Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seçme ve seçilme haklarını Artemis önününde kutladılar

Seçme ve seçilme haklarını Artemis önününde kutladılar

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 85. Yılı ve Dünya Kadın Hakları Günü Efes Selçuk’ta “Karanlıktan Aydınlığa” adlı özel bir etkinlikle kutlandı. Efes Selçuk Belediyesi ve Efes Selçuk Kadın Platformu işbirliği ile düzenlenen etkinlik Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı

  • Ege Postası
  • 05.12.2019 - 17:21

Çelenk sunumun ardından “Karanlıktan Aydınlığa” etkinliği için katılımcılar dünyanın en önemli kadın figürlerinden biri olan ve bereketi simgeleyen Artemis Heykeli önünde toplandı. Efes Selçuk Kadın Platformu adına günün anlam önemini belirten konuşmayı yapan Özlem Say; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın Verilmesi kurtuluş mücadelesi vermiş bir ülkenin kadınlarının toplumsal hayatta tam anlamıyla yer alması açısından büyük önem taşımaktadır. Atatürk kadınların demokrasiye katılımını çok önemseyerek Türk kadınına 1930 yılında belediye seçimlerine katılım hakkı vermiştir. Ve 2019 yılında Efes Selçuk ilk kez bir kadın belediye başkanı tarafından yönetilme şansına erişmiştir. Efes Selçuk bugün Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel tarafından yönetiliyor” dedi. 
Konuşmasında son yıllarda kadın cinayetlerinin arttığına dikkat çeken Say; “5 Aralık’ta Seçme ve Seçilme Hakkı’nı kullandığımız, kadın hakları gününü kutladığımız, kadın cinayetlerinden, istismar ve tecavüzlerden konuşulmadığı, Atatürk’ün muasır medeniyetler yolunda yürüyen, çağdaş ve laik eğitimin olduğu, kadının etek boyunun değil; başarılarının konuşulduğu bir Türkiye ve dünya özlememizin en kısa zamanda sona ermesini diliyorum” diyerek topluma önemli mesajlar verdi.



BAŞKAN SENGEL’İN MESAJI OKUNDU
Efes Selçuk’un ilk kadın belediye başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, önceden belirlenmiş programından dolayı etkinlikte bulunamaması sebebiyle bir mesaj gönderdi. Başkan Sengel’in mesajını Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin okudu. Başkan Sengel mesajında şunları kaydetti: “Bugün gururlu ve minnettarız. Her ne kadar kadın erkek diye başlayan cümlelerden hoşlanmadığımızı söylesek de kadının siyasette yer alması konusunda demokrasi tarihimizde yer alan rakamların yeterli olmadığını biliyoruz. Biz hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de toplumsal cinsiyet eşitliğini savunuyoruz. Evet, siyasette kadınlara kapılar açılsın. Ama sadece kadın oldukları için değil. Kadınlar donanımları, eğitimleriyle, yetenekleriyle yer alsın siyasi hayatta. Kadın olmak da bunun cilası olsun. Tüm bunların ışığında bugüne kadar yaşanan tablo ne olursa olsun, rakamsal veriler bize ne gösterirse göstersin daha iyisini yapmak için umuttan fazlasına azim ve kararlılığa sahibiz. Ben bir belediye başkanı olarak, daha da öncesinde bir yurttaş olarak Türk Kadının seçme ve seçilme haklarının tamamlandığı gün olan 5 Aralık’ta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve sonsuz şükranla bir kez daha anıyorum”


ZELİHA VİŞNE  DUYGULU ANLAR YAŞADI
Başkan Sengel’in mesajının ardından katılımcılar Zeyy Music dinletisi eşliğinde Türkiye’nin seçilen ilk kadınlarının fotoğrafından oluşan sergiyi gezdi. Sergiyi gezenler arasında Efes Selçuk Belediye Meclisi’nin kadın meclis üyelerinden Dilek Yolcu ve Güllü Kartal’ın yanı sıra Efes Selçuk’un İlk Kadın Siyasi İlçe Başkanı ve İlk Kadın Meclis Üyesi Zeliha Vişne de vardı. Fotoğrafının başında duygulanan Vişne, daha sonra kadınlarla birlikte Artemis Heykeli önünde fotoğraf çekildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.