Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Savcı, Kaftancıoğlu’na 17 yıl hapis istedi

Savcı, Kaftancıoğlu’na 17 yıl hapis istedi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na “Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından 17 yıl hapis istemiyle açılan davanın ikinci duruşması bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görüldü. Duruşma öncesi konuşan CHP'li Muharrem Erkek "İstanbul'u kaybedenler Canan Kaftancıoğlu'ndan intikam alıyor" dedi. Mütalasını sunan savcı ise Kaftancıoğlu'nun tüm suçlamalardan cezalandırılmasını istedi. Duruşma 6 Eylül'e ertelendi.

  • Ege Postası
  • 18.07.2019 - 10:49

Birçoğu sahte olduğu anlaşılan, 7 yıl önceki sosyal medya paylaşımları nedeniyle 17 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

CHP’liler başta olmak üzere, STK temsilcileri ve sanatçılar duruşmanın yapılacağı Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önüne geldi.

“İNTİKAM ALINIYOR”

Söz konusu davanın soruşturmasının zamanlamasına dikkat çeken ve “İktidar İstanbul’u kaybettiği için adeta intimak alıyor” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek “Demokrasi mücadelesi veren herkesle birlikte Çağlayan Adliyesi’ndeyiz.  Bu davada İl başkanımızın sayın Canan Kaftancıoğlu’nun yıllar önce attığı tivitler nedeniyle yargılanıyor. Bu davada düşünce yargılanıyor eleştiri yargılanıyor. Siz insanları yargılayabilirsiniz insanları hapsedebilirsiniz ancak düşünceyi hiçbir zaman hapsedemezsiniz yargılayamazsınız” diye konuştu.

CANAN KAFTANCIOĞLU: HER ŞEY GÜZEL KALACAK

Adliyeye gelen Canan Kaftancıoğlu, "Hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla karşılandı. Kaftancıoğlu buradaki açıklamasında "Her şey güzel oldu, her şey güzel kalacak" dedi.

Kaftancıoğlu adliyeye alkışlar ve sloganlar eşliğinde girdi.

SAVCI MÜTALASINI SUNDU

Canan Kaftancıoğlu'nun yargılandığı duruşmada savcı mütalaasını verdi. Mütalaada; Kaftancıoğlu'nun paylaşımlarında Recep Tayyip Erdoğan'a zincirleme şekilde alenen hakaret ettiği, paylaşımları ile o dönem başbakan olan Erdoğan'a zincirleme şekilde alenen hakaret ettiği, halkı zincirleme şekilde kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği, birden çok kez yayın yolu ile silahlı terör örgütü propagandası yaptığı iddia edildi. Savcı; Kaftancıoğlu’nun; Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyetini alenen aşağılama suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Kaftancıoğlu'nun "Cumhurbaşkanı'na hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme", "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak", "Kamu görevlisine hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti devleti askeri teşkilatını aşağılamak" suçlarından 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

DURUŞMA 6 EYLÜL’E ERTELENDİ

Duruşma mütalanın da sunulmasının ardından 6 Eylül’e ertelendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.