Dolar 32,5599
%0.26
Euro 34,7335
%0
Altın 2.493,200
%0.35
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Saray’da kritik görüşme: Davutoğlu veda mı ediyor'

‘Saray’da kritik görüşme: Davutoğlu veda mı ediyor'

Başbakan Davutoğlu’nun grup toplantısındaki konuşması Ankara kulislerini hareketlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la haftalık görüşmesinin 1 gün öne çekilmesi de akıllara ‘veda’ sorusunu getirdi…

  • Ege Postası
  • 04.05.2016 - 11:37

ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, il ve ilçe başkanı atama yetkisini devretmek zorunda kalmasının yol açtığı sıcak tartışmaların hemen ertesinde dünkü grup konuşmasında yaptığı çıkış Ankara kulislerini yeniden hareketlendirdi.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Başbakan Davutoğlu'nun, MYK toplantısında 'Sözleriniz bir veda konuşması gibi algılandı. Öyle bir şey var mı'' sorusuna 'Ben henüz kararımı vermedim. Karar aşamasındayım. Değerlendiriyorum' cevabını verdiğini yazdı.
MKYK'daki yetki devrinin ardından Erdoğan ve Davutoğlu'nun sadece telefonda görüştüğü belirtiliyor.

Şimdi gözler Erdoğan'ın bugünkü Muhtarlar Toplantısı'nda vereceği mesajlarda ve bir gün öne çekilen Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinde...

Selvi'nin Hürriyet'te yayımlanan bugünkü yazısında dünkü grup toplantısına ilişkin gözlemlerini ve AK Parti grubundan sonra yapılan MYK toplantısından detaylar aktardı.
Selvi yazısında parti teşkilatlarına ilişkin atama yetkisinin genel başkandan MKYK'ya devredilmesinin ardından milletvekillerinin yaşananların etkisi altında olduğunu ve bu işin nereye gideceğini kestirmeye çalıştıklarını yazdı.

'Muhasebemizi yapacağız'
'AK Parti'deki gelişmeler nereye gider' başlıklı yazı şöyle devam ediyor:  

"Dün AK Parti grubundan sonra MYK toplantısı yapıldı. MYK’da Başbakan’a, “Sözleriniz bir veda konuşması gibi algılandı. Öyle bir şey var mı'” diye soruluyor. Başbakan aynen şu karşılığı veriyor: “Ben henüz kararımı vermedim. Karar aşamasındayım. Değerlendiriyorum. Bu gece Miraç Kandili, tefekkür edeceğiz. Tezekkür edeceğiz. Muhasebemizi yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanı’nın hukuku, benim hukukumdur. Onun ailesi benim ailemdir. Görevimizi şimdiye kadar yaptık, yine de yaparız. Ama Türkiye’ye ve AK Parti’ye zarar verecek bir hareketin içinde olamayız”
Toplantıdan sonra konuştuğum bir MYK üyesi, Başbakan’ın sözlerini, “Sayın Başbakan ucu açık bir şekilde konuştu” diye tanımladı.
Bu söz perşembe günü yapılacak Cumhurbaşkanı-Başbakan görüşmesine ilişkin beklentileri artırdı. Bu aşamada bir istifadan söz edilmiyor ama perşembe günkü görüşme kritik. "
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 18.00'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

Erdoğan'dan Davutoğlu'na karşı yeni hamle

Erdoğan, AKP'li milletvekilleri ile bir araya gelecek "Davutoğlu ile yola devam mı, tamam mı'" diye soracak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile krizin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir hamle daha geldi.

Erdoğan AKP'li milletvekillerini Saray'da topluyor.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan üç grup halinde bakan parti yöneticisi komisyon başkanlarını ve milletvekillerini biraraya getiriyor.

YARIN 100 VEKİL KATILACAK

Yarın ilkinin yapılacağı toplantıya yaklaşık 100 milletvekilinin katılması bekleniyor. 100 milletvekili arasında bakan, parti yöneticisi komisyon başkanları ve milletvekilleri bulunacak.

DAVUTOĞLU İLE YOLA TAMAM MI DEVAM MI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, milletvekilleri ile son siyasi gelişmeleri değerlendireceği, "Davutoğlu ile yola devam mı, tamam mı'" diye soracağı öğrenildi.

Milletvekillerine olağanüstü kongreye gitmenin partiyi nasıl etkileyebileceğini de soracağı kaydedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.