Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şans yüzüne ikinci kez güldü

Şans yüzüne ikinci kez güldü

Kadavradan 13 yıl önce nakledilen böbrekle sağlığına kavuşan Anıl Kibar, böbreğinin işlevini yitirmesinin ardından yeniden nakil hastası oldu. Diyaliz tedavisine 4 yıl önce başlanan Kibar, Aydın'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın böbreğinin nakledilmesiyle ikinci kez sağlığına kavuştu. Anıl Kibar, "Şanslı bir hasta olduğumu düşünüyorum. 2002'de kadavradan organ nakli oldum. Sonra hastalığım yeniden nüksetti. Sıranın uzun olmasından dolayı 4 yıl bekledim ama en umulmadık zamanda böyle bir şans yakaladım" dedi. İkinci kez kadavradan nakil yapıldı

  • Ege Postası
  • 15.12.2018 - 13:30

İzmir'de 13 yıl önce kadavradan yapılan böbrek nakliyle hayata tutunan ancak böbreğinin işlevini yitirmesinin ardından yeniden diyaliz tedavisi görmeye başlayan Anıl Kibar, Aydın'da trafik kazasında hayatını kaybeden hastanın bağışlanan böbreğiyle yeniden sağlığına kavuştu.

Buca ilçesinde yaşayan özel bir şirkette çalışan 28 yaşındaki Kibar'a 6 yaşındayken kronik böbrek yetmezliği teşhisi kondu. Kibar'a uzun süre ilaç tedavisi uygulayan doktorlar, böbreklerinin işlevlerini yerine getirememesinin ardından 2001 yılında diyaliz tedavisine başladı.

Ablasına da kronik böbrek yetmezliği teşhisi konulan ve bir süre beraber tedavi gören Kibar, organ nakil listesine alınırken bir yıl sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kadavradan yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuştu.

Nakil edilen böbrekle 13 yıl hayatını sürdüren Kibar'ın rahatsızlıkları 3 yıl önce yeniden başladı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran ve yeniden diyaliz tedavisi görmeye başlayan Anıl Kibar'ın tedavisi sürerken doktorları yeniden nakil için Ulusal Organ Nakli Bekleme Listesi'ne başvurdu.

Kibar'a mutlu haber geçen hafta Aydın'dan geldi. Geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın böbreği yapılan 4 saatlik ameliyatın ardından Kibar'a nakledildi.

"Ben çok şanslı bir hastayım"

Anıl Kibar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rahatsızlığından dolayı yıllardır çok sıkıntı çektiğini, ilk anda kadavradan kendisine ikinci kez uygun böbreğin bulunduğuna inanamadığını söyledi.

Organ nakil bekleme sürecinde moralini bozmadığını belirten Kibar, şunları dile getirdi:

"Şanslı bir hasta olduğumu düşünüyorum. 2002'de kadavradan organ nakli oldum. Sonra hastalığım yeniden nüksetti. Ümidimi kaybetmeden yeniden listeye başvurdum. Sıranın uzun olmasından dolayı 4 yıl bekledim ama en umulmadık zamanda böyle bir şans yakaladım. Kadavradan yeniden nakil olduğum için çok mutluyum."

Kendisine yeniden hayat veren hastanın ailesiyle tanışıp teşekkür etmek istediğini dile getiren Kibar, sağlığına kavuştuktan sonra evleneceğini kaydetti.

"2. kez kadavradan listeye girip nakil olması büyük şans"

Organ nakil ekibinden Doç. Dr. Erhan Tatar da kadavradan bağışın yetersiz olduğuna dikkati çekerek, "Yılda 500 ila 550 hastaya kadavradan böbrek nakli yapılabiliyor. Ülkemizde 35 bin civarında böbrek nakli olmayı bekleyen hasta olduğunu düşündüğümüzde Anıl'ın 2. kez kadavradan listeye girip nakil olması büyük şans." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.