Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehit babasını sırtında taşıyor

Şehit babasını sırtında taşıyor

İzmir'de yaşayan 34 yaşındaki Burak Danişmend, 32 yıl önce ABD uçağı ile havada helikopteriyle çarpışarak şehit olan Türkiye'nin ilk polis helikopter pilotu babası Ufuk Danişmend'in fotoğrafını sırtına dövme yaptırdı. Kendisi, motosikleti, helikopteri...

  • Ege Postası
  • 01.03.2016 - 11:34
Henüz 2 yaşındayken kaybettiği babasının kullandığı helikopter ve motosiklet fotoğrafını da sırtında taşıyan Burak Danişmend, "Annemin, babamın arkadaşlarının anlattığı ve bir kaç fotoğrafla biliyorum babamı, beni sırtında taşırmış, ben de onu ölümsüzleştirmek için sırtıma dövmesini yaptırdım ve onu sırtımda taşıyorum" dedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve Türkiye'nin ilk polis helikopter pilotu komiser Ufuk Danişmend, Gölbaşı'nda 27 Mart 1984 tarihinde, bir Amerikan uçağı ile havada helikopteriyle çarpışarak şehit oldu. Resmi törenlerde akrobasi motosikleti de kullanan başarılı komiser Ufuk Danişmend, Ankara'da düzenlenen cenaze töreninin ardından bu kentte toprağa verildi. Biri kız 2 çocuk babası Danişmend'in şehit olduğu yıl henüz 2 yaşında olan oğlu Burak Danişmend, bugün İzmir'de yaşıyor. Ablasının, babasının izinden giderek polis olduğunu, kendisinin de 13 yıldır İzmir'de dövme stüdyosunun bulunduğunu belirten Burak Danişmend, babasını annesinin anlattığı ve bir kaç fotoğrafından hatırladığını söyledi.


SIRTINDA TAŞIYOR
Babasının adının Gölbaşı'ndaki heliporta verildiğini, kendisinin de onu ölümsüzleştirmek için farklı bir yol izlediğini belirten Burak Danişmend şunları anlattı:

"Babam beni hep sırtında taşırmış, ben de onu ölümsüzleştirmek için sırtıma dövmesini yaptırdım ve onu sırtımda taşıyorum. Helikopteri, motosikleti ve kendisine ait bir fotoğrafı sırtımda. Babam her anımda yanımda. Onunla hep gurur duydum, fotoğrafını stüdyomda ve evimde hep başucumda tutuyorum. Onun için bir şeyler yapmak istedim ve böyle bir yolu seçtim. Yaklaşık 3 aylık bir çalışmanın ardından dövme çalışmaları bu halini aldı, ilerleyen dönemlerde yine babamla ilgili dövmeler yaptırmayı düşünüyorum."


ŞEHİT ÇOCUKLARINI ÇOK İYİ ANLIYORUM
Artan terör olaylarında şehit olan güvenlik güçlerinin geride bıraktıkları çocuklarının neler hissettiğini çok iyi anladığını kaydeden Burak Danişmend sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben de bir şehit çocuğuyum. Onların ne hissettiğini çok iyi biliyorum. Ama hayat devam ediyor. Şehitlerimizin çocukları hayattan kopmadan, babalarının onlarla gurur duyacağı birer evlat olmak için mücadele vermeleri gerekiyor. Zor oluyor evet ama, biz nasıl babalarımızla gurur duyuyorsak onların da bizlerle gurur duymalarını isteriz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.