Dolar 32,4268
%0.05
Euro 34,4659
%-0.08
Altın 2.489,270
%0.25
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seferihisar'a yeni hastane için ilk adım atıldı

Seferihisar'a yeni hastane için ilk adım atıldı

Seferihisar’a yeni devlet hastanesi yapılması için ilk adım atıldı. Hastane yeri, Belediye Meclisi’nde onaylanarak, Büyükşehir Meclisi’ne gönderildi. Yeni hastanenin İzmir-Seferihisar yolu üzerine Düzce Mahallesi’ne yapılması planlandı. Seferihisar'a müjde!

  • Ege Postası
  • 07.08.2018 - 17:08

1998 yılında Etem Çalış’ın Belediye Başkanlığı döneminde Seferihisarlı hayırsever İş Adamı Necat Hepkon tarafından yaptırılan devlet hastanesi, 2000 yılında açılmış ve ilçede büyük bir eksikliği gidermişti. 18 yıldır Seferihisar ve çevresine hizmet veren hastane, teknik donanım ve kapasite olarak büyüyen Seferihisar’ın ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi.

Yeni Hastane Düzce’de Olacak

Yeni yapılacak hastane için önerilen 8 dönümlük yere,  Seferihisar Belediyesi, Düzce Mahallesi’nde 38 dönüm yer önerdi. Seferihisar Belediye Meclisinde alınan kararla hastane yapımı için öngörülen yerin büyütülmesi için gerekli plan değişikliği yapılarak, onaylanması için Büyükşehir Meclisi’ne gönderildi. Büyükşehir Meclisi’nde yapılacak imar değişikliği onayının ardından, arazi, hastane yapımı için Sağlık Bakanlığı’nın kullanımına  sunulacak.

Hemen Meclis Kararı Aldık

Hastane yapımının Seferihisar için çok önemli olduğunu söyleyen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Sayın Kaymakamımız İlhan Abay, yeni hastane yapımı için bir süredir uygun yer arandığını, İzmir – Seferihisar yolu üzerinde Düzce sınırları içinde 8 dönümlük bir sağlık tesisi alanı bulunduğunu ama bu arazinin yetersiz olduğunu söyledi. Bunun üzerine, 8 dönümün içinde bulunduğu 38 dönümlük arazinin tamamının imar durumunun değiştirilmesine ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Ağustos ayı meclis gündemimizde konuyu değerlendirdik. İmar komisyonuna gönderilen kararı bir an önce çıkartmak, önümüzdeki aya bırakmamak için meclis toplantımıza ara vererek İmar Komisyonu’nun toplanmasını istedik. Ardından oy birliğiyle aldığımız kararla 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği için kararı Büyükşehir Meclisi’ne gönderdik. Dilerim oradan da hızla onay kararını çıkartır ve Bakanlığa sunarız.

Bu vesileyle bundan 20 yıl önce Seferihisar’a hastane yaparak büyük bir hizmete imza atan Seferihisar’ın hamisi Necat Hepkon’a da çok teşekkür ediyorum. O günün şartlarında Seferihisar için büyük bir hayali gerçekleştirmişti. Ama aradan geçen 20 yıllık sürede teknoloji gelişti, Seferihisar’ın nüfusu 17 binden 40 bine çıktı ve hastane ihtiyaçlara yetişemez hale geldi. Yeni yapılacak hastane bu sıkıntıyı ortadan kaldıracak. Şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.