Dolar 32,5308
%-0.03
Euro 34,9822
%0.44
Altın 2.431,570
%0.35
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Savcı Sayan, AK Parti'den ihraç edilen meclis üyesine sahip çıktı

Savcı Sayan, AK Parti'den ihraç edilen meclis üyesine sahip çıktı

Savcı Sayan 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret ettiği öne sürülen ve içerisinde "ölürüz, öldürürüz" ifadelerinin bulunduğu sözlerin haberlerde yer almasının ardından partisinden ihraç edilen Karabağlar Meclis Üyesi Emrullah Kavuz'a sahip çıktı. Sayan, meclis üyesi Kavuz'u ihraç eden AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı da sert bir dille eleştirdi. İhraç edilen meclis üyesi Kavuz'a sahip çıktı

  • Ege Postası
  • 23.12.2017 - 17:31

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) gibi önemli ve üst düzey görevlerde bulunduktan sonra söz ve eylemleri nedeniyle partisinden 2012 yılında ihraç edilen ve ardından AK Parti'ye geçen Savcı Sayan’dan eski partisinin şimdiki lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sert eleştiri geldi.

SAVCI SAYAN’DAN KILIÇDAROĞLU’NA SERT SÖZLER

Partisinden ihraç edildikten sonra AK Parti’ye geçen ve İzmir Milletvekili Aday Adayı da olan Savcı Sayan, katıldığı bir televizyon programında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu için, “Kemal Kılıçdaroğlu mu önemli Ezan-ı Muhammediye m? Kemal Kılıçdaroğlu mu önemli kitap mı Kur’an mı Allah mı öneml? Bu kadar olmaz yani” şeklinde konuştu.

EMRULLAH KAVUZ’UN O AÇIKLAMASINI OKUDU VE …

Sayan’ın bu sert ifadeleri  kullanmasının nedeni ise; 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından AK Parti İzmir Karabağlar Meclis Üyesi Emrullah Kavuz’un, ‘Ben vatanım, milletim için terör örgütleri FETÖ ve PKK’ya karşı bir daha darbe yapmaya kalkarlarsa, Reis’in çağrısıyla sokağa çıkıp hak yolunda şahadete koşar, ölürüz, öldürürüz” şeklindeki açıklamalarının haberlere yansıması üzerine, partisinden ihraç edilmesi nedeniyle sarfetti.

SAYAN, ÖLÜRÜZ-ÖLDÜRÜRÜZ AÇIKLAMASI YAPTIĞI İÇİN İHRAÇ EDİLEN KAVUZ’A SAHİP ÇIKTI

AK Parti  İzmir İl Başkanlığı yönetiminin, partilerinin meclis üyesi Kavuz’un bu sözlerinin haberlere Kemal Kılıçdaroğlu’nu ölümle tehdit ettiği şeklinde yansıması üzerine, ihraç kararı alınmasının anlaşılır olmadığını savunan Savcı Sayan, Kavuz’a destek verdi.

EMRULLAH KAVUZ’UN AÇIKLAMASI SÖYLEYİP, KILIÇDAROĞLU’NA ÇIKIŞTI 

Sayan, eski partisi CHP’nin şimdiki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret ettiği televizyon programı konuşmasında, “… Ben AK Parti Karabağlar meclis üyesiyim. Aşağıdaki konuşmayı yaptım;

‘Ben vatanım, milletim için terör örgütleri FETÖ ve PKK’ya karşı bir daha darbe yapmaya kalkarlarsa, Reis’in çağrısıyla sokağa çıkıp hak yolunda şahadete koşar, ölürüz, öldürürüz’ şeklindeki ifademi, Kanal D kesti, montajladı, ‘Kılıçdaroğlu’nu ölümle tehdit etti’ diye haber yaptı. Bunun üzerine AK Parti İzmir İl Başkanlığı beni  bu haberi gerekçe göstererek, ihraç etti, diyor Emrullah Kavuz.  Kemal Kılıçdaroğlu mu önemli, ezanı Muhammediye mi önemli. Kemal Kılıçdaroğlu mu önemli kitap mı Kur’an mı Allah mı öneml? Bu kadar da olmaz yan? “ ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.