonellere sunacak fuar, ayakkabı ile çanta ihracatına da katkı sağlamayı hedefliyor. SHOEXPO, sektöre yeni tasarımcıları da kazandırmaya devam ediyor. Bu yıl 4. kez gerçekleşen Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması finalistlerinin belli olmasının ardından ilk toplantı fuarizmir’de gerçekleşti. Genç tasarımcılar bir araya gelerek yarışma hakkında bilgi aldı. 115 tasarımın yarıştığı 4. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda “Kadın” kategorisinde 8, “Erkek” kategorisinde ise 9 finalist yer aldı. Finale kalan tasarımlar, SHOEXPO – 45. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nın ilk günü olan 24 Nisan’da sahnede olacak. Tasarım Yarışması’nda birinci olan tasarım 10 bin lira ödül kazanacak. İkinci olan tasarıma 7 bin 500 lira, üçüncü tasarım da 5 bin lira ödül almaya hak kazanacak.

Desteğe hazırız

Toplantıda tasarımcılarla bir araya gelen ve yarışmaya destek veren Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Durmaz, “Tasarım; inovasyon için, genç arkadaşlarımızın kendilerini geliştirmeleri için, yeni ürünleri ortaya koymaları için çok önemli. Yurt dışına ihracatın tek yolunun inovasyon, yenilikçilik ve tasarımda olduğunu düşünüyoruz. Üretimde kaliteyi, standardı yakalamanın yolu genç tasarımcılarımız. Bu doğrultuda her türlü desteği vermeye hazırız. Genç tasarımcılarımıza heyecan vermeye, verimli olmaları için kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Sektörün bayramı

Ayakkabı ihracatında ilk 3 ayda belli artış sağlandığını belirten Durmaz, fuarların önemini anlattı. Durmaz, “Hem fuarlar, hem UR- GE projesi hem de birebir görüşmelerin her ayağı bizim için önemli. Pazarlamada tüm adımlar size katkı sağlar. Fuarları ayakkabı sektörünün bayramı olarak nitelendiriyoruz. SHOEXPO, ihtisas fuarıdır. Ayakkabıcı burada kendini tartar. Bu doğrultuda üretimde yapacağı stratejiyi belirler. Üreticinin gereksiz veya talep edilmeyen ürünleri stoklamasına engel olmuş olur. Kendine yol çizer. Fuarlarda sıcak satış çok önemli değil. Ürünlerimizi görücüye çıkartıyoruz” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.