Dolar 32,3111
%0.19
Euro 35,0577
%-0.18
Altın 2.277,800
%0.01
Bist-100 8,99
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şarkılar yanan ormanları yeniden var etmek için söylenecek

Şarkılar yanan ormanları yeniden var etmek için söylenecek

İzmirliler Ağustos ayında meydana gelen büyük orman yangınının yaralarını sarmak için “Orman Konseri’nde buluşacak. Ünlü sanatçıların ücret almadan vereceği konsere İzmirliler de fuara gelerek destek olacak. 9 Eylül günü fuar giriş ücretleri 10 TL olacak ve konserden elde edilecek gelir İzmir ormanlarının korunması için kullanılacak. Şarkılar yanan ormanları yeniden var etmek için...

  • Ege Postası
  • 05.09.2019 - 09:59

İzmir, 18 Ağustos Pazar günü Karabağlar’da başlayan daha sonra Menderes ve Seferihisar bölgesine yayılan ve 5 bin hektardan daha fazla bir orman alanını etkilediği belirtilen yangının yaralarını birlikte sarıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir ormanlarını korumak için düzenlenen “Orman Konseri” de bunlardan bir tanesi. Ünlü sanatçıların ve İzmirlilerin desteği ile düzenlenen konserden elde edilecek gelir,  İzmir ormanlarının korunması için yapılacak çalışmalarda kullanılacak.

İzmir Tek Yürek sloganıyla duyurulan ve 9 Eylül’de saat 18.30’da başlayacak konserde ilk olarak rap müziğin efsane gruplarından Gazapizm çıkacak. Yine rap müziğin başarılı isimlerinden Anıl Piyancı hemen ardından Serap Yağız, Niyazi Koyuncu, Oğuzhan Uğur, pop müziği sanatçısı Edis, kendine özgü tarzı ile Halil Sezai, rock müziğin efsane isimleri Gripin, Hayko Cepkin ve Haluk Levent İzmirlilerle buluşacak. Sanatçılar verecekleri dayanışma konserlerinden para almayacaklar. Fuar’a giriş ücreti ise o gün için 10 TL olacak.

Karşıyaka ilçesi büyüklüğünde bir orman alanı yandı

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin, yangın sonrasında alandan elde edilen uydu verilerini esas alarak yaptığı hesaplamalara göre üç gün süren yangında yaklaşık 5 bin hektarlık bir orman alanı etkilendi. Yaşanan felaket sonucunda yaklaşık iki Balçova ilçesi veya Karşıyaka büyüklüğünde bir orman alanın yandığı ortaya çıktı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.