Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şakir Süter Gazetecilik Yarışması ödülleri verildi

Şakir Süter Gazetecilik Yarışması ödülleri verildi

İzmir'in Bergama Belediyesi tarafından, Bergamalı Gazeteci-Yazar Şakir Süter anısına bu yıl 7'incisi düzenlen 'Şakir Süter Gazetecilik Yarışması'nda ödüller törenle sahiplerine verildi.

  • Ege Postası
  • 15.09.2018 - 16:51

Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç'in ev sahipliğinde gerçekleşen ödül törenine; CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Bergama Ticaret Odası eski Başkanı ve merhum gazeteci Şakir Süter'in ağabeyi Ali İhsan Süter, Süter ailesi ve gazeteciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Gönenç, "Gazetecilik çok zor bir meslek. Hele hele bugünlerde tarafsız, vicdanlı haberler yapmak pek kolay değil. Gazetecilere bu ortamlar sağlanmıyor. Ama bütün bunlara rağmen mesleği yapmaya çalışan ve ilkeli duruşundan asla ödün vermeyen çok sayıda gazeteci de var. Bu şekilde mesleğini ilerletmeye çalışan genç gazeteci arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum. Elimizden geldiğince bizde onları desteklemeye çalışacağız. Bugün eğilmeyen, bükülmeyen, güç ve otorite kimde olursa olsun doğruyu ve gerçeği yazan ve söyleyen gazetecilere ve bu uğurda çalışan politikacılara ihtiyacımız var" dedi.

Milletvekili Sertel de, "İyi bir gazetecinin adının yaşatılması konusunda gösterilen vefanın, saygının ve insanların vefat ettikten sonra adlarının yaşatılmasının ne kadar anlamlı olduğu gerçeğini buraya katılanlarla birlikte görüyoruz. Emeği geçen ve katkı koyan herkese teşekkür ediyor, ödül alan genç gazeteci arkadaşlarımı kutluyor, başarıların devamını diliyorum" dedi.

Şakir Süter'in ağabeyi Ali İhsan Süter ise, "Şakir'in gazeteciliğini ben tartışamam ama kendisi iyi bir Bergamalıydı. Kalemini hiçbir zaman satmadı. Onun için Bergama denilince akan sular dururdu" dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, "Şakir Süter bugün görmek istediğimiz, kalemini satmayan ve bu uğurda direnen gazetecilerden biriydi. Türkiye'de basın üzerinde ki baskıları cesur yüreklerle aşacağımıza inanıyorum" dedi.

Yarışmanın Jüri Başkanı Saadet Erciyas, "Bu yıl eserler jüri olarak bizleri oldukça zorladı. Gündeme dair çok güzel konular vardı. Hepinizi kutluyorum" dedi.

DOKUZ ÖDÜL VERİLDİ

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İzmir'de görev yapan gazetecilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve başarılı çalışmaları özendirip ödüllendirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya katılan eserleri, gazeteci-yazar Saadet Erciyas başkanlığında, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, gazeteciler Engin Uğur Ağır, Murat Atilla, Gökmen Ulu ve karikatürist Sadık Pala'da oluşan jüri değerlendirdi. Haber dalında Mehmet İnmez, Haber Türk Gazetesi'nde yayınlanan 'Uyuşturucu STK'ları' haberiyle kazandı. Röportaj dalında ödülü Utkucan Akkaş, İzmir Life Dergisi'nde yayınlanan 'Anne-Kız Gezginler; İzmir Bizi Kucaklamadı, Bizi Sarıp Sarmaladı' röportajıyla aldı. Araştırma-inceleme dalında Sercan Özipekçi, Yeni Bakış Gazetesi'nde yayınlanan 'Kitap ve Dergi Yayıncılığı, Uçurumun Kenarında' adlı çalışmasıyla ödül kazandı. Karikatür dalında ise Mustafa Yıldız, İz Dergi'de yayınlanan 'Adalet' temalı karikatürüyle ödüle layık görüldü.

Ayrıca beş kategorinin dışında Haber Ekspres Gazetesi'nden Gamze Geçer, 'Geleneğin İçinde Kendi Sesimiz Yarattık' adlı röportajıyla Bergama Belediyesi Özel Ödülü'ne, Ege Telgraf Gazetesi'nden Erman Şentürk, 'Az Kullanılmış Satılık Böbrek' haberiyle Ahmet Ünal Eroğlu Özel Ödülü'ne layık görüldü. Bu yıl Jüri Özel Ödülü ise KNK Dergisi'nden Ayşe Teoman'ın 'Ötekinin Sesi' çalışması ve İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in '87'lik Delikanlı' adlı haberine verildi. Vecdi Altay'ın anısına düzenlenen özel ödülün sahibi ise 'Rant Çarkı' adlı haberiyle Ege Telgraf Gazetesi'nden Sevilcan Günay oldu.

Bergama Belediyesi Şakir Süter Gazetecilik Yarışması Ödül Töreni verilen kokteylin ardından, hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.