Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şeboy'dan Atatürk Maskı isyanı

Şeboy'dan Atatürk Maskı isyanı

Cemil Şeboy İzmir'e kazandırdığı dev Atatürk Maskı'nun uyuşturucu ve fuhuş yuvası haline geldiğine yönelik çıkan haberler sonrası yaptığı açıklamada Ataürk Maskı'nı bu hale getiren yöneticilerin etrafta "Biz Atatürk'ün askerleriyiz" diye dolaşmasını içine sindirmediğini söyledi

  • Ege Postası
  • 28.07.2016 - 16:29

 Proje yapılırken İzmir'e yakışır bir simge tasarladığını belirten Cemil Şeboy, Atatürk Maskı'nın bu hale gelmesinden sorumlu olanların hem ulu önder Atatürk'e hem de İzmirlilere ihanet ettiğini vurguladı. Projenin devamında Atatürk Maskı'nın altında İzmir'in kurtuluşunu simgeleyen bir panaroma yapmak istediğini belirten Şeboy, "Milli günlerde ve bugünkü gibi özel günlerde lazer perdeleriyle çeşitli gösterilerin yapılacağı, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştiren teknolojik şovlarla halkımızın ulu önderimiz Atatürk'ü hatırlayacağı bu dev projeyi bu hale getirenler etrafta 'Atatürkçüyüm' diye, 'Biz Atatürk'ün askeriyiz' diye dolaşıyor. Atatürkçülük lafla olmaz, icraatla olur. Bunlar Atatürkçü olamazlar sadece Atatürk'ün aziz hatırasından nemalanıyorlar" diye konuştu.

İzmir ve Türkiye'nin simgesi olacaktı

    İzmir'in 1901 yılında yapılan saat kulesinden başka bir simge projesi olmadığına dikkat çeken Şeboy, "Atatürk Maskı hem Atamıza sahip çıkan İzmirliler için hem de Türkiye için simge bir projeydi. Dünyada sekizinci büyük heykel ve  yapılış tekniği itibariyle eşi benzeri olmayan bir proje. Bu haline gördükçe çok üzülüyorum. İzmir'e yeni bir simge olacak projeydi ama maalesef biz nerede bıraktık orada kaldı. Ben bu projenin devamı niteliğinde olan panaroma ve çevre düzenlemesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştüm bunu ancak Aziz Bey yapabilir çünkü Buca Belediyesi'ni şu an yönetenlerin böyle bir ufukları yok. İnşallah Aziz Kocaoğlu projeye sahip çıkar" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.