Dolar 32,5374
%0.16
Euro 34,9490
%-0.07
Altın 2.457,450
%0.87
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Salıcı'dan muhaliflere çağrı: Partide kucaklaşmayı sağlamak istiyoruz

Salıcı'dan muhaliflere çağrı: Partide kucaklaşmayı sağlamak istiyoruz

CHP Parti Örgütü ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partide seçimli kurultay toplanması için çaba gösteren parti içi muhalefete zeytin dalı uzattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, partide kucaklaşmayı sağlamak için özel bir çaba harcayacağını, mesafeli duranlara ise kendisinin de bizzat elini uzatacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 15.08.2018 - 10:40

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- CHP’de 24 Haziran seçimlerinin hemen ardından seçimli olağanüstü kurultay toplanması için başlayan ancak yeterli sayıya ulaşamayan imza hareketinin sözcülerinin geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirdiği zirvenin ardından açıkladığı bildirgede de genel başkanın kurultay toplanması  ve uzlaşılması gerektiği yönünde çağrıda bulunuldu.

CHP Genel Merkez yöneticileri, toplanan sayının yeterli orana ulaşmaması nedeniyle Olağanüstü Kurultay toplanmayacağı yönünde açıklamalar yaptı. Açıklamaya tepki gösteren parti içi muhalefet ise, genel başkanın kurultay çağrısı yapması ya da Tüzük Kurultayı toplanması gerektiğini belirtti.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISINDAN MUHALİFLERE ZEYTİN DALI

Tartışmalar bu yönde sürerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MYK’da yaptığı yeni düzenlemede Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Oğuz Kaan Salıcı’dan parti içi muhaliflere zeytin dalı uzandı.

BUNA RAĞMEN MESAFELİ DURANLARA DA BEN ELİMİ UZATACAĞIM

Partide kucaklaşmayı sağlamak istediğini belirten Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Egepostası aracılığıyla sorunların birlikte oturulup konuşulması ve tartışılması çağrısında bulundu. Salıcı, bu yönde özel bir çaba harcayacağını, yaptığı çağrıya karşın mesafeli duranlara da kendisinin elini uzatacağını söyledi:

“Partide bir kucaklamayı sağlamak istiyoruz. Mesafeli duranlara da ben elimi uzatacağım. Çağıracağız. Birlikte olalım, sorunları konuşalım, CHP’nin önümüzdeki dönemini beraberce planyalım, yerel seçimlerde başarılı olmak için her türlü çabayı gösterelim diyeceğiz, demeye devam edeceğiz. Buna rağmen mesafeli duranlara da ben elimi uzatacağım.”

CHP’NİN BAŞARISINI HEP BİRLİKTE ÖRMEYE HAZIRIZ

CHP’nin başarısı için hep birlikte çalışmanın şart olduğunu, yerel seçimlere az bir süre kaldığını kaydeden CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı,

“Az önce söylediğim gibi, arkadaşlarımızla konuşacağız. Onlar CHP’li. Ben de CHP’liyim. Ne onlar benden fazla ne ben onlardan fazla Cumhuriyet Halk Partiliyim. CHP’nin başarısını  hep beraber örmeye hazırız. Bu konuda hiçbir tereddütümüz yok” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE AĞIR BİR EKONOMİK KRİZİN İÇİNDE VE…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Türkiye’nin ağır bir ekonomik krizin içinde olduğunu, CHP’ye düşenin ülke gündemiyle uygun hareket ederek, Türkiye’yi ekonomik krizden kurtaracak reçeteyi yazmak olduğunu söyledi:

“Şu anda Türkiye ağır bir ekonomik krizin içinde. Bu durumda, bize düşen CHP’nin başarısı için birlikte çalışmak, Türkiye’yi bu krizden kurtaracak reçeteyi ve kadroları ortaya koymak olmalı."

AÇIKLAMALARA SAYGI DUYUYORUM ANCAK TAVRIMIZ BU

Parti içi muhalefetin Ankara toplantısı sonrası yaptığı ve kurultay toplanması çağrısı yapılması yönündeki açıklamalarına saygı duyduğunu ancak partilerinin gündeminde kurultay değil yerel seçimler ve ekonomik kriz olduğunu tekrarlayan CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı,

“Arkadaşlar bir açıklama yapmışlar. Ben saygı duyuyorum yaptıkları açıklamalarına ve söylediklerine. Ancak bizim tavrımız bu. Doğru zamanlama değil. Türkiye’nin gündemi ekonomi, kriz, yerel seçimler. Partinin gündemi de yerel seçim ve ekonomi olmalı. Hem partimizin hem bütün partilerin gündeminin Türkiye’nin gündemine uygun olması gerekiyor” şeklinde sonlandırdı açıklamalarını.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.