Dolar 32,4935
%0.14
Euro 34,7675
%0.13
Altın 2.488,800
%1.08
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Salıcı’dan bölge toplantısında flaş mesaj: Başkanlar uyum içinde olmalı

Salıcı’dan bölge toplantısında flaş mesaj: Başkanlar uyum içinde olmalı

CHP Parti Örgütünden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, başkanlığında İzmir’de gerçekleşen Ege Bölge Toplantısı’nda flaş mesajlar verildi. Salıcı, iktidarı sert sözlerle eleştirirken, belediye başkanları ve il- ilçe başkanlarının uyum içinde olmalarını gerektiğini ifade etti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel açılış konuşmasında, AK Parti’yi sert sözlerle eleştirirken, "hak, hukuk, adalet arayışımız sürecek" dedi. Salıcı’dan bölge toplantısında flaş mesaj

  • Ege Postası
  • 27.09.2019 - 11:45

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI-CHP Ege Bölge Toplantısı, Parti Örgütünden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığında  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya, CHP TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, PM üyeleri, YDK üyeleri, İzmir’in dışında Aydın, Denizli, Manisa, Muğla, Uşak’tan belediye başkanları, mevcut il, ilçe yöneticileri, PM üyeleri, milletvekilleri ve eski yöneticiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti iktidarına sert sözlerle yüklendi. Başkan Yücel, CHP’nin adaylarının terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalışıldığını savunurken, ”Kurtuluşun ve kuruluşun kentindeyiz, Büyük Taaarruz'un sonunda düşmanın denize döküldüğü, milli mücadeleyi başlatan ilk kurşunun atıldığı yerdeyiz. İzmir İktisat Kongresi’nin yapıldığı adı hoşgörü ve barışla özdeşlemiş olan bir kentteyiz. Hepinize hoşgeldiniz diyorum. Yakın zamanda bir seçim geçirdik, geçmişte her seçimde olduğu gibi 31 Mart’taki seçimler ve 23 Haziran’daki İstanbul seçiminde de devletin tüm olanaklarını kamunun tüm  gücünü kullanarak, makyavelist bir anlayışla, CHP’li adaylara hakarete varan söylemlerle bir  kampanya yürütüldü. Yandaş basın ve havuz medyası CHP adaylarını terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalışan bir çaba içindeydi. Zaman zaman AKP yöneticileri zaman zaman AKP’li İçişleri Bakanı zaman zaman da AKP’nin genel başkanı sırf kendilerine oy devşirmek adına bu stratejiyi uyguladılar” dedi. 

“YÜCEL’DEN BİRLİKTELİK VURGUSU”

Başkan Yücel, konuşmasında birliktelik vurgusu yaparken, CHP’nin yurttaşlarla ittifak yaptığını ifade etti. Başkan Yücel, kimseyi ayrıştırmadıklarını dile getirirken,  “Seçimlerden AKP’li İçişleri Bakanının ‘şehit cenazelerine CHP il başkanları alınmasın’ talimatı da bu stratejinin bir ayağıydı. Aynı zihniyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadaorğlu’nun Ankara Çubuk’taki şehit cenazesinde uğradığı linç girişimiyle kendisini gösterdi. Bu yaşananlar iktidarın yıllardır uyguladığı kin, nefret, siyaset anlayışının göstergesi. Bunlar ne kadar rahatsız edici geliyor dimi. Bu ülkede huzur, barış içinde yaşamak varken neden kinden nefretten medet  umalım, Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi vatandaşlarımız var. Bu vatanı birlikte kurmadık mı vatanına milletine bağlı her kesimden insanımızla bu devleti bugünlere getirmedik m? Sen Alevisin sen Sünnisin sen Türk sen Kürt deseydik ne vatan kurtulurdu ne devlet kurulurdu. Bizler ülkesini vatanını seven insanlar olarak bu düşmanlık ve ayrıştırıcı siyasete izin vermeyeceğiz. Ekonomiyi işsizliği unutturmak için ülkede yıllardır süre gelen tarafsız yargı arayışını unutturmak için 'CHP terör  örgütlerini meclise taşıyor' dediler. Zillet ittifakı dediler. Evet biz ittifak yaptık ama halkla ypatık. Vatanına milletine bayrağına bağlı vatansever insanlarımızla ittifak yaptık. Etnik  kimliği ötekileştiren insanlarla, işinden, aşından koparılan insanlarla ittifak yaptık. Mutlu ve huzurlu bir Türkiye arayışında olan insanlarımıza ittifak yaptık” dedi.

