Dolar 32,5492
%0.01
Euro 34,8246
%-0.12
Altın 2.439,570
%0.39
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Samsun tanıtım günleri başladı

Samsun tanıtım günleri başladı

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Samsun Turizm Tanıtım Günleri' etkinlikleri adı altında açılan sergide,17 ilçenin yöresel kıyafetleri, yemekleri ve kültürleri tanıtıldı.    15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 15:19
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Samsun Turizm Tanıtım Günleri' etkinlikleri adı altında açılan sergide,17 ilçenin yöresel kıyafetleri, yemekleri ve kültürleri tanıtıldı.

    15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Samsun ilçelerinin tanıtımı amacıyla İl Özel İdaresi Kültür ve Sanat Galerisi'nde açılan tanıtım sergisini gezen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, sergilenen ürün ve eserler hakkında ilgililerden bilgi aldı.

    Samsun’un ilçelerinin her birinin ayrı güzelliklere sahip olduğunu vatandaşların bunları bilmesi ve görmesi açısından bu tür etkinliklerin çok faydalı olduğunu belirten Valisi Aksoy, “Samsunlu olarak Samsun’u yeterince tanımadığımızı ve ilçelerimizdeki değerlerimizi yeterince bilmediğimizi görüyoruz. Bu bakımdan öncelikli olarak Samsun’da ilçelerimizin daha iyi tanıtılması amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Birçok ilçemizde çok önemli doğa ve kültürel değerlerimiz var. El sanatları ürünlerimiz var. Bunların yeterince bilinip tanıtılmadığı konusunda fikir birliği içerisinde olduğumuz için ilçelerimizi tanıtıcı bu etkinliği burada gerçekleştiriyoruz. Ben tüm Samsunluların buraya gelerek ilçelerimizi daha yakından tanımalarını kendilerine tavsiye ediyorum. Samsun’un bu özelliklerini ortaya çıkarmak adına bu etkinliği çok önemsiyoruz.” dedi.
    
    Geçtiğimiz hafta içerisinde ülke genelinde faaliyet gösteren çeşitli seyahat acentelerinin temsilcilerini Samsun’a davet ettiklerini hatırlatan Vali Aksoy, 3 gün süren bir program düzenleyerek bölgedeki turizm yerlerini misafirlere gezdirdiklerini söyledi. Hedeflerinin yurt içi ve yurt dışından Samsun’a daha fazla turist gelmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Hüseyin Aksoy, gelecek dönemde bu tür tanıtım çalışmalarına daha fazla ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.