Dolar 32,5044
%0.18
Euro 34,7458
%0.07
Altın 2.491,990
%1.21
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Salıcı'nın ardından muhalefetten sürpriz toplantı! Murat Bakan ne mesaj verdi'

Salıcı'nın ardından muhalefetten sürpriz toplantı! Murat Bakan ne mesaj verdi'

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ilçe delegasyonuyla bir araya geldi. İl kongresine günler kala muhalefet kanadının önemli isimlerinden Murat Bakan’ın delegelerle buluşması kafalarda soru işareti bıraktı. Ancak Egepostası’nın edindiği bilgiye göre toplantının asıl amacının muhalefetin kongre öncesi aday çıkarmak olmadığı, partinin yönetim kadrosunda temsil edilebilmek için toplandığı öğrenildi. Salıcı'nın ardından muhalefetten sürpriz toplantı

  • Ege Postası
  • 27.01.2020 - 10:27

EGEPOSTASI- CHP’de il kongresi öncesi hareketlilik devam ediyor. Önceki gün CHP İzmir İl Örgütü üç genel başkan yardımcısının katılımıyla toplantı gerçekeleştirdi.

Toplantıda Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ‘uzlaşı’ mesajı verirken,  İzmir bizim için çok önemli. İzmir’de uyumu ve birlikteliği yakalamak iktidarı yakalamak demektir. Burada çalışmalarından gurur duyduğumuz bir il başkanımız, gurur duyduğumuz bir büyükşehir belediye başkanımız var. Partimiz Çankaya gibi çok güçlü olduğumuz bir ilçede mutabakat sağladı ve tek adayla kongremizi gerçekleştirdik. İzmir’den de Çankaya da sağlanan mutabakatı görmek istiyoruz. Bu uyumu ve birlikteliği İzmir’den bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İlk olarak yerel seçim başarısının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyon’daki Belediye Başkanları toplantısında dile getirdiği “il kongrelerine uzlaşı adayla gidelim” önerisi ilk defa üst yönetim tarafından açıkça dile getirildi.

İzmir örgütü bu çağrıyı konuşurken, Karabağlar’da ilçe başkanlığı seçimini kazanan Mehmet Türkbay ile CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan delegelerle dün kahvaltılı bir toplantı gerçekleştirdi.

İl kongresine günler kala muhalefet kanadının önemli isimlerinden Murat Bakan’ın delegelerle buluşması kafalarda soru işareti bıraktı.

Ancak toplantıda Milletvekili Murat Bakan’ın “Kongre ve kurultayda burada bulunan arkadaşlarımızın partimizin en üst organlarında temsil edilmesi için çalışmalarımıza devam etmeliyiz.” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Bakan’ın bu açıklamaları 8 Şubat’ta yapılacak il kongresinin tek adaylı uzlaşı adayı gidileceği iddialarını güçlendirdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.