“HAK, HUKUK, ADALET ARAYIŞIMIZ SÜRECEK” 

Başkan Yücel, hak, hukuk, adalet arayışlarına devam edeceklerini vurgularken, “Onlar iftira atmaya devam etsinler, biz doğruluktan şaşmayacğaız, onlar kendilerini kurtamanın derdine düşecekler biz ülkemiz için çalışacağız. Onlar saray diyecek, saltanat diyecekler biz hak, hukuk,adalet demeye devam edeceğiz. Hiçbir korku halkına milletine ihanet edenlerin korkusu kadar büyük olamaz. Seçimlerden 3 gün önce teröristbaşının mektubunu devletin televizyonunda okutanlar, bundan oy devşirmek isteyen, siyasi rant sağlamak isteyen zihniyet şu an Türkiye'yi yönetiyor. Allah Türk milletine bir daha böyle bir ihanet göstermesin” dedi. 

“KAFTANCIOĞLU’NA BEDELİ NE OLURSA OLSUN SAHİP ÇIKACAĞIZ”

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade eden Başkan Yücel, “Demokrasi havariliğine soyunan kendilerine muhalif olan kesimleri terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalışanlar, İstanbul seçimlerini iptal ettiler, seçimi yenilediler 13 bin oy farkla kaybettikleri seçimi bu sefer bir milyona yakın oyla kaybettiler. Peki bu fark neden bu kadar arttı halkın vicdanıyla oynadılar, seçmenin onuruyla oynadılar, adaletin olmadığı bir yerde devlete güven olmaz. İstanbul seçimi bitti yıllar önce atılan tweetler sebebiyle Türkiye’de görülmemiş bir jet hızıyla iddianame hazırlandı ve jet hızıyla karar verildi. İstanbul seçimlerinin bedelinin ödetilmesidir bu dava siyasidir, bu karar siyasi bir karardır tarihe böyle geçmiştir böyle anılacaktır. Bedeli ne olursa olsun karşılığı ne olursa sayın Canan Kaftancığlu’nu asla yalnız bırakmayacağız ve asla doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu. 

“TÜM YURTTAŞLARA BORCUMUZ VAR”

CHP’nin Türkiye’de yaşayan yurttaşlara borcu olduğunu ifade eden Başkan Yücel, 31 Mart’ta 22 olan belediye sayımızı 24’e çıkardık ittifak ile 30’da 25 ilçe kazandık. Büyüşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarımızla rekor oyla seçim kazandık. Korku duvarları yıkıldı, umutsuzluk yıkıldı, barış ve sevgi dolu bir Türkiye’nin kapıları açıldı. İstanbul ve Ankara’nın kazanılması AKP iktidarında çözülme süreci başlattı. 31 Mart ve 23 Haziran başarılarının mimarı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. Yine Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı’yı kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. CHP’nin olanaklarını ve koşullarını koruyacağız. İktidara giden yolda CHP ne yapmalı ne yapmamalı bunu konuşacağız. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimize karşı borcumuz var. Gençliğimize, bu ülkede yaşayan insanlara borcumuz var. Bugün yaşanan ekonomik krizden, işsizlikten kavga ve çatışma ortamından kurtulmak isteyen herkesi kucaklamak zorundayız” dedi. 

SALICI’DAN DEPREM MESAJI; HERHALDE AYNI ŞEHİRDE YAŞAMIYORUZ 

Başkan Yücel’in ardından konuşan Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımıcısı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul depremine değindi. Salıcı, deprem toplanma alanlarıyla ilgili tartışmayı hatırlatırken, “Dün İstanbul’da bir deprem oldu buradan İstanbul siyasetçisi bir arkadaşınız olarak yaralanan zarar gören tüm yurttaşlarımıza ve Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu deprem gerçeği aslında Türkiye’nin her yerinde olabilecek bir şey. Ancak bilim isnanları İstanbul ile ilgili sürekli uyarılarda bulundu. 'Tedbir alın' denildi. Dün ayağının tozuyla basın toplantısı düzenleyen Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı İstanbul’da on binlerce toplanma alanı olduğunu söyledi. Herhalde aynı şehirde yaşamıyoruz. O toplanma alanlarının imara açıldığını, büyük büyük binalar yapıldığını daha sonra kendi ağzından ‘İstanbul'a dikey mimari ile ihanet ettik’ sözlerini duyduk. 1999 depreminden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde depreme bir bütçe ayrılması gerek. İncelesinler bazı yılları temsil ve ağırlama giderlerinin deprem için ayrılan bütçeden daha çok olacak” dedi.  

