Dolar 32,5822
%0.33
Euro 34,7960
%0.18
Altın 2.509,000
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehit Piyade Onbaşı Dinç son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Piyade Onbaşı Dinç son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç (20), memleketi İzmir'in Torbalı ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Bu acıya yürek dayanmaz

  • Ege Postası
  • 20.06.2018 - 14:58

Şırnak'taki Akçay 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli askerler, Güçlükonak ilçesinde yol arama faaliyeti yürüttüğü sırada, teröristlerce önceden yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada, Torbalılı Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç şehit oldu. İki erkek kardeşin küçüğü olan Dinç'in cenazesi bugün Torbalı Devlet Hastanesi'nden alınarak önce baba ocağına, sonra da törenin yapılacağı Yazıbaşı Merkez Camii'ne getirildi. 

Burada düzenlenen törene şehidin çiftçilik yapan babası Erkan Dinç, fabrika işçisi annesi Dilek Dinç, ağabeyi Kaan Cansın Dinç, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam, Atila Sertel, Tacettin Bayır, Ali Yiğit, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, mahalle sakinleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Dinç'in cenazesi, dev Türk bayrağının asıldığı meydana getirilirken şehidin babası Erkan, annesi Dilek, kardeşi Kaan Cansın Dinç'in metaneti dikkati çekti.

Şehidin Şırnak'taki koğuş arkadaşları da bir yakınlarının aracılığıyla cep telefonundan görüntülü arama yaparak cenaze törenini izledi.

Öğle namazının ardından şehit Dinç için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazında şehidin annesi de en ön safta yer aldı. Ayakta durmakta zorlanan şehidin annesi eşinin, koluna tutundu. Namazın ardından helallik alınırken, dua okunurken imamın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını andığı sırada cenazeye katılanlar hep birlikte alkışlamaya başladı. Duadan sonra anne, baba ve şehidin yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp, öptü. Şehidin cenazesi top arabasına konulduğunda ise ailenin isteği üzerine bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Şehidin cenazesi 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı ve tekbirler eşliğinde top arabasından cenaze aracına alındı. Şehidi uğurlayan vatandaşların birçoğu gözyaşlarını tutamadı.

Bakan Zeybekci, protokol üyeleri ve şehidin ailesi bir süre top arabasının arkasında yürüdü.

Şehidin kardeşi Kaan Cansın'ın kol kola yürüdüğü anne ve babasının omuzlarından tutarak onlara destek olduğu görüldü.

Şehidin cenazesi mezarlığa götürülürken, anne Dilek Dinç, diğer oğluna sarılıp, "Kardeşine kıydılar oğlum, o bir daha gelmeyecek. Bak gidiyor kardeşin" diyerek feryat etti.

Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç'in naaşı, törenin ardından Yazıbaşı Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şırnak kırsalında yürütülen operasyonlar sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca bölgeye yerleştirilen el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu iki asker şehit olmuş, 3 asker yaralanmıştı. (AA-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.