Dolar 32,5601
%0.06
Euro 34,9887
%0.46
Altın 2.426,020
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sandıktan çıkardılar yurtdışına açıldılar

Sandıktan çıkardılar yurtdışına açıldılar

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Özdere ve diğer köylerde yaşayan 200 kadın sandıktaki kanaviçe, nakış ve örgülerini Pretexpo-1. Moda ve Giyim Fuarı'nda sergileyerek yurtdışına açıldı. Fuar, 20 Ekim'e kadar gezilebilecek.

  • Ege Postası
  • 18.10.2017 - 15:13

Köylerdeki kadınların örgü ve boncuk işlerini tasarımla birleşerek yaptıkları el emekleri, Pretexpo -1. Moda ve Giyim Fuarı'nda sergileniyor. Bu yıl ilk kez 17- 20 Ekim tarihleri arasında Fuarizmir'de düzenlenen fuara giyim sektörünün öncüleri katılırken ilk kez yer alan katılımcılara da dünya pazarını açıldı.

Tasarımcı Gülay Tataş'ın Özdere ve Menderes köylerinden yaklaşık 200 kadınla birlikte oluşturduğu koleksiyon fuarda büyük ilgi gördü. Yakın zamana kadar yurt dışında moda tasarımı ile ilgili çalışan Tekstil Mühendisi Gülay Tataş, Türk kadınlarıyla birlikte moda dünyasında yer almaya karar verdiğini belirtti. Zor koşullar altında yaşayan, kendi imkanlarıyla çocuklarını okutan 200'ye yakın kadının sandıklarda yatan nakışlarını geçtiğimiz mayıs ayından bu yana değerlendirdiğini vurgulayan Tataş, yurt dışı fuarlarına da katılmak istediklerini söyledi.

Tataş, “Örgü, kanaviçe ve boncuk işlemelerle sosyal sorumluluk projemiz kapsamında ev kadınlarına ek gelir kazandırmayı amaçladık. Evlerinde keşfedilmemiş birer sanatkar olan ev kadınlarımızı bulup, onlarla çalışmak ise bu projenin bizim için en büyük ödülü oldu. Hepsini burada sergilemeye çalıştık. Renklerden göreceğiniz gibi Latin ülkelerinin bize geleceğini umuyoruz. Kentimizin ruhunu yansıtan rengarenk tasarımlarımız mevcut. Sadece bana çalışmasınlar. Kendi işleri de olsun ve bunu dilediklerini gibi kullanabilsinler. Bu tarz gizli kalmış yetenekler ne kadar değerlenirse o kadar iyi olur" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.