Dolar 32,5045
%0.18
Euro 34,8143
%0.27
Altın 2.472,700
%0.42
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Savcı CHP'nin suç duyurusunu işleme koymadı

Savcı CHP'nin suç duyurusunu işleme koymadı

PKK'ya gerekli müdahalelerde bulunmayarak görmezden geldikleri ve suç işledikleri gerekçesiyle başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında CHP'nin bulunduğu suç duyurusu İzmir'de işleme konulmadı. İzmir CHP'nin hükümete suç duyurusuna

  • Ege Postası
  • 06.05.2016 - 12:11

CHP'nin çözüm süreciyle ilgili Erdoğan ve hükümet ve MİT yetkilileri hakkında verdiği suç duyurusu İzmir'de işleme konulmadı.

CHP, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan eski yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve MİT görevlileri ile ilgili il valileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurularında ismi geçen yetkililerin "PKK'ya gerekli müdahalelerde bulunmayarak görmezden geldikleri ve suç işledikleri" belirtilmişti.

Bu suç duyurularında biri de geçtiğimiz günlerde İzmir'de CHP İl Başkanlığı tarafından yapıldı. 

SAVCI SUÇ UNUSURU "BULAMADI"

Ancak İzmir CHP'nin suç duyurusu işleme konulmadı. İzmir Cumhuriyet Savcısı Abdülarfi Akgüç gerekçe olarak ilgili kamu görevlileri hakkında "somut bir suç unusuru olmadığını" gösterdi. Savcı Akgüç,  "Müşteki tarafından verilen şikayet dilekçesi incelendiğinde, müştekinin basın yayın organlarında çıkan haberlere dayalı olarak suç duyurusunda bulunduğu, şikayet edilen kamu görevlilerinin suç duyurusu kapsamında suç teşkil eden bir eylemde bulunduklarına dair somut bir bilgi ve belgenin bulunmadığı gerekçesiyle işleme konulmadığını" öne sürdü. (Gerçek Gündem)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.