Dolar 32,5959
%0.25
Euro 34,8234
%0.46
Altın 2.410,990
%-0.9
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sanata ve kadına tam destek

Sanata ve kadına tam destek

Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi film seti oldu, “En İyi Film” ödülü İzmir’e geldi

  • Ege Postası
  • 25.12.2012 - 10:31

İZMİR - Sanatın aydınlığını İzmir’den Türkiye’ye yayan Konak Belediyesi’nin destek verdiği ‘Leke’ adlı kısa film Konya’da düzenlenen yarışmadan ‘En iyi film’ ödülüyle döndü. Mavi Sanat Genel Yayın Yönetmeni Alper Akdeniz’in yazıp yönettiği filmin çekimleri ise Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi’nde tamamlandı.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Fotoğraf, Afiş ve Film Yarışması’na İzmirli sanatçılar damgasını vurdu. “Kadına Şiddete Hayır Sevgi ve Hoşgörüye Evet” temalı yarışmada Alper Akdeniz’in yazıp yönettiği ‘Leke’ adlı kısa film 925 eser arasında birinciliğe yerleşti. Filmin tamamlanmasında Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın desteğinin önemini vurgulayan yönetmen Alper Akdeniz, "Hayatımıza birçok anlamda lekeler düşüyor ve bizler onları sineye çekerek hayatımıza devam etmek zorunda kalıyoruz. Bunlardan en trajik olanı ne yazık ki kadına şiddet ve tecavüz. Biz bu konuya sert bir vurgu yapmak istedik” dedi.
Kadının sesini sanat aracılığıyla duyuran filmde emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Başkan Tartan, “Sanatın anlatamayacağı bir dert, dokunamayacağı yürek yok. Toplumlar geleceğe yürürken sanat, olumsuzlukları anlatan, yaraya parmak basan da bir görev üstleniyor bazen. Özellikle kadın hakları, kadına yapılan zulüm söz konusu olduğunda, en doğru mesaj sanatla veriliyor” diye konuştu.
Tecavüzcüsüyle evlendirilmeye zorlanan bir kadının trajik hikayesinin anlatıldığı film, ODTÜ Film Festivali, Uluslararası İstanbul Suç ve Ceza Filmleri Festivali, İzmir Film Festivali’nde de gösterime girdi. Öte yandan ulusal arenada başarısını kanıtlayan film, uluslararası ve ulusal yarışmalarda boy göstermeye devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.