Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehit ormancılar son yolculuklarına uğurlandı

Şehit ormancılar son yolculuklarına uğurlandı

İzmir'in Tire ilçesinde, makilik alanda çıkan yangına müdahale etmek için yola çıkan arazözün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden orman işçileri için ilk tören İzmir Orman Bölge Müdürlüğünde düzenlendi. Acılı ailelerin ağıtları yürekleri dağladı.Törene katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli şehitlere rahmet dileyerek, 'Onların aileleri artık bizlere emanet" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.07.2020 - 11:20

EGEPOSTASI/AA- İzmir'in Tire ilçesinde, makilik yangınına müdahale etmek üzere yola çıkan arazözün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden iki Orman Bölge Müdürlüğü personeli için tören düzenlendi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğünde düzenlenen törende, Nurullah Akbaş (40) ve Ali Yılmaz'ın (47) Türk bayrağına sarılı tabutları, alana getirildi.

Bu sırada personelin aileleri ve mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Bakan Pakdemirli ve protokol üyeleri, Akbaş ve Yılmaz'ın ailelerine başsağlığı diledi.

Törende acılı annenin oğlu için, "Şimdi çakır gözlerinle bana değil de nereye bakacaksın" sözleri duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de, şehit olan memurlara rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Akbaş ve Yılmaz ailelerinin yanına giderek başsağlığı diledi. 

Törene Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Varlıorpak, Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve hayatını kaybeden işçilerin aileleleri katıldı.

Bakan Pakdemirli, burada yaptığı konuşmada, kazadan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 

Pakdemirli, "Her kim ki bu vatan için göğsüne kurşun sıksın, her kim bu vatan için hizmet etsin onlar bizim için mukaddestir. Dün bu iki kardeşimiz, görevlerinde rızıklarını aramaya giderken, bir kazayla karşılaştı. Böyle bir kazanın geleceğini bilselerdi daha dikkatli giderlerdi çünkü geride kalan aileleri var. İkisinin de nadide aileleri var. O aileler artık bize emanet. Allah mekanlarını cennet eylesin. Biz ailelerle ilgili ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Eşleri bize emanet, anneleri babaları bize emanet. Artık anne ve babalarının çok geniş bir ailesi var. Bizler de onların evladıyız" dedi.

Orman personelinin görevlerini gayretle yerine getirmeye çalıştığını vurgulayan Pakdemirli, "Bugüne kadar 114 orman şehidimiz var. Zaman zaman orman teşkilatımız maalesef haksız eleştirilere maruz kaldı. Halbuki askerimiz ve polisimizden sonra en çok şehit veren kurum, orman teşkilatımızdır. Bu arkadaşlarımız da ülkemizin yeşil kalması için daha yeşil olması için vücutlarını hep siper ettiler. Maalesef çok acı kayıplarımız oldu. Bu acı kayıplarımızın hepsini de ormanımızda büyüyen her bitkide, yeşillenen her ağaçta anıyor olacağız. Ülkemizin daha yeşil olması için cansiperane vücutlarını ateşe atmaktan çekinmeyen bu kardeşlerimizi rahmetle anıyorum." diye konuştu.

Pakdemirli, 15 Temmuz şehitlerine de Allah'tan rahmet diledi.

Duanın ardından Akbaş ve Yılmaz'ın naaşları, orman personeli tarafından bir süre omuzda taşındıktan sonra cenaze araçlarına konuldu. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de tabutu omuzunda taşıdı.

Ali Yılmaz'ın cenazesi, öğle namazının ardından Torbalı'nın kırsal Türkmenköy Mahallesi’nde, Nurullah Akbaş'ın cenazesi ise ikindi namazının ardından Kemalpaşa ilçesindeki Merkez Camii'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Şehit olan iki orman muhafaza memurundan Nurullah Akbaş, toprağa verildi.

Akbaş için ikindi vaktinde, Kemalpaşa Çarşı Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Akbaş'ın ailesi ve akrabalarının yanı sıra, çalışma arkadaşları da katıldı. Ayakta durmakta güçlük çeken ağabey Ali Osman Akbaş, tabuta sarılarak ağladı.

Namazın kılınmasının ve helallik alınmasının ardından cemaat tarafından omuzlanan cenaze, Kemalpaşa Cennet Bahçesi Mezarlığı’na defnedildi.

Trafik kazasında yaralanan Orman Bölge Müdürlüğü personeline ziyaret

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, aynı kazada yaralanan iki Orman Bölge Müdürlüğü personelini de ziyaret etti.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden Pakdemirli, tedavileri süren Sedat Sagun ve Mustafa Genç'in ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

OLAY

Tire ilçesi makilik alandaki yangına müdahale için bölgeye sevk edilen Bayındır Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 35 E 8262 plakalı arazöz, dün Küçükkale mevkisinde devrilmiş; araçtaki Nurullah Akbaş ve Ali Yılmaz hayatını kaybetmiş, Sedat Sagun ve Mustafa Genç yaralanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.