Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sarnıç'a 2B müjdesi

Sarnıç'a 2B müjdesi

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Gaziemir Sarnıç Mahallesi’nde vatandaşların en önemli sorunu olan, tapu sorununa ilişkin bir toplantı düzenledi. Kaplanlar Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya 300’e yakın mahalleli, bölgedeki muhtarlar ve belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Kaya, bölgede yaşayan 230 vatandaşın 2B arazisi ile ilgili sorunlarının çözüldüğünü açıkladı. Üçte bir fiyatına tapu geliyor...

  • Ege Postası
  • 12.11.2017 - 12:19

Sarnıçlılara seslenen Kaya, “40 yıllık sorun çözülüyor. Vatandaşlarımızın taleplerine kulak verildi, istekleri doğrultusunda yeniden bir çalışma yapıldı. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın talimatıyla, Defterdarlık tarafından geçmişte yapılan değerlendirmelerle ortaya çıkan rayiç bedeller tekrardan gözden geçirildi. Komisyon tarafından ilk yapılan değerlendirmeleri baz aldığımızda, gelinen noktada o rakamların üçte birini ödeyerek vatandaşlarımız tapularına kavuşabilecek. Bu düzenlemeyle 230 vatandaşımızın 2B sorunu çözüme kavuşturuluyor” dedi. 

YILDIRIM TALİMAT 

Bölgedeki 2B arazilerini kullanan, üstünde ev ve işyeri inşa ettikten sonra yıllardır yaşayan vatandaşların tapu mücadelesinin uzun yılllardır sürdüğünü hatırlatan Kaya, vatandaşların bu haklı mücadelesinde sürekli yanlarında olduklarını ifade etti. Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan ilk çalışmada ortaya çıkan rakamların, bölge rayiçlerine göre oldukça yüksek olduğu, yeniden bir değerlendirme yapılması gerektiği yönündeki talepler üzerine tekrardan bir çalışma başlatıldığının bilgisini veren Kaya, “AK Parti olarak bizim en önemli şiarlarımızdan birisi ‘Devlet millet için vardır’ şiarıdır. Devlet, milletinin hizmetkarıdır. Burada gerçekten bunun örneğini görüyoruz. İlk yapılan değerlendirmelerde m2 fiyatları 1.000-1.100 TL arasındaydı. Daha sonra komisyon tarafından bu rakam 800-850 TL arasında belirlendi. Yaptığımız toplantılar sonucunda üç inceleme yapıldı. Geldiğimiz noktada, kanuni yüzde 50 indirim bedeli ile birlikte bu fiyatlar 290-350 TL arasına inmiş bulunmaktadır. Buna ayrıca yüzde 20 peşin ödeme indirimi de yapıldığında, vatandaşlarımız m2’sine 230-280 TL arasında bir bedel ödeyerek tapularına kavuşabilecekler” dedi. 

DEVLET SEFERBER OLDU 

Peşin ödeme indiriminden yararlanmak isteyenlere Halkbank tarafından uygun kredi imkanı sağlanacağını, ödemesini taksitle yapmak isteyene ise 5 yıllık faizsiz vade yapılacağını belirten Mahmut Atilla Kaya, “Burada devlet seferber olmuş durumda. 40 yıllık bu sorun çözülsün, bekleyiş bitsin, herkes tapusuna kavuşsun. Hepimizin ortak isteği bu. İsteyen peşin ödeyecek indirimden faydalanacak, Halkbank’tan da uygun bir şekilde kredisini çekebilecek. İsteyen ise 5 yıl boyunca faizsiz bir şekilde taksitle bu ödemeyi yapabilecek. Sarnıç her şeyin en güzelini hak ediyor. Tapu sorunu çözüldüğünde Sarnıç’ın çehresi değişecek. Gaziemir’in merkezinde ne varsa Sarnıç’ta da o olacak. Verdiği talimatla bu sorunun çözümünü sağlayan Başbakanımız Binali Yıldırım’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

HAZİNE ARAZİLERİNDEKİ EVLERE EN HIZLI, EN KOLAY VE EN UCUZ ÇÖZÜM İMKANI  

Konuşmasında bölgedeki hazine arazilerine ev yapmış vatandaşlar ile ilgili soruna da değinen Kaya, 4706 sayılı kanun kapsamında üzerinde yapılaşma bulunan hazine arazilerinin belediyelere devir edilebildiğini, belediyelerin devir edilen bu arazilerin üzerindeki hak sahipliği araştırmasını yaparak vatandaşlara tapularını verebildiğini hatırlattı. Bu konunun toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayan Kaya, “Biz bu sorunu en hızlı, en kolay, vatandaşa da en az maliyet getirecek bir şekilde çözmek istiyoruz. Burada ilgili kanun üzerinde ev bulunan hazine arazilerinin satışı amacıyla belediyelere devrine imkan tanıyor. Belediye ile görüşmeler yapıldı. Süreci yakinen takip ediyoruz. Burada siyasi bir konu yok, sosyal bir sorun var. Bu mağduriyet artık bitecek” dedi.

KONULARI YARGIDA OLANLARA SÜREÇ BİTİNCE ÇÖZÜM MESAJI  

Bölgede evleri ve arazileri ile ilgili konuları yargı sürecinde olan vatandaşlara da bir mesaj veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Bölgede halen bazı vatandaşlarımızın konuları yargı sürecindedir. Onlarla ilgili şu anda bir adım atamıyoruz. Konuları yargıda olan vatandaşlarımızın yerlerine ilişkin de yargı süreci biter bitmez hızlı bir şekilde çözülecek.” ifadesinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.