Dolar 32,5400
%0
Euro 34,9007
%0.21
Altın 2.422,640
%-0.02
Bist-100 9.718,00
%-0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sakarya Dünya Ticaret Köprüsü 12,5 milyon dolarlık ticaret hacmi getirdi

Sakarya Dünya Ticaret Köprüsü 12,5 milyon dolarlık ticaret hacmi getirdi

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD) Başkanı Vecdi Çelebi, 4 kıtadan 151 işadamını Sakaryalı işadamlarıyla buluşturan Sakarya Dünya Ticaret Köprüsü'nün 12,5 milyon dolarlık ticaret hacmi getirdiğini söyledi....

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 14:41
Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD) Başkanı Vecdi Çelebi, 4 kıtadan 151 işadamını Sakaryalı işadamlarıyla buluşturan Sakarya Dünya Ticaret Köprüsü'nün 12,5 milyon dolarlık ticaret hacmi getirdiğini söyledi. Çelebi, Sakarya Dünya Ticaret Köprüsü etkinliğinin her yıl farklı yerlerde, farklı ülkelerle yapılıp marka haline gelmesini istediklerini belirtti.

Çelebi, SAGİAD binasında düzenlenen basın toplantısında derneğin bir yıllık çalışmalarını anlattı. Sakarya'nın markasını kuvvetlendirici, aynı zamanda iş dünyasına soluk getirecek programlar yapmayı hedeflediklerini kaydeden Çelebi, "Bu kapsamda 'kalite zirvesi' programı gerçekleştirdik. İş dünyasının önemli isimlerini iş adamlarımızla buluşturduk. Bunun yanında bayanların iş dünyasına katılmaları için bir şeyler ortaya koymak istedik. Bayanların aktif olabileceği bir kulüp kurduk. Bunla alakalı iş kadınları kulübünün programını gerçekleştirdik. Gördük ki ciddi bir katılım oldu. Doğru bir yere tespit yapmışız. Bayanların da iş dünyasında etkili olacağınını göreceğiz." diye konuştu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile Kazakistan'a iş gezisi düzenlediklerini dile getiren Çelebi, bu ülkede ikili iş görüşmeleri yaptıklarını anımsattı. Son olarak Sakarya Dünya Ticaret Köprüsü çerçevesinde dünyanın farklı ülkelerinden 251 iş adamını Sakaryalı işadamlarıyla buluşturduklarını kaydeden Çelebi, şunları söyledi: "Sakarya'nın marka bilincini artırabilecek aynı zamanda ticaretle üretim yapan sanayicilerin dünya ile entegre olmasını destekleyecek bir program oluşturduk. Kuzey Amerika hariç tüm kıtalardan işadamları vardı. İş adamlarımız 11 ülkeden gelen yabancı işadamlarıyla ürünlerini satmaları için görüşmeler yaptı. 3- 4 saatte 6 bin 144 görüşme gerçekleşti. Yabancı işadamları gıda, inşaat, tekstil ve mobilya sektörlerinde sözleşmeler imzalandı. 12,5 milyon dolarlık ticaret hacmi getirdi. Yabancı işadamları sadece çarşı gezisinde 75 bin TL'lik alışveriş gerçekleştirdi."

Sakaryalı işadamlarının yabancı işadamlarıyla yüz yüze yaptığı görüşmelerin önemli olduğunu vurgulayan Çelebi, "Birebir ilişkilerde beşeri ilişkilerin geliştiğini, oradan gelen insanların dünyalarını görme olanağını buluyorsunuz. O insanların Türkiye'ye bakışını değiştiriyorsunuz. Orada sizin bir duruşunuz, el sıkışınız sıcakkanlılığınız olumlu izler bırakıyor. Bu insanlarla sadece ticaretle değil kültürünüzle de örnek oluyorsunuz. Ticaret köprüsü bizim için önemli. Yansımaları düşüncemizin çok ötesinde. Turizm elçiliği yapıyoruz. Bizim o ülkelere gitme kapıları açılıyor." dedi. Çelebi, gelecek Kasım ayında yeni bir proje düşündüklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.