Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sahnenin ilk gününde Balkan rüzgarı esti

Sahnenin ilk gününde Balkan rüzgarı esti

Heyecanı 7’den 70’e tüm kenti saran İzmir Enternasyonal Fuarı, Türkiye ve dünyadan gelen misafirleriyle kapılarını 88’inci kez açtı.Yüz binlerce kişiyi on gün boyunca ağırlayacak 88. İEF Çim Konserleri Sahnesi, ilk gününde Balkan müziğinin efsane ismi Goran Bregovic’i ağırladı. Dünyaca ünlü müzisyen ve ekibi, Balkan dilleri başta olmak üzere farklı dillerde seslendirdiği repertuvarıyla fuarın açılış coşkusuna uygun bir performans sergiledi.

  • Ege Postası
  • 07.09.2019 - 10:52

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 6 – 15 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 88. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapılarını açtı. On gün sürecek etkinlikleriyle ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi haline gelecek fuar kapsamında geçtiğimiz yıllarda ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören Çim Konserleri, bu yıl da müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatmaya devam edecek. 15 Eylül Pazar gününe kadar müzikseverleri tüm müzik çeşitleriyle birlikte Kültürpark’ta buluşturacak fuarda Çim Konserleri, Balkan müziğinin simgesi Grogan Bregovic ile başladı.

Yaptığı çalışmalarla Türkiye’de Balkan müziklerinin popüler olmasını sağlayan ve Türkiye’yi ikinci vatanı yaparak sayısız konser veren Goran Bregovic, bu kez kültürlerarası buluşmalara kucak açan fuar sahnesinde müzikseverlerle buluştu. Çok çeşitli müzik kültürünü anlama ve özümsemesi ile müziğin geleneksel ruhunu sentezleyen Gregovic, Türkiye ve özellikle İzmir’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek İzmir Enternasyonal Fuarı’nın da kültürlerarası bir sentez olduğunu dile getirdi.

Sezen Aksu ve Candan Erçetin gibi isimlerle yürüttüğü çalışmalarıyla da bilinen başarılı sanatçının,  farklı kültürel tarzdaki parçaları orkestrası ile birlikte seslendirdiği sahnesinde ritim bir an olsun düşmedi. Tüm izleyicilerin aynı anda şarkı söyleyip dans ettiği gecede Balkan rüzgarı fuarın dört bir yanını sardı.

Çingeneler Zamanı ve Arizona Dream gibi ünlü filmlerin müziklerini yaparak büyük ses getiren usta müzisyenin farklı dillerde seslendirilen repertuvarı büyük beğeni topladı. Bregovic’e bugüne dek üç binden fazla sahneyi paylaştığı ve kendi tabiri ile “bilinmeyen dünyanın tüm kıtalarını hiç bitmeyen bir turda” dolaştığı “Wedding and Funeral” – “Düğün ve Cenaze” isimli orkestra eşlik etti. Beş nefesli, bir vurmalı saz ile iki vokalden oluşan orkestrada vurmalı sazda yer alan ve aynı zamanda Bregovic’in sesiyle eşlik eden Muharrem Rajkovic’in performansı da büyük beğeni topladı.

“Gas Gas” isimli dinamik parçasıyla sahneye çıkan Bregovic, ekibiyle birlikte “Ederlezi”, “Kalasnjikov”, “Vino Tinto”, “Duj Duj”, “Maki Maki”, “This is a film – Arizona Dream” gibi sevilen şarkılarını seslendirdi. Pek çok şarkıyı seyircileri de içine katarak interaktif bir şekilde seslendiren müzisyen, konser finalini dünyaca ünlü şarkı “Bella Ciao” ile yaptı. Konsere katılan tüm izleyiciler, hep bir ağızdan şarkıları söyleyip dans etti.

Çim’de eğlence durmayacak

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bir ritüeli haline gelen ve ziyaretçiler tarafından bir hayli fazla ilgi gösterilen Çim Konserleri hız kesmeden devam edecek. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, Kültürpark Yeraltı Otoparkı üstü çim alanda kurulan Çim Konserleri Sahnesi, birbirinden ünlü isimleri ağırlamaya devam edecek. 7 Eylül Cumartesi gecesi; Türkiye’ye her gelişinde gönül bağı kuran, yurtdışındaki röportajlarında Türkiye'den övgüyle söz eden İspanyol diva Monica Molina aşk rüzgarları estirecek. 8 Eylül Pazar günü Yunan şarkıcı Glikeria Kotsula şarkılarıyla sahnede olacak. İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül ise şölene dönüşecek. Geçtiğimiz haftalarda İzmir’de gerçekleşen orman yangınlarında yok olan ağaçların tekrar var olmasına destek için düzenlenecek İzmir Tek Yürek Dayanışma Konseri’nde birçok ünlü isim binlerle buluşacak. Gazapizm, Anıl Piyancı, Serap Yağız, Niyazi Koyuncu, Oğuzhan Uğur, Halil Sezai, Gripin, Hayko Cepkin ve Haluk Levent sahnede olacak. Konser, 18:30’da başlayacak. 10 Eylül’de İspanyol kemancı ve müzisyen Ara Malikian sahne alacak. 11 Eylül günü Vestel sponsorluğunda Yeni Türkü, 12 Eylül’de Onur Akın, 13 Eylül’de Migros sponsorluğunda Edis, 14 Eylül’de yine Migros sponsorluğunda Simge Sağın, kapanış günü olan 15 Eylül’de ise Serkan Kaya şarkılarıyla Çim Konserleri’nde olacak.     

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.