Dolar 32,5643
%0.28
Euro 34,7209
%-0.03
Altın 2.488,760
%0.17
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Savaşın Değil, Barışın Karargahı İZMİR”

“Savaşın Değil, Barışın Karargahı İZMİR”

Sendikacılar, demokratik kitle örgütü temsilcileri, akademisyenler, aydınlar, sanatçılar, barış aktivistlerinden oluşan 26 kişi ve kurum; “İzmir’in NATO’nun Kara Kuvvetleri Komuta Merkezi” yapılmasına karşı kampanya örgütlemek için güç birliği yaptı.

  • Ege Postası
  • 26.12.2012 - 14:58
İZMİR-  Bayraklı MMO Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen forumda, İzmir’in dünyadaki adının “savaşın karargahı” olarak anılmasına karşı, kenti “barışın cephesi” haline getirecek ve belediye başkanları, milletvekilleri, basın-yayın kuruluşları, yöre dernekleri, kadın, gençlik örgütlerinin katılımıyla; bu cepheyi genişletecek bir “kampanya” planlamaya karar verildi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel’in de katıldığı forumda; Ortadoğu’da savaş politikalarına karşı duran tüm siyasi kesimlerden, sendikalardan, üniversitelerden, aydın ve sanatçılardan katılımlarla “Barışın Karargahı İzmir” hedefiyle yeni forumlar, toplantılar, tiyatro gösterileri, sergiler, sanat etkinlikleri, imza kampanyaları düzenlenmesi kararlaştırıldı. Bu hedefe ulaşmak adına yapılacak çalışmaları koordine edecek çalışma grupları oluşturuldu.

Toplantıda konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, üç yıl önce mayınları kaldırmaktan söz ederken şimdi sınıra füzeler yerleştirildiğine dikkat çekerek, “İzmir’de sadece (İzmir, NATO’nun komuta merkezi olamaz) temelinde bir kampanya düzenleyip, en uzağımızdakini bile yakınımıza çekerek çoğalabiliriz. Bu toprakların NATO toprağı olmadığını haykırmak ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için, barış çağrımızı yükseltmeliyiz” dedi.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de, İzmir’in “dünyayla barışık yüzüyle” öncülük edeceği bir kampanyayla, NATO üsleri haline getirilen kentlerle bir barış köprüsü kurulabileceğini vurguladı. Tüzel, “Bu kampanya, Türkiye’nin yeniden bağımsızlığını kazanması ve bir arada yaşam düşüncesinin güçlendirildiği bir kampanyaya dönüştürebiliriz. Savaş karşıtı cepheyi gelin birlikte örgütleyelim” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.