Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Savcılıktan Başkan Arda'ya soruşturma

Savcılıktan Başkan Arda'ya soruşturma

Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan atmacanın meclis toplantısında yaptığı açıklamalar ve sosyal medya paylaşımlarını suç duyurusu olarak kabul eden savcılık Belediye Başkanı Halil Arda hakkında soruşturma başlattı. AK Partili Atmaca'nın açıklamaları suç duyurusu kabul edildi

  • Ege Postası
  • 11.03.2020 - 13:11

EGEPOSTASI - Başkan Arda'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren ve 15 Temmuz 2016'daki FETÖ'cü hain darbe girişiminin sürdüğü saatlerde yaptığı sosyal medya paylaşımlarının ortaya çıkması sonrası savcılık soruşturma başlattı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca’nın Arda’nın olay yaratan sosyal medya paylaşımlarını meclis toplantısında ortaya çıkardıktan sonra "Sayın Başkan bu sosyal medya hesabını niye kapattını? Savcılığı göreve davet ediyorum. Bundan sonra herkes ayağını denk alsın" diye konuşmuştu. Bu konuşmayı ve Atmaca’nın sosyal medya açıklamalarıyla yapılan haberleri suç duyurusu olarak kabul eden savcılık harekete geçti.  Savcılığın iddianameyi hangi nedenden ve ne zaman hazırlayacağı merakla bekleniyor.

'SAVCIYI BİLGİLENDİRDİM'

Daha önce suç duyurusunda bulunacağını açıklayan AK Partili Atmaca Egepostası’na yaptığı açıklamada “Ben sosyal medya hesabımdan ve belediye meclisinden savcılığı göreve çağırıyorum demiştim. Ben suç duyurusunda bulunmadan polis tarafından aranarak bilgi amaçlı savcılığa davet edildim. Elimdeki bütün bilgileri savcıya verdim ve savcıyı bilgilendirdim. Bundan sonra karar yargınındır” dedi.

"BURAYA KAYYUM ATANIR"

Meclis'teki konuşmasında paylaşımları inkar etmeyen Arda ise, "MİT elamanı gibi çalışmışsınız, teşekkür ediyorum. Elinizdeki belgelerin hepsini Cumhuriyet Savcılığına verin. Ceza almazsak o zaman konuşuruz. Ceza alırsak buraya kayyum atanır" demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.