Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.489,650
%0.21
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şato 9 yıl önce başkanlık konutu olmuş

Şato 9 yıl önce başkanlık konutu olmuş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in taşınma kararı almasıyla tartışmaya açılan Varyant'taki konukevinin, 9 yıl önce, dönemin Başkanı Kocaoğlu'nun imzasıyla başkanlık konutuna çevrildiği anlaşıldı. Konukevinde  2010 yılından bu yana başkan danışmanlarının konakladığı belirtildi. Soyer'in taşınma kararıyla gündeme gelmişti

  • Ege Postası
  • 25.05.2019 - 14:29

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Varyant'taki eski Şato Restoran'a taşınma kararı, başta AK Partililer olmak üzere çeşitli kesimlerin tepkisini çekerken, tarihi yapının, 2010'da Başkanlık Konutu'na çevrildiği ve o tarihten itibaren başkan danışmanlarının konakladığı öğrenildi. 

Başkanlık binasına bisikletle gidip gelebileceği konut ararken, Varyant'taki tarihi binada karar kılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bu tercihi tartışma yarattı. AK Parti'den Soyer'in bu seçimiyle ilgili eleştiriler geldi. 

Soyer'in Başkanlık Konutu olarak kullanacağı konuk evinin, geçmişte uzun yıllar Şato Restoran olarak hizmet verdiği, 2010 yılında restore edildikten sonra dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da imzasıyla ‘Başkanlık Konutu’ olarak kullanılması yönünde karar alındığı anlaşıldı. Bina o tarihten bu yana başkan danışmanları tarafından konaklama yeri olarak kullanılırken, ilgili kararla yerin, Başkanlık Konutu olarak kullanılması ve kontrol ile denetiminin belediye idari işler şube müdürlüğüne verildiği de öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.