Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sancar Maruflu'dan Kültürpark'taki yıkımlara tepki: Büyükşehir hakkında suç duyurusu!

Sancar Maruflu'dan Kültürpark'taki yıkımlara tepki: Büyükşehir hakkında suç duyurusu!

İzmir Atatürk Ormanını ve Kültürparkı Koruma Derneği Başkanı Sancar Maruflu, "Kültürpark'ta paldır küldür yıkım yapılmıştır. İzmir'in korunması gereken değerlerine sahip çıkılması lazım. Biz dernek olarak bu doğrultuda önümüzdeki hafta İzmir Büyükşehir Belediyesine hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi. Sancar Maruflu'dan Kültürpark'taki yıkımlara tepki

  • Ege Postası
  • 12.01.2020 - 13:34

İzmir Atatürk Ormanını ve Kültürparkı Koruma Derneği Başkanı Sancar Maruflu, Kültürpark içinde devam eden yıkım çalışmalarıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.  

Kültürpark içinde yer alan 9 yapıyla ilgili kiracıların tahliyesi sonrası yasa dışı yapıldığı belirtilen eklentilerin yıkım çalışması devam ediyor.

Yıkım işlemiyle ilgili gazetecilere açıklama yapan İzmir Atatürk Ormanını ve Kültürparkı Koruma Derneği Başkanı Sancar Maruflu, belediye tarafından yapılan uygulamanın yanlış olduğunu iddia etti.

Kültürpark'ın tarihi ve doğal SİT alanı olduğunu, buradaki tahliye işleminin Kültür ve Turizm Bakanlığının ilgili birimine sorulmadan yapılamayacağını ifade eden Maruflu, şöyle konuştu:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararı ile yıkım yaptırtıyor. Maalesef plan yok program yok. Kültürpark içindeki hangar, İzmir Sanat binası, İsmet İnönü Kültür Merkezi kaçaktır. Öncelikle kaçak yapıların yıkılması lazım. Kültürpark'ta paldır küldür yıkım yapılmıştır. İzmir'in tarihi değerlerine, korunması gereken değerlerine sahip çıkılması lazım. Biz dernek olarak bu doğrultuda önümüzdeki hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunacağız."

Kültürpark Fuar Alanı içinde bulunan golf, su bisikleti işletmesi, Ada, Göl ve Kübana gazinoları ile Açık Hava Tiyatrosu içindeki satış büfesi kiracılarıyla belediye arasındaki hukuki sürecin belediye lehine sonuçlanmasının ardından kiracılar tahliye edilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bu binalardaki yasadışı eklentilerin İzmir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararı doğrultusunda kaldırılacağını açıklamıştı. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.