Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8587
%0.36
Altın 2.492,220
%0.31
Bist-100 9.704,00
%1.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seçim başarısının ardından istifa etti

Seçim başarısının ardından istifa etti

Almanya'daki genel seçimde oyların yüzde 12,6'sını alarak üçüncü çıkan ve önemli bir seçim başarısı kazanan, aşırı sağcı popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisinin Eşbaşkanı Frauke Petry, sürpriz bir açıklamaya imza atarak partisinden istifa edeceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 27.09.2017 - 00:16
Petry, Dresden kentinde yaptığı açıklamada, partisinden istifa edeceğini belirterek, "Bu adımın atılacağı kesin." ifadesini kullandı. İstifasını ne zaman sunacağını açıklamayan Petry, AfD'nin Saksonya Meclis Grubu Başkanlığından da ayrılacağını kaydetti. 

Petry, Junge Freiheit gazetesine yaptığı açıklamada da partisinden ayrılmak istemesine AfD'nin "radikalleşmesini" sebep gösterdi. Bu nedenle seçimden bir sonraki gün partiden ayrılma kararı aldığını ifade eden Petry, bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin yorum yapmadı. 

Petry, Berlin'de dün parti yöneticileriyle düzenlenen basın toplantısında, seçim başarılarına rağmen parti içinde görüş ayrılıklarının bulunduğunu belirterek, partisinin Federal Meclis (Bundestag) grubunda yer almayacağını söylemişti. 

AfD, pazar günü yapılan genel seçimde yüzde 12,6 oranında oy alarak ilk kez Federal Meclise girmeye hak kazanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.