“SANDIK İRADESİNİ KABUL ETMEDİ”

Genel Başkan Yardımıcısı Salıcı, AK Parti’nin sandıktan çıkan iradeyi kabul etmediğini savunurken,  “Son bir yılda 3 ayaklı bir seçim yaşadık. Daha önce yapılan referandum sonucu var. Tek adam rejimi dediğimiz rejime geçildi. 31 Mart seçimleri geldi, CHP o dönemdeki yöneticileriyle önemli bir hazırlık yürüttü ve başarılı bir sonuç aldı ama sonra gördük ki bu durum iktidarı rahatsız etti. İktidar dedi ki 14 bin oyla kesinleşmez. Daha sonra 800 binden fazla oy farkı ile Sayın İmamoğlu sizin de desteğinizle tekrar başkan seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi öyle bir yere geldi ki, sandıktan çıkan iradeyi kabul etmeyen ve tekmeleyen bir yere geldi. Bize diyorlar ki Van ve Diyarbakır ve Mardin’deki belediye başkanlarını görevden aldılar kayyum atadılar. Bunlar HDP’li diyorlar. Partisinden istifa eden sayın Ahmet Davutoğlu, ‘bir genel başkanın bir başbakanın partisi tarafından ihraç edildiğini görmek istemiyorum’ dedi ve istifa etti. Davutoğlu başbakan iken Cumhurbaşkanı’nın iradesi sonucu azledildi mi azledildi. Biz bunu eleştirdik mi eleştirdik. Metal yorgunluğu dediler, İstanbul, Ankara ve Bursa’da birçok il belediye başkanlarını görevlerinden istifa ettirdiler. O istifa ettirilenler Cumhuriyet Halk Partili miydi değildi biz yine yanlış olduğunu söyledik.Yargı kararı olmadan kayyum atadılar ve sonra diyorlar ki bize neden eleştiriyorsunuz siz de olmayan bir vasfımız var bizim demokrasi anlayışımız var. Yanlış yapılan şeyleri eleştirmektir. Oraya o eleştirilerin içine hangi partiyle alakalı, hangi partinin adayı belediye başkanı biz buna bakmıyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin başına geldiğinde de HDP’nin başına geldiğinde de eleştiriyoruz. Bizim için mesele demokrasi meselesi. 17 yıllık iktidarı sonucunda Türkiye’ye ağır bir hasar verdi. Ekonomide ağır bir kriz içindeyiz o krizden çıkabilmek için 17 maddelik bir öneri verdi Genel Başkanımız. İstemediler, ekonomik kriz hala devam ediyor. Türkiye’nin toplumsal barışında ağır bir sıkıntı var. Bir  kutuplaştırma ve ötekileştirme siyaseti üzerinden giden bir hal içindeyiz. CHP’nin Genel Başkanı'na konuşma yaparken yumurta atıyorsunuz, tutuklama yok, mecliste yumruk atma işine giriyosunuz tutuklama yok, Ankara’da linç etmeye çalışıyorsunuz tutuklama yok. CHP savcının yapması gereken işi kendisi yapıyor bir komisyon ile isim isim görüntülerle delilleriyle ortaya çıkarıyor ama savcılardan hala hareket yok. Böyle bir düzenin içindeyiz bu düzeni değiştirecek süreç 31 Mart’ta ve 23 Haziran’da başladı. Bize hiç oy vermemiş yurttaşlarımız oy verdi biz üzerimize düşeni yapacağız. Sosyal demokrat, halkçı belediyeciliği göstererek tüm topluma gösterecekler” dedi. 

SALICI’DAN BAŞKANLAR ARASINDA UYUM MESAJI

Genel Başkan Yardımcısı Salıcı uyum mesajı verirken konuşmasını şu sözlerle tamamladı; 

“Önümüzde bir seçim daha var tarihi 2023 ne zaman yapılır bilmiyorum. İş birliği yaptığımız İYİ Parti ile beraber, oy veren tüm yurttaşlarımızla, oy vermeyenleri de ikna ederek CHP iktidarını kurmak mümkün. Bugün bu toplantıda bunun yolunu tartışacağız ve konuşacağızç bunu yapmak mümkün, evet mümkün. Bir sene önce CHP’nin içinde neler oluyor diye merak edenler bugün AK Parti’de neler oluyor diye merak ediyor. Burada bizim belediye başkanlarımıza görev düşüyor ancak il ve ilçe başkanlarımıza da büyük sorumluluk düşüyor bir uyum içinde süreci götürmemeiz gerekiyor. Bugün Türkiye’nin yarısından falzası CHP’li beldiyelerden hizmet alıyor.